מכירים את המושג...

סמלת

New member
מכירים את המושג...

מיטה חולה? נגיד ומדובר במיטה חמימה ומאד נוחה...אבל גם חולה...מה אז? שווה לקחת סיכון בשביל משהו ששווה את המאמץ?:-\ ברור שאני מדברת פה על גורמים סביביתיים שמשפיעים כגון לימודים, עבודה ושאר ירקות שממילא סוחבים חלק ניכר מהלו"ז, האם אפשר להכנס לדבר כזה בלב שלם מבלי להתמרמר אח"כ? שונאת דילמות כאלו..

dudusch

New member
אומרים "להכניס ראש בריא למיטה חולה"

ולכן תלוי מה מצב הראש
גורמים סביבתיים כגון לימודים ועבודה הם סיפורים. את יכולה לנסות לתפעל את הקשר, לראות איך את חווה אותו. אם את מרגישה שהוא "מעמסה", סימן שלא נועד להיות (לפחות לא בתקופה זו בחייך). אם זה באמת מה שאמור להיות, קרי המיטה חמימה וטובה ולא כ"כ חולה (ואולי הראש שלך בסבבה איתה), תלמדי ותדעי איך לאזן ומה לעשות וכמה. לב שלם? זה כבר סיפור אחר. מה יהיה אם לא תיכנסי לסיפור? האם תוכלי לוותר על העניין בלב שלם? אין פה וודאות ולכן לא משנה מה תבחרי, עדיין עלולה להתעורר בעיית המרמור. כך שקחי כיוון, אם את חושבת שאת מוכנה "לשלם" בפחות שעות שינה, או במחשבות על דברים מעבר לעבודה ולימודים, עבור הסיכוי לקבל את ההזדמנות לקשר זוגי, חברות וכו' אז לכי על זה. אם את חושבת שמה שתיארת כ"גורמים סביבתיים" יעמדו לך בדרך וימנעו ממך "להיות" בקשר, חבל מראש ולמפרע להיכנס לזה, כי כאב הלב שיהיה לאחר שתביני שאת לא מסוגלת להתחייב לכל כך הרבה דברים יהיה גדול...

סמלת

New member
פיי דודו איזו תשובה../images/Emo3.gif

ולענות ברצינות, זה משהו שכבר תפס תאוצה, אני פשוט שוקלת אם לעצור את התנופה או לא.. אני כבר משלמת בפחות שעות שינה וזמן לימודים ואני גמורה בעבודה, הבעיה שלי היא לכיוון אחר, אני מפחדת לתת לזה את המשקל הראוי, כי כרגע מעמסה זאת המילה האחרונה שאני יכולה לומר על העניין.. אלא שלטווח הארוך עלולה להווצר לי מעמסה נפשית קשה ואני לא יודעת אם כדאי לי לעשות את הצעד מלכתחילה, כי לא רק אני עלולה להפגע מכל הסיפור הזה.. קיצור, הבנת?

dudusch

New member
לגבי הטווח הארוך...

מי אמר שנגיע לטווח הארוך? כמובן שאני אומר זאת בציניות, ועדיין. מתוך זה שבעתיד אולי תצטרכי לשלם מחיר את מונעת מעצמך את ההווה? ומי הבטיח שהעתיד יתפתח כפי שאת צופה? אומרים שהנבואה ניתנה לשוטים. ואת? כל דבר שמערב את הרגש הינו מתכון די בטוח למשברים, לכאבי לב וכו'. השאלה היא אם בשביל "להגן" על הלב משברון את מעדיפה לא לחוות, לא לעשות דברים בגלל ה"מה אם?", או שאת מוכנה לסכן את הלב בצלקות וכאבים בשביל הסיכוי שיהיה משהו טוב. מעבר לזה. כל עוד את לא משלה את הבחור באהבה לנצח וכו', אני לא חושב שהוא חייב להיפגע. הוא נכנס לזה כמוך, בעיניים פקוחות והבנה שמישהו עשוי לסבול בסוף...

סמלת

New member
לא מדובר פה על כאב לב!!

אני מדברת על התמודדות עם דברים שגדולים ממני, בלי קשר לאהבה..

בובה../images/Emo25.gif

לפי מה שהבנתי מדובר בבחור.. ולא בחור פשוט ברור שאת צריכה להשקיע בלימודים וגם בעבודה אבל רבאק, חיים רק פעם אחת ואם הבחור שווה את זה, אז אני אומרת קדימה
מה שכן, נשמע שיש משהו בקשר קצת בעייתיות מסוימת, אז פה את צריכה לחשוב האם ה"מעמסה" הזו באמת שווה את זה, והאם הכאב הריגשי שיבוא אח"כ יהיה כדאי.. בקיצור אם הוא לא רציני תחתכי

לי זה נשמע כמו בחור../images/Emo8.gif

אם הוא שווה א המאמץ "והמעמסה" אז לכי על זה
ואם אין לי מושג על מה את מדברת- תפרטי

סמלת

New member
לא פשוט דיברתי על תרנגולת...

אני לא הולכת מסביב כשיש לי משהו לשאול..וכן אין לך מושג ופירוט זה כבר להכנס לפסים אישיים שלא קשורים אליי... שטויות אני אסתדר

סמלת

New member
טוב

אף אחד פה לא מבין למה באמת התכוונתי
אני כבר אסתדר לבד

y e t i

New member
מה שאני הכי אוהב בהודעות שלך

שאת מתארת דברים כאילו שאת זאת שהמצאת אותם או שרק לך הם קורים. אז אם זאת לא אהבה , מה עוד זה יכול להיות חוץ מעבודה או לימודים .. ברגע שתחליטי לכתוב בשפה העברית ולא להשתמש בסמיילים ובאייקונים כתחליף לעברית אז כולם יבינו אותך , עד אז מה שזה לא יהיה חברים, עבודה, משפחה או לימודים התשובה פשוטה : אלו החיים וזה מה שיש ואף אחד מאיתנו לא נולד כדי שהכל יזרום על מי מנוחות כמו שאנחנו רוצים.

סמלת

New member
למרבה הצער

יש דברים שאני לא יכולה להעלות על גבי הפורום מכיוון שלא מדובר בי אלא בפרטים של מישהו אחר ולספר על זה זה כמו בגידה באמון ואני לא מתכוונת לזה ולא נותר לי אלא להשתמש בסמלים לנסות להסביר את המצב בדרך פשוטה. ברור שאני מדברת פה על קשר ולא משהו אחר, אלא שהנושא כאן הוא לא אהבה אלא על מערכת יחסים (ואני חושבת שיש הבדל גדול בין השניים) אהבה לא תמיד קשורה ליחסים עצמם, אני מדברת על דיניאמיקה בתוך קשר שיש לה בעייתיות הרבה מעבר לבעיות הפשוטות של בני אדם..והדילמה שלי היא אם להכנס לזה או לא. זה נכון החיים אינם פשוטים, אך כרגע בגיל שלי אני עדיין יכולה הרשות לעצמי פשטות מסויימת מבלי לקחת על עצמי מטען כבד מידי ואני לא שואלת אם זה שווה את זה או לא, אני מתלבטת אם אני יכולה לעשות את זה או לא.

y e t i

New member
כל מה שאני מנסה לומר

זה או שמדברים או שלא . כל דבר שנעשה על ידך , במישרין או עקיפין אם זה במיטה שחולה בסתם שפעת או במיטה שגוססת מאיידס יש לזה השלכות . את לא רוצה לדבר על הדברים , רצונך - כבודך . אבל מי שלא מעז בסופו של דבר מפסיד, או גרוע מזה - אף פעם לא ידע מה הפסיד .

ס22ית

New member
מכירים..מכירים..

השאלה אם את נכנסת למיטה שחולה במחלה סופנית או סתם שפעת..
אם המחלה סופנית וסוף הסיפור ידוע מראש..חבל להכנס לזה מלכתחילה. אבל אם זה משהו שהדרך קשה אבל בסופו של דבר יש לזה סיכוי להסתדר..אז שווה כל הקשיים בדרך.

y e t i

New member
זה לא נגמר עד שזה נגמר .

שום דבר לא אמור לעצור בן אדם שבאמת רוצה משהו ,בהנחה שגם הצד השני רוצה את זה בדיוק כמוהו .

ס22ית

New member
מסכימה..

רק שלפעמים הדרך יכולה להיות ארוכה ומעייפת..ובסוף אפשר להתייאש, לא?

y e t i

New member
להתייאש מתאיישים תמיד.

דרך ארוכה גם יכול להיות ותמיד צריך לדעת מתי להרים ידיים , לא הייתי עושה את זה אם בסופו של דבר הייתי מבין שזה ישתלם . (איפה זה רחוב תל אביב בחיפה , אני צריך להיות שם באיזה מוסך היום אחה"צ )

סמלת

New member
למה זה צריך להיות שיקול של רווח והפסד?

אי אפשר פשוט להנות מהדרך גם אם זה ידוע מראש, למרות שדבר אינו ידוע? ולמה אם אין לזה סוף טוב צריך לוותר על החוויה?

למעלה