מכירים את אלו שעושים "מגביות"?

מכירים את אלו שעושים "מגביות"?

גם שיטה להתפרנס: פונים לאנשים ברחוב, מספרים להם סיפור קורע לב על כך שגנבו להם את הארנק והם חייבים לחזור הבייתה/להגיע לאנשהו, ואם רק תוכלו לעזור ולתת להם 10 ש"ח...

בתור התחלה, נראה שכל אלו הם בעלי רכב פרטי, כי אם היו נוסעים באוטובוסים הם היו יודעים מה מחיר נסיעה (אם כי פעם שאמרתי משהו על זה לאחת הגובות היא טענה שצריכה לנסוע בשני אוטובוסים, אם כי לפני זה שאלה אם "5 ש"ח יש לך לתת לי?"). בנוסף, אני בטוחה שלא רק לי קרה שנתקלתי באותם גובים בימים שונים עם אותו סיפור, בסביבת המגורים הקרובה שלי מסתובבים 3 חבר'ה כאלו שכנראה ממש מתעצלים היות שבמשך כמה חודשים הם לא טורחים להחליף סביבה. אחת מהן שינתה את הסיפור פעם אחת, מ"אני צריכה לנסוע באוטובוס" זה הפך ל"נתקעתי עם הרכב ועם הילדה ואין לנו כסף לדלק" (ואיפה הילדה? ממתינה לבד ברכב?).

אבל השיא היה בשבוע שעבר, כשזה הגיע ממישהו שבאמת עבר את הגבול: בחור צעיר לבוש במדי צה"ל (יכול להיות שהוא באמת חייל, למרות שאני בספק, אם כי זה עדיין לא יוצר לגיטימציה): הוא אמר לי שאיבד את החוגר וחייב להגיע לסבתא שלו שמאושפזת בבית חולים ולכן צריך 10 ש"ח לאוטובוס. לכל מי שחושב שאולי זה אמיתי - אומר רק שהמקום בו נתקלתי בו הוא מקום שלא הכי סביר שיגיעו שאליו במקרה חיילים באמצע השבוע, וגם השעה בה נתקלתי בו היא לא ממש שעה שתואמת ביקורים בבית חולים, וגם את נושא מחיר הנסיעה ליבנו וגם... אף אחד מהחברים בבסיס לא יכל לעזור לך? הרי במקרים כאלו מקבלים החזר על הנסיעות. אם רק הוא היה הולך על סיפור פחות מופרך...

מה שאני אוהבת לעשות, ובמקרה הזה לא עשיתי את זה כי מיהרתי, היא לשאול את אותו אדם לאן הוא צריך להגיע, ולהגיד לו שאני בדיוק נוסעת לשם ושאשמח לתת לו טרמפ. אני תוהה אם במצב כזה שעולים על התרמית, ניתן להגיש תלונה במשטרה, כי למעשה זו הונאה של אנשים תמימים.

ebi83

New member
מכיר, מכיר..

אבל אני ככלל לא נותן לאנשים ברחוב כסף, אם הם תפסו אותי במצב טוב אני נותן להם את מה שהם צריכים- אתה צריך לנסוע למקום כלשהו, אני אקנה לך את הכרטיס. אין לך אוכל, בוא תאכל- לא נותן כסף.

והונאות כאלה קשה לאכוף, מה עוד שאם תגיע ניידת היא רק תעיף אותו משם כי לא בטוח שיש לה עילה לעצור אותו. מה עוד שחבל על הזמן של השוטרים

גם באולם ההמתנה הגדול שנתב"ג

מסתובב אחד, נראה ש"סניק למהדרין.
הוא בדיוק השאיר את המכונית בחוץ כי ליווה את אחיו ואין לו כסף או סיפור מפוטפט אחר.
לא ממש טרחתי לענות לו, והוא הלך לחפש קורבנות אחרים.

זה מקורי!

בלא מעט מקרים הם בוחרים להסתובב בתחנות רכבת/אוטובוס ופונים לאנשים שממהרים שלא יוכלו להציע להם שיבואו וישלמו ישירות לנהג, אבל בנתב"ג זה באמת מקורי.

פעם מישהו פנה אלי ליד בית מרקחת ואמר שהוא חולה וצריך כסף לתרופות, חבל רק שהוא לא טרח לכבות את הסיגריה לפני שפנה אלי + אאל"ט במחלות מהסוג שהוא דיבר עליה יש סבסוד כמעט מלא של המדינה.

בפעם אחרת בחורה צעירה ומטופחת, לבושה טיפ טופ ומאופרת טיפ טופ + מניקור מוקפד, סיפרה סיפור קורע לב כמה שהיא ובעלה מסכנים ושיש להם תינוק ואין להם אפילו כסף למרגרינה. היות שלא מיהרתי ביקשתי הסבר למראה שלה + לתכשיטים הלא הכי זולים שהיא ענדה

"את האיפור והלק השאלתי מאחותי"

"ואת התכשיטים קיבלתי מתנה".

העניין שאני דייבטוחה שיש מי שנותנים לשכאלו כסף, כי נראה שהרבה יותר משתלם לאנשים כאלו להסתובב ברחובות ולבקש כסף מזרים במקום ללכת לעבוד.

niva99

New member
ישנו סיפור המסתוב שנים רבות - אינני בטוחה אם

הוא אמת או אגדה אורבנית על אשה, מקבצת נדבות בכותל ( אם יש מקום שיפתח לבבות וארנקים...) אשר הייתה לבושה בבגדי קבצנית ונתפסה כשבסיום יום "עבודתה" הניעה מכונית מרצדס ונסעה הביתה.

אני מכירה את הסיפור הזה בגרסה התל אביבית

על קבצן קבוע בתחנה המרכזית. לא חסרים כאלו.

בפועל? לרוב הם תמיד נראים נורמטיביים לגמרי, הרי הסיפורים שלהם הם על בסיס "גנבו לי את הארנק ואני רק צריך כמה שקלים לחזור הבייתה".

נזכרתי במקרה אחר:
פנתה אלי פעם ברחוב ילדה בת 7-8 שביקשה את עזרתי, אמרה שהיא איבדה את אמא שלה וצריכה כסף לחזור הבייתה במונית. הצעתי לה שאתקשר לאמא שלה, והיא אמרה שכבר התקשרה והאמא אמרה לה שתבקש מאנשים כסף למונית. נשמע הזוי, נכון? הזוי לא פחות היה שהילדה המשיכה לבוא אחרי ושיגעה אותי עם שטויות של ילדים, ואחרי פחות מ-10 דקות הליכה נכנסה לאחד הבניינים...

גם סבתא שלי סיפרה אותו

וזה בהחלט לפני 50 שנים, לי ובטח אצלה גם הסתובב כמה עשרות

nataly36

New member
גם אם אגדה - היא אמיתית לגמרי.

מקבצי נדברות מקצועיים בכותל אמרו והודו שביום "לא טוב" הם עושים 7000 ש"ח. ליום... לא לחודש....

כך שבהחלט יכולים לממן מרצדס.

כך שבכותל - לא נותנת.

einat162

New member
שיטה יצירתית במיוחד שנתקלתי בה -

היה יום שחסתובבתי באיזור ביאליק בר"ג, יש בתי בתחנה וחיכיתי לאוטובוס. פתאום באה זקנה ושאלה משהו על מספר קו/ מסלול -ועניתי לה.
טוב התיישבה, מוציאה את הארנק שלה פשפשה קצת בפנים -ואז ביקשה שאני אעזור לה כי היא קצת מתבלבלת במטבעות (יעאני לא רואה טוב). לקחתי ממנה את הארנק (הרגיש מלא) ו.... לא היה שם כסף, הוא היה כנראה עם משהו כדי לתת לו משקל / נפח - אבל כסף לא היה שם !
זה ממש מצב של לסחוט אותך - אבל אני לא נשברתי ! החזרתי לה את הארנק ואמרתי לה שהוא ריק ואין בו כלום - ואז היא אמרה "אז אולי יש לך 5 ש"ח לתת לי?"

אמרתי לה "לא!" קמתי ועמדתי ליד התחנה.
אני לא זוכרת בדיוק מה היה אח"כ - אני חושבת שהיא באמת עלתה על האוטובוס (פיזית לפני ולפני עוד כמה ננוסעים, רציתי לשים כמה שיותר מרחק ממנה) ואנשים עשו לה "מגבית".

פעם אחת קבצנית שממש הסריחה משתן וזיעה, מוזנחת והכל- עלתה לאוטובוס הבינעירוני שעובר בתחנה המרכזית בת"א, היא שילמה על הנסיעה - וברגע שהאוטובוס יצא מת"א היא עברה נוסע נוסע וביקשה כסף.

הזכרת לי מקרה אחר

של מישהי כזאת שבתחנת אוטובוס פנתה לאנשים, התחילה עם אשה אחת ששאלה אותה אם יש לה 10 ש"ח, האשה אמרה שלא ויצאה מהתחנה. אחרי זה היא פנתה אלי ושאלה אם יש לי 2 ש"ח. האמת שנעלבתי - נראתי לה פחות מסודרת כלכלית מהאשה הקודמת?

einat162

New member
הוזלת מחיר- אולי יתנו

עדיף שהמון אנשים שיתנו 2 ש"ח במקום מעטים שיסכימו להיפרד מ- 10 ש"ח.

למעלה