מכירים את צמח הצ'יה ?
בבקשה הסבר על סגולות זרעי הצ'יה,
ומדוע הפכו למבוקשים בקרב שומרי המשקל,
ועל יכולתם בהורדת עודף -כולסטרול בגוף.
ובהמשך גם מתכון לג'ל טעים מזרעי-צ'יה:
ידוע לשוחרי המזון -הבריא,כי זרעי -צ'יה נחשבים ל- מזון -על :
וזאת הודות לערכם התזונתי הגבוה.
זרעי- הצ'יה המהווים מקור עשיר ל:
אומגה 3
אומגה 6,
סידן,-לחיזוק עצמות הגוף השלד והשיניים.
חלבון לשמירת שרירי-הגוף,
וסיבים תזונתיים.
בנוסף לכך, זרעי- הצ'יה מסייעים בהורדת רמת הכולסטרול -בדם,
וגם מומלצים לחולי -סוכרת, וזאת בגלל תכונתם ביצירת שכבת ג'לי מסביב לפחמימות שבגוף,וכך גורמים לפחמימות להתעכל לאט יותר .
בנוסף ליתרונות הבריאותיים, לצ'יה יש תכונה ייחודית:
זרעי- הצ'יה מסוגלים לספוג נוזלים פי 9 מנפחם והופכים את הנוזל שבהם הם מושרים,לסוג של ג'לי.
תכונה זו מאפשרת ליצור מנה טעימה בעלת מרקם של פודינג, שאותה ניתן להכין על בסיס חלב.(או סויה ,או חלב שקדים,או מים.)
לזרעי צ'יה יש טעם נייטרלי והם נותנים הרגשה של שובע,
מה שהופך אותם למזון פופולרי בקרב שומרי - משקל.
הערה חשובה:
לפני השימוש בזרעי-צ'יה, יש להשרותם במים או חלב,או חלב שקדים.
אם לא יושרו בנוזל, אז הם יהיו יבשים ויספחו את הנוזלים של הגוף לתוכם ,וכתוצאה מכך,עלולים לגרום לגוף להתייבשות.
לכן,תמיד חשוב להשרותם בחלב או מים,לפחות 10 דקות .
מתכון לג'לי -צ'יה :
כך מכינים:
3 כפות זרעי צ'יה -להניח בקערה קטנה.
כוס חלב שקדים (250 מ"ל) או חלב אחר,לערבב עם כפית ממתיק .(כמו סוכלוז/ אגבה.)
הוראות הכנה:
את החלב הממותק לצקת מעל זרעי-הצ'יה שבקערה.
לערבב בכפית כול 5 דקות, ולאחר 15 דקות זה יהפוך לג'לי ,
להכניס לשעה למקרר,
ולאחר שעה זה מוכן.
למי שאוהב בננה:ניתן לקשט בפרוסות בננה קטנה.
הג'ל יעטוף את הבננה ,ויגרום לה להתעכל בגוף,מאוד לאט.
בבקשה הסבר על סגולות זרעי הצ'יה,
ומדוע הפכו למבוקשים בקרב שומרי המשקל,
ועל יכולתם בהורדת עודף -כולסטרול בגוף.
ובהמשך גם מתכון לג'ל טעים מזרעי-צ'יה:
ידוע לשוחרי המזון -הבריא,כי זרעי -צ'יה נחשבים ל- מזון -על :
וזאת הודות לערכם התזונתי הגבוה.
זרעי- הצ'יה המהווים מקור עשיר ל:
אומגה 3
אומגה 6,
סידן,-לחיזוק עצמות הגוף השלד והשיניים.
חלבון לשמירת שרירי-הגוף,
וסיבים תזונתיים.
בנוסף לכך, זרעי- הצ'יה מסייעים בהורדת רמת הכולסטרול -בדם,
וגם מומלצים לחולי -סוכרת, וזאת בגלל תכונתם ביצירת שכבת ג'לי מסביב לפחמימות שבגוף,וכך גורמים לפחמימות להתעכל לאט יותר .
בנוסף ליתרונות הבריאותיים, לצ'יה יש תכונה ייחודית:
זרעי- הצ'יה מסוגלים לספוג נוזלים פי 9 מנפחם והופכים את הנוזל שבהם הם מושרים,לסוג של ג'לי.
תכונה זו מאפשרת ליצור מנה טעימה בעלת מרקם של פודינג, שאותה ניתן להכין על בסיס חלב.(או סויה ,או חלב שקדים,או מים.)
לזרעי צ'יה יש טעם נייטרלי והם נותנים הרגשה של שובע,
מה שהופך אותם למזון פופולרי בקרב שומרי - משקל.
הערה חשובה:
לפני השימוש בזרעי-צ'יה, יש להשרותם במים או חלב,או חלב שקדים.
אם לא יושרו בנוזל, אז הם יהיו יבשים ויספחו את הנוזלים של הגוף לתוכם ,וכתוצאה מכך,עלולים לגרום לגוף להתייבשות.
לכן,תמיד חשוב להשרותם בחלב או מים,לפחות 10 דקות .
מתכון לג'לי -צ'יה :
כך מכינים:
3 כפות זרעי צ'יה -להניח בקערה קטנה.
כוס חלב שקדים (250 מ"ל) או חלב אחר,לערבב עם כפית ממתיק .(כמו סוכלוז/ אגבה.)
הוראות הכנה:
את החלב הממותק לצקת מעל זרעי-הצ'יה שבקערה.
לערבב בכפית כול 5 דקות, ולאחר 15 דקות זה יהפוך לג'לי ,
להכניס לשעה למקרר,
ולאחר שעה זה מוכן.
למי שאוהב בננה:ניתן לקשט בפרוסות בננה קטנה.
הג'ל יעטוף את הבננה ,ויגרום לה להתעכל בגוף,מאוד לאט.