מכירים את האזור הזה?

אלון 58

New member
מכירים את האזור הזה?

מפת תבליט שרכשתי שם כמזכרת,בדצמבר 2005.

yaelgro

New member
המקום האהוב עלי בארגנטינה

הייתי בו פעמיים. פעם אחת ב-2003, ופעם נוספת לפני חודש עם ההורים שלי. אני רק מחכה לפעם הבאה שאני אהיה שם.

גרי רשף

New member
למיטב זכרוני הנוף שונה..

נכון שבשני המקומות קר ויש אגמים ושלג, אבל קלפאטה היא מדבר (כך אני זוכר) של הרים ועמקים חשופים, ואילו בברילוצ'ה יש המון ירק ויערות.

כרוני

New member
גם ברילוצ'ה

"גובלת" בין מדבר לשלג..... וגם בסביבת קלאפטה יש יערות..... והרים בסביבת האגמים (באזור קלאפטה אל מיוערים לדעתך?)

yaelgro

New member
אכן כך

ההורים שלי הגדירו את אל קלאפטה כ"הרי אילת" ואת ברילוצ'ה כ"הרי הכרמל" (כמובן יחי ההבדל הקטן....)

כרוני

New member
../images/Emo4.gif עדיין לא מקבל את הטענה

ראשית, דברתי על סובב ברילוצ'ה לאו דווקא העיר עצמה שנמצאת על רכס נמוך יותר ומיוערת הרבה יותר (או ביחס לדוגמא שלך, כמו חיפה). שנית, עד רדיוס מסויים סביב אל קלאפטה אכן נמצא מדבר צחיח עם הרים נטולי יער או חורש אבל מערבה, לכיוון הפארק לוס גלסיארס, הנוף (טופוגרפיה ותכסית) הופך דומה עד מאוד אם לא זהה לחלוטין (מסתייג כי לא חקרתי את זה בוטנית וכי לא חפרתי מידע רשמי בנושא). דבר נוסף, ברילוצה שוכנת על גבול מדבר אף היא, אומנם לא בתוך המדבר עצמו (כמו קלאפטה) אבל נסיעה קצרה של חמש עשר דקות לכיוון ויז'ה לה אנגוסטורה והנוף הופך להיות מדברי עד מאוד. בהצפנה באותה הרוטה (231 או 237) לכיוון סן מרטין דה לוס אנדס נתן לראות נוף דומה להרים הסובבים את אל קלאפטה ב"רדיוס המדברי" שלה ......

כרוני

New member
ומאחר שכעת אני מצוייד גם בשמונה (../images/Emo98.gif)

ג'יגה תמונות שלי מארגנטינה (ויתר דרא"מ) אני אעלה לפה כמה תמונות כדי לסבר קצת את העין..... אני אעלה שלוש תמונות, ואני אשמח אם תגידו לי מה שייך למה; בארילוצ'ה, סובב בארילוצ'ה ופארק לוס גלסיארס (הכי קל).......

כרוני

New member
4

כן כן אני יודע אמרתי שלוש אבל בא לי לבלבל אתכם קצת...... איפה צולמה התמונה הזו לדעתכם???

meishar84

New member
הייתי בשתי המקומות המדהימים האלה לא מזמן

ברילוצ'ה גובלת במדבר , אבל היא לא שטח מדברי כמו שאמרו פה 10 דקות נסיעה מברילוצ'ה לכיוון מזרח זה כבר נהיה מדבר צחיח , אבל טיפה לפני ברילוצ'ה המדום מזכיר את שוויץ קלאפטה מקום מדברי , כמה דקות נסיעה מהקרחון הנוף כבר נהיה שונה לחלוטין , אפילו בקרחון עצמו (פריטו מורנו) הנוף כבר מיוער יותר ... תמונות של המקום המדהים (פריטו מורנו) מצורפות למטה בקישור

meishar84

New member
אגב ראינו שם פומות

גם גורים וגם את האמא ... אגב כמה שנוסעים לכיוון צ'ילה נעלם המדבר ומתחילים היערות ככה ראינו את זה בכמה מקומות בארגנטינה האם כל צ'ילה ככה מיוערת כמו שראינו? פרט למדבר אטאקמה כמובן

meishar84

New member
ראינו אותם בדרך לקרחון

מתוך הרכב , הם היו משהו כמו 5 מטר מאיתנו , כאלה מתוקים הגורים יש תמונות בקישור ששלחתי מקודם בהודעה הקודמת

rosedal

New member
כרוני

איפה צולמה התמונה הזו לדעתכם??? לא מתאים לך להסגיר את עצמך!

כרוני

New member
זו לא הייתה חידה

אפילו נתתי תשובה.....תסתכל טוב כשאתה מגדיל את התמונה

rosedal

New member
נו

בגלל שנתת תשובה בפנים אז לא הבנתי איך אתה שואל בתוכן התגובה. אתה משחק עכשיו הפוך על הפוך אהה? לא יפה

למעלה