מכירות תוכנה טובה לניהול משק בית ?

אני לא חושבת שיש

צורך בתוכנה. אני מניחה שאת מדברת של ניהול ההוצאות, ולא על הבית עצמו
אז לדעתי אקסל יספיק. צריך שני טורים: אחד הוצאות צפויות והשני הוצאות בפועל. הקטגוריות הן: מגורים (שכר דירה / משכנתא) רכב (ביטוח, דלק, מוסך) אוכל מיסים ושאר תשלומים (ארנונה, מיים, חשמל, טלפון, פלאפונים, אינטרנט, ביטוח...) מזומן שוטף (ז"א כמה כסף מזומן יש עליכם בחודש. אני מוציאה בערך 200 ש"ח בחודש לעיתון, בקבוק שתיה וכו´ ואז לא צריך לסווג את זה לקטגוריות) צ´ופרים (מסעדה, סרט) הוצאות מיוחדות החודש (חתונה, ברית, יוםהולדת) אקסטרות (בגדים וכו´) הפרשות לחסכון

אוסנת123

New member
מסכימה...

את הניהול ביצענו בעבר בתוכנת MONEY (שהזכרתי...) וזה לא רע אבל לא עושה את כל החשבונות שרציתי. (או שהיא עושה ואני לא יודעת איך) בפועל את כל הקנייה של הבית, ההוצאות הנלוות ועד היום אנחנו נעזרים באקסל עם כמה טבלאות - הכנסות, הוצאות, נכסים, רכישות עתידיות ועל כל הנתונים הללו ביצענו כמה סיכומי ביניים כדי לראות איפה אנחנו עומדים בכל נקודת זמן. את הקובץ אנחנו מעדכנים מדי שבועיים-שלושה או כשיש רכישה גדולה נוספת ואנחנו רוצים לבדוק שאנחנו לא קופצים מעל הפופיק...

אוסנת123

New member
בהחלט ../images/Emo45.gif

אם הכוונה היא לניהול הוצאות משק הבית אז קיימת תוכנה בשם MONEY. התוכנה היא מבית MICROSOFT ומתממשקת לחבילת ה- OFFICE. אני מכירה אותה בגרסה הישנה שלה (97) אך היא קיימת גם בגרסת 2000. לא מכירה גרסה חדשה יותר. התוכנה מיועדת לניהול הוצאות עפ"י חשבונות הבנק, פקדונות, תוכ"ח, כרטיסי אשראי וכו´, מכילה מודול של תכנון הוצאות ועוד ועוד. אם תגדירי מה את בדיוק מחפשת שהתוכנה תעשה אני אוכל לפרט יותר אם התוכנה אכן מבצעת.

TIFS

New member
אני מחפשת

תוכנה לניהול הוצאות והכנסות , כמו שציינת. איפה אני יכולה למצוא תוכנה זו בעברית??

אוסנת123

New member
אני צריכה לברר...

זו תוכנה די מאסיבית (כמה עשרות-מאות MB). ברור לי שאפשר לרכוש אותה אבל אני רוצה לברר מעבר לזה כמה פרטים... היא מאוד מפורטת ומגוונת עם יכולות שאני אפילו לא התחלתי לנצל. דורשת תחזוקה יחסית אינטנסיבית (לפרט ממש כל הוצאה כדי שיהיה יחסית מדוייק). זו תוכנה של MICROSOFT אבל היא לא חלק מהחבילה הבסיסית של OFFICE. צירפתי לינק למידע על התוכנה מאתר מיקרוסופט (של גרסה 2003 - החדשה ביותר). אני אברר ואעדכן אותך כשתהיה לי תשובה יותר טובה...

יעלי2

New member
המלצה שלי ../images/Emo182.gif../images/Emo182.gif../images/Emo182.gif

בשביל מה צריך להתקין עוד תוכנה אם יש לך אקסל. תגדירי באקסל קובץ חודש נובמבר 2002 עמודה אחת תאריך עמודה ליד סכום עמודה שלישית מי הוציא ואיך הוציא: לדוגמא: תמר הוציאה בשיק אילן הוציא בויזה ירדן הוציא במזומן. אם הוצאת מזומן3 פעמים באותו יום תרשמי 3 פעמים 17/11 ותפרטי. ככה גם רואים לאן הלך המזומן (ותמיד טוב לעגל למעלה). ככה גם רואים כמה פעמים ביום את מושיטה יד לארנק וזה יעזור לך לרסן את עצמך אם צריך. לפני שתתחילו תגדירו ביחד מה ההוצאות החודשיות שלכם. בנוסף למה שנועה פירטה, תקחו בחשבון הוצאות קבועות, הוצאות משתנות ושונות (שונות זה הוצאה לא צפויה כמו קלקול הרכב): שכירות או משכנתא ארנונה עוזרת ועד בית ביטוחים (בית ואוטו) חשמל בזק מתנות סופר קניות אישיות כמו בגדים יציאות ובילויים בהערכה דלק ריבית בבנק (אם יש מינוס) ויזות: את לחוד והוא לחוד מנויים לעיתונים כבלים / לווין מנוי לאינטרנט והיד עוד נטויה. נכון שפתאום לא צריך עוד תוכנה? בהצלחה.

אוסנת123

New member
מהכרותי עם התוכנה הנ"ל...

גם אני חוזרת וממליצה על אקסל. התוכנה דורשת תחזוקה שוטפת ומפורטת ולא תמיד מבצעת עבורך את סיכומי הביניים שאתה רוצה. אנחנו לא הצלחנו להתמיד בשימוש בה. בלינק ששלחתי לאתר של התוכנה אפשר לבצע "סיור" ממוחשב בתוכנה ולראות מה היא עושה - אם בכל זאת זה רלוונטי. את התוכנה אפשר אולי להוריד מהאינטרנט (לא בטוחה איפה) - עדכני אותי אם את עדיין חושבת שזה רלוונטי.

למעלה