מכירים לחמניות ללא קמח ? אני הכנתי וזה יוצא מעולה,,,

shron17

New member
מכירים לחמניות ללא קמח ? אני הכנתי וזה יוצא מעולה,,,

מתכון ללחמניות ללא קמח: (אפשר להכין בתבנית מרובעת חד -פעמית קטנה.)
למתכון הבסיסי שמצאתי ברשת,אני הוספתי שיפורים משלי, וכך הכנתי:
מכניסים למעבד-המזון ,את המצרכים הבאים:
4 כפות פשתן טחון ,
1/4 כוס סודה לשתיה,
1/4 כפית קינמון,
3/4 כוס טחינה
1/4 כוס ממרח שקדים-שקדייה.
שן שום כתושה
ביצה אחת ,
2 כפות פטרוזילה קצוצה או כף שמיר.(מה שאוהבים).
כף גדושה מיץ -לימון
כול ממתיק שאתם משתמשים.(2 טיפות סטיביה, או 1/2 כפית אבקת סוכרלוז).
כף אגוזים קצוצים
כף שקדים קצוצים
כף אגוזי-לוז קצוצים
ההכנה:
מערבלים במעבד-המזון את כול החומרים ביחד,במשך דקה אחת,או פחות, עד לקבלת בצק סמיך ודביק.
מתערובת הבצק שהתקבלה,לוקחים חופן גדושה ,מגלגלים לכדור ,
ומכול כדור יוצרים מקל מגולגל,באורך 15 ס"מ וברוחב 2 ס"מ ,
מניחים כול מקל בצק,בתבנית,על גבי ניר -אפייה יבש.
לאחר שמכינים 5 -6 מקלונים מפזרים על כול מקלון גרגרי-שומשום ,או קצח,
או גרגרי -כוסברה,לפי טעמכם.
מכניסים את התבנית לתנור, ואופים ב- 180 מעלות חום .
זמן האפייה כ-20 דקות,
לאחר מכן, הופכים לצד השני ,ואופים עוד 10 דקות -אפייה .
חותכים את המקלונים וממלאים בממרח טעים, או סלט חצילים, סלט טונה ,או סלט כרוב וכו').
והרי לכם מאפה ריחני וטעים מאוד, ללא קמח.

את המקלונים שנותרו,יש אפשרות להקפיא בפריזר,(לאכול מאפה אחד ביום).
ולהפשרה, יש לחמם בתנור 50 מעלות חום, כ- 10 דקות עד להפשרה.


ברצוני להדגיש ,כי המתכון במקור ,הינו מתכון בסיסי שהקלידה הגר,
מצאתי אותו ברשת, והוספתי לו עוד כמה תוספות טעימות לשיפור הטעמים.

למעוניינים,המתכון הבסיסי של הגר ,כולל תמונת המקלונים המוכנים,
ראו כאן:
http://www.carbfree.co.il/?p=232
לאחר כול התוספים מתקבלים מקלונים ממש טעימים.
תכינו ותהנו.
 

shron17

New member
שימו לב שבמתכון הבסיסי רשום 3 גרם פחמימות ללחמניה.

אין לי מושג אם כמות הפחמימות השתנתה ,לאחר כול התוספים שאני הוספתי .
אם מישהו יודע לחשב -אשמח.
 
למעלה