מכירים את מתקן הכדור להכנת גלידה ש,,

mmw2008

New member
אין לי נסיון בזה, אך

ראיתי שהשתמשו בזה בתוכנית Cutthroat kitchen והציגו את זה כמובן כמשהו שיותר נועד לילדים.
רעיון חמוד, אך ממה שנראה קצת לוקח זמן להגיע למרקם המתאים של הגלידה.
אם כבר, אז כדאי לך לנסות את השיטה עם השקית קרח..מנסה לחפש לך קישור לזה..
 

shron17

New member
mmw2008 - בקשר לשקית הקרח,,,

2 שאלות בבקשה:
האם הכוונה לשקית האטומה בעלת הרוכסן ?

והשאלה השנייה היא, האם אני הבנתי נכון את ההסבר:
שיש צורך לבשל ביחד , 1/2 כוס חלב , 1/2 כפית וניל,וכף וחצי
סוכר.
או שלא צריך לבשל בכלל ?
אלא רק לערבב ולהקפיא בתוך שקית -הקפאה -אטומה היטב,
ולאחר מכן,למלא שקית גדולה בקרח. (שקית של ליטר),
ולהוסיף 6 כפות המלח.
ואז שמים את השקית הקטנה, בתוך השקית הגדולה עם המלח.
ולהכניס לפריזר ולהקפיא 15 דקות.
לאחר זמן זה,להוציא מההקפאה,לנער ולערבב עד שמתעבה הגלידה,
ולערבב במשך כ- 10 דקות.
אפשר לתת לילדים לזרוק את השקית קדימה ואחורה ,כדי לעזור לערבוב הגלידה.
(מכיוון שהשקית קרה מאוד,כדאי להשתמש במגבות בכדי להחזיק אותו.)
השאלה היא,האם אני הבנתי נכון ?
במידה ולא הבנתי במדוייק את ההוראות, אודה לך מאוד ,
אם תתקני אותי,כדי שההוראות יהיו מדוייקות כפי ההסבר המקורי.

בכול מקרה,המון תודה לך על העברת הקישור המעניין,
שאם הבנתי נכון,אשמח לנסות להכינו, וכמובן גם לעדכן בתוצאות.
אחלה פעילות לחופש הגדול עם הילדים.

בברכה,
שרון.
 

mmw2008

New member
היי שרון

יש כמה אי דיוקים בתרגום שכתבת, וכן הכוונה לשקית עם רוכסן.
:
אין צורך לבשל בכלל.
הנה ההוראות הכנה בדיוק:
לשים חלב, סוכר ותמצית וניל בשקית עם
רוכסן ולאטום היטב (צריך שהשקית הזו תהיה קטנה יותר מהשקית של הקרח)
למלא שקית גדולה יותר (כמו שכתבת של ליטר) בקרח. להוסיף את המלח לקרח.
לשים את השקית הקטנה בתוך השקית הגדולה ולאטום.
לשקשק עד שהגלידה מסמיכה, בערך 10 דקות.
השקית נעשית מאוד קרה, לכן מומלץ לאחוז בה
עם מגבת.
כמובן כמו שרשמת ניתן לתת לילדים להכין את הגלידה.
יוצאת מהכמות הזו מנה אחת של גלידה.
בהצלחה! ובשמחה רבה

אשמח לשמוע איך יצא, אני כבר מזמן רוצה לנסות את זה.
 

shron17

New member
יקירה,תודה רבה רבה.

כעת הכול ברור.
גם לי לא נראה הגיוני שנדרש בישול,אבל מכיוון שהופיע בכותרת,
זמן בישול 15 דקות, נראה לי מוזר,
אבל יתכן שזה קשור היה לכתבה קודמת שלהם,
לכן העדפתי שקבל הבהרה,ואכן ההסבר שלך עזר לי מאוד.

כעת רק צריך לברר ,איפה מוכרים ,את המארז להקפאה עם הרוכסן.

תודה רבה ,רבה,
שרון.
ושיהיה קיץ רענן ונעים.
 

mmw2008

New member
קודם כל בשמחה, ודבר שני

בכל מיני אתרים, כשמעלים מתכון, צריך להוסיף זמן הכנה, ולכן מחבר/ת המתכון כתבו זמן הכנה: 15 דקות, אני מניחה ש-5 דקות על לארגן את כל המרכיבים ולשים בשקיות ועוד 10 דקות לשקשוק.
נראה לי שווה לנסות בחנות של חד פעמי או הסטוק.
 
אם זה עולה 200 שקל

כדאי לשקול מכשיר גלידה ללא מקפיא (כזאת שמקפיאים אותה בפריזר). אותו לא צריך לשקשק...
 

shron17

New member
פייה מסוכר,תוכלי לקשר תמונה ,למכשיר הגלידה?

יקירה,
לא הבנתי לאיזה מכשיר ללא מקפיא את מתכוונת.
 
הנה

http://www.lastprice.co.il/category.asp?catcode=62

יש אפילו ב-134 ש"ח
http://www.lastprice.co.il/product.asp?productid=22574

מכניסים את המכשיר למקפיא והוא כמו קרחום - קופא. ואז מכין את הגלידה (כי צריך קירור תוך כדי הכנה) חברה שלי מספרת שהיתה מכניסה את המכשיר לפריזר וסוגרת את הדלת של הפריזר כשהמכשיר בפנים והחוט יוצא החוצה לחשמל וכך התוצאות היו הכי מוצלחות.

לגבי הדגם אינני יודעת לגבי עמידות, בחלקם הסכין עלול להישבר אחרי שימוש אבל החברה שסיפרה את זה - השתמשה בלי סוף והיתה מרוצה עד שנשבר.... וכנראה גם תשקיע במכונה רצינית ויקרה.
 
למעלה