מכירים אמרנט ? (סוג דגן כתחליף לאורז).

oritta17

New member
מכירים אמרנט ? (סוג דגן כתחליף לאורז).

מוצר מאוד עשיר בחלבונים ומינרלים רבים,
מתאים לספורטאים וגם גם לחולי -ציליאק,כי אינו מכיל גלוטן.
המליצו לי עליו ,אך טרם קניתי ,רציתי לברר האם הוא גם טעים ?

אשמח לתגובות ממי שמכיר את גרגרי ה-אמרנט.
 
טעים? לא כל כך לדעתי, אבל גם לא נורא

בחורף אני אוהבת לבשל אותו במים עד שמגיע למרקם דייסתי, למשל לפני כמה ימים הוספתי לזה חתיכות בננה, אגוזים לאחר השריה, פשתן ודלעת טחונים יחד, והיה יופי של דבר, עם משקה סויה מעל. פעם אחרת הסמכתי איתו נזיד עדשים. אני שמחה שאפשר לגוון את התזונה עם דגן כה מזין.
 
חסר טעם? לא ממש. זה מין טעם מתקתק, לא דומיננטי

המרקם עלול להיות חצצי פה ושם. קינואה הטעם שלה יותר חזק. זה מתבשל למרקם דייסתי ובעיני זה נחמד. אבל יש כאלה שלא מצליחים להנות ממנו.
אני כן, כי אני באמת מוסיפה דברים טעימים ומזינים לדייסת בוקר שכזאת בימים קרים. יכול כמובן להיות גם כל מיני פירות יבשים טריים, אגוזים מסוגים שונים, בטח קינמון. אז עם כל המרכיבים האחרים זה נחמד מאוד, יותר מסתם אכיל.

במרק זו פשוט תוספת מסמיכה, קטנטנה, ו"חסרת כאב" כי בעצם את מוסיפה משהו עתיר חלבון באפס מאמץ, כי אין לזה השפעה בטעם על מרק ארומטי.

אם במקרה יש לך גישה לניצת הדובדבן, החודש הם מציעים את זה ב-1+1, שזה ממש נדיר לאמרנט, שעולה בישראל הון.
 
למעלה