מכירים את ההימנון שלנו ?

Master Stav

New member
מכירים את ההימנון שלנו ? ../images/Emo88.gif

ביום שישי הלכתי לראות את "סוגרים שבוע" שהינו אירוע סגירת השבוע בבית הספר בו לומדת הנסיכה שלי , כל תלמידי בית הספר מכל השכבות , יחד עם המורים והורים שמחליטים להישאר לאחר הבאת הילדים לבית הספר, מתאספים ברחבה המרכזית שכאילו נבנתה למען אירועים שכאלו והם צופים במתרחש במרכז, זהו אירוע מרגש בו כל שבוע כיתה אחרת מכינה סוג של מופע קצר, מחלקים תעודות הוקרה על פועלם של הילדים , מביעים הערכה לפרויקטים שונים ומודיעים הודעות מנהלתיות שקשורות לילדים עצמם ... חייב לומר שהאירוע כאירוע הוא משהו אותו יזכרו הילדים כאחד הזיכרונות הטובים מבית הספר הזה, כול שבוע סוגרים את "סוגרים שבוע" באותה צורה הקהל מתבקש לעמוד לשירת המנון מדינת ישראל ..... ההמשך פחות נחמד .....במילים אחרות נגרמה לי עוגמת נפש רצינית .... אשמח לקרוא את דעתכם/כן

gils33

New member
אני יכול לאמר

שאצלנו בבתי הספר זה לא קרה. את ההמנון שרו בשיא העוצמה ועם כבוד גדול. אני חושב שזה דיי המוטו של בית הספר ומה שהוא משדר לילדים. לא חושב?

gils33

New member
ועוד משהו

ממש מצער לשמוע שההמנון נתפס בכזה קלות ראש,למרות שיש המון מתנגדים להמנון. אני יכול לחשוב אולי שזה בעקבות גילם הצעיר וחוסר הבנת החשיבות של העניין.

ronnm

New member
מחשבות שלי

אני אתחיל מהדבר הכי פחות חשוב וזה ההשוואה לאמריקה. לדעתי ההבדל נובע מכמה הבדלים. הראשון הוא תרבותי, האמריקאים הם אומה של קיטש ובתור שכאלה ההתייחסות האובר רצינית שלהם לשירת ההמנון מובנת. הדבר השני הוא מספר הפעמים שיוצא להם לשיר אותו. מה לעשות שלנו יש אינספור גים מועדים וימי זיכרון, וזה גורם למיחזור אינסופי של ההמנון. גם ההקלטות הישנות של המנגינה כפי שמנוגנת בבתי ספר לא מוסיפה. ולמהות, יש לי בעייה עקרונית עם ההמנון שלנו שבגללה קשה לי לבקר את מי שלא לקוח אותו ברצינות. בניגוד לכל המנון אחר שאני מכיר, להימנון שלנו יש אופי פוליטי וחברתי מאוד חזק. בראש ובראשונה ההמנון הוא יותר המנון העם היהודי ופחות המנון ארץ ישראל, כי הוא מדבר על הכמיהה של יהודי התפוצות לארץ ישראל. וזאת הבעייה הראשונה שלי היא איתו, הוא מנציח את הדואליות של היהודים של דת שהיא גם עם. זאת אגב גם הסיבה למה היהודים תמיד יבודלו ממיעוטים אחרים במדינות שבהם הם גרים, כי הם לא רק נושאים בדת אחרת אלא גם משייכים את עצמם לעם נוסף. עוד דבר שמפריע לי הוא ההתעלמות המוחלטת בהימנון מכל המיעוטים החיים במדינה, ובעיקר הערבים שהם חלק גדול משוכני הארץ. אם נחזור להימנון האמריקאי, הוא מדבר על ערכים כלל אמריקאים שלא קשורים בדת גזע או מין. ההימנון שלנו מפלה חלקים גדולים מאוד מהאזרחים. ודבר אחרון, ההימנון מנציח בתוכו את תחושת הנרדפות שלנו כעם. במקום להתייחס למדינה כעובדה מוגמרת ללא עוררין, הוא מדבר על הכמיהה שנהיה חופשיים בארצנו. לסיכום, הימנון הפונה למכנה משותף רחב יותר, אקטואלי יותר יזכה ליחס מכבד יותר - זאת דעתי

Master Stav

New member
יודע מה מסכים למהות אבל לפעולה

ואסביר ברשותך ... כל מילה שכתבת חשבתי עליה אבל היא לא הנושא הנושא הוא שכול עוד לא שונה ההימנון והוא על פי חוק ההימנון הרשמי של המדינה הזו הוא צריך להיות וקבל את הכבוןד הראוי לו ובמיוחד במוסדות החינוך .... אם נסתכל על ארה"ב למדתי שם תקופה וכל בוקר נפתח בהרמת הדגל ושירת ההימנון ...365 יום בשנה ועדין כול פעם שהושר ההימנון ...הייתה שם גאווה , הייה שם עוצמה ....ותעזוב את הקיטש ...זה כול כך לא נכון ומהווה הכללה נוראה יש שם מכל הסוגים ומכל המינים והרה איכויות שאת חלקן היתי שמח אם היו מעתיקים לפה תראה איפה הם ואיפה אנחנו .....

gils33

New member
יפה אמרת

כל סמל אמור לסמל משהו מסכים עם רונן במהות ההימנון אבל לא משנה מה שרשום שם. אנחנו צריכים לכבד את העניין כסמל של המדינה.

ronnm

New member
זאת כבר שטות גמורה

חוק לא יכול לגרום לי או לכל אדם ומוסד לכבד הימנון, או כל סמל אחר. ואי אפשר ממש להגדיר מה זה כבוד ראוי. אפשר לחוקק חוק שיגדיר איך צריך לשיר את התקווה בבית ספר, אבל לא נראה לי שלשם אנחנו רוצים להגיע. הכבוד למדינה ולסמליה צריך לבוא מבפנים. כל עוד חלקים רבים במדינה (מימין, משמאל ומיעוטים) מרגישים שהמדינה לא נוהגת בהם בכבוד שלא יצפו מהם להחזיר כבוד חזרה. מעבר לכך, קודם כל שמנהיגינו ינהגו במדינה, בחוקיה ובאזרחיה בכבוד, הכבוד שלנו יגיע בעקבותיו. אני לא מתיימר לנחש איך מרגיש אזרח במדינה אחרת כאשר הוא שומע או שר את ההמנון, אבל על עצמי אני יודע להגיד שנימי נשמתי לא נרטטים... ספר לי אתה, למה כשלמדת בארה"ב שרת את ההמנון בעוצמה ובגאווה?

Master Stav

New member
מי אמר ששרתי ?

אני ש4 את ההימנון הישראלי בגאווה ובעוצמה ותתפלא אני מסכים שהוא אינו מייצג חלקים לא קטנים במדינה הזו אני אפילו מסכים שיש צורך לפתוח בדיון ערכי ומהותךי ולהחליפו ( אם יהיה צורך במשאל עם אני בהחלט אצביע על החלפתו ) אבל כול עוד הוא ההימנון הרשמי של המדינה בה אני חי אני אכבד אותו כמו את הדגל מתוך ידיעה שרק באמצעים דמוקרטים משנים דברים וגם אם הדברים אינם ניראים לך הדרך אינה במרד ו/או הפיכה אלא בהסברה תוך כדי שותפות מלאה

ronnm

New member
ככה הבנתי...

אני שמח שאתה מסכים לגבי ההימנון, אבל למה אתה קורא לכבד? אם אתה מתכוון לזה שאתה עומד כשאתה שר אותו, ושאתה לא מקלל או מפצח גרעינים באמצע, אז סבבה, אבל זה לכבד את הסובבים אותך, לא את ההמנון כשאני מדבר על כבוד להימנון ולסמלים, אני מדבר על קשר ריגשי שבא מבפנים, ולא לסממנים חיצוניים. אני מדבר על תחושה שההימנון פונה אלי כאזרח, ומשקף את תחושותי לגבי מי שאני במדינה ומה שהיא בשבילי. את זה אין לי עם ההימנון שלנו היום, ושום חוק לא יצור את זה. אם אתה טוען כמוני שההימנון לא מייצג את השקפת עולמך לגבי המדינה, אז מאיפה הגאווה שאתה שר בה? במה אתה גאה בדיוק? היית גאה באותה מידה אם זה היה סתם ג'יבריש?

Master Stav

New member
שמח שהבהרנו את הנקודה

אני גאה מתוקף היותי רומנטיקן חסר תקנה מאמין גדול בדמוקרטיה וביכולת שלי ( אישית ) להיות חלק גם אם אין אני מסכים ב100 אחוז אבל חלק מתוך נכונות לקבל אתץ השיטה ( כמואר דמוקרטיה ) הגאווה היא על הארץ הזו פחות על המדינה ( לצערי ) על ההימצאותש לי פה למרות הפיתויים לקחת את המשפחה ולעזוב ( כמעט קרה ) הגאווה היא מתוך סמבוליזים ולאו דווקא בגין המהות ....של המילים עצמן יהודי אני רק בתעודת הזהות כמי שנולד לאם יהודיה ותו לא ... היתי מעדיף הימנון ישראלי וישנם לא מעט שירים שעושים לי את זה הרבה יותר מצד שני ...אני אזרח שומר חוק ( במרבית המקרים ) וככזה ...ההימנון הוא ההימנון הרשמי וככזה אכבד אותו ואת הסימבוליות שלו וכך גם אני דורש מהמערכת שאמורה להורות ולחנך ....את דור המשך .

האמת העצובה היא

שאנחנו עדיין נרדפים, עדיין רואים בנו פה ובכל העולם נטע זר (במדינות הזרות רוצים שילכו לישראל, בישראל רוצים שילכו למדינות אחרות). עדיין יש עלינו איום קיומי (לפחות בפוטנציה), וכל עוד זה המצב, כן יש מקום להביא לידי ביטוי את התקווה והשאיפה להיות חופשיים בארץ משלנו, בלי שיאיימו על קיומנו כאן, בלי שיתייחסו אלינו כאל נטע זר וכו'. בנוסף, יהודים בעולם, תמיד נאמנים למדינה בה הם חיים. העובדה כי במלחמות שונות, יהודים נלחמו משני צידי המתרס לא פעם ולא פעמיים, כל פעם תחת דגל המדינה בה חיו. אם כבר, חלק נכבד מהיהודים (הלא אורתודוכסים, וחלק גם מהאורתודוכסים) ניסו ומנסים להסתיר את מוצאם היהודי, ומנסים להוכיח את זיקתם ואת נאמנותם למדינה המארחת, לעיתים גם על חשבון דיעות שהם מבטאים, ושלא תמיד עולות בקנה אחד עם שאיפות מדינת הלאום היהודי (היא מדינת ישראל). לעומת המיעוט היהודי במדינות הזרות, המוסלמים הם אלה שמסרבים להיטמע, שומרים על אמונתם הפטליסטים (בהרבה מהיהדות), תומכים ברעיונות האיסלאם לרבות ג'יהאד וכו'.

ronnm

New member
נכון ולא נכון

אתה בעצמך משתמש במילה בנו ומתכוון ליהודים בהקשר של ההימנון. אנחנו (היהודים בישראל) לא מיעוט נרדף, אלא רוב במדינה עצמאית שיש לה אויבים רבים. אנחנו כבר חופשיים בארצנו, לא צריך לשאוף ולקוות להגיע לזה. אני מסכים שהיהודים נאמנים לארצות בהן הם גרים, רבים מהם גם נאמנים לעמם (היהודים) לא פחות, וזה מה שיוצר אצלם הרבה בעיות. בכל מדינה כמעט יש לובי של יהודים למען ישראל. המוסלמים שומרים על זיקה לדתם, אבל לא כולם רואים עצמם חלק מהעם הערבי, ולכן גם לא ממש אכפת להם מה קורה עם המוסלמים במדינות אחרות. יש להם כן זיקה למקומות הקדושים בישראל ומכאן נובעת הרגישות שלהם למה שקורה כאן.

hirshfe

New member
אבל גם

אמרקאי איטלקי - יש לו גאאוה ונאמנות מסויימת לאיטליה והסינים האמרקאיים יישמרו על כבוד לסין וכו וכו וכו אז מה ההבדל?

ronnm

New member
אני לא מסכים

צעיר אמריקאי שמוצא משפחתו מאיטליה, ממש לא מתעניין בנעשה באיטליה. אולי הוא גאה בתרבות ובאוכל, אבל הוא לא יקים לובי לטובת איטליה בקרב נבחרי הציבור שלו לעומת זאת יהודי התפוצות מרגישים שגורלם וגורל המדינה קשור (אני אומר זאת בהכללה, ברור לי שיש כאלה שבאמת לא אכפת להם), ולכן מנסים להשפיע על גורלה בכל דרך, אם בעזרת לובי במדינתם ואם בעזרת תרומות ועזרה ישירה.

smailie

New member
לא הבנתי איך ריבוי חגים ומועדים גורם לזילוּת

של המנון המדינה. הרי את ההמנון לא שרים בחנוכה, בפסח או בשבועות. למען האמת, ההזדמנויות שממש מקפידים כדבר שבקדוּשה לשיר את "התקווה" במשך ימות השנה, הן מעטות מדי מכדי שזה יימאס למישהו.

ronnm

New member
לתחושתי הוא מושמע הרבה

בכל חג יש אזישהו אירוע בבית ספר, וכל אירוע כזה נגמר ב"התקווה"

למעלה