איזה פורום כיף! אפשר להצטרף?
שלום, אני קרין, בת 22, אחראית בכל יום על ארוחה חמה לבנזוג ולי, ואדמח מאוד לרעיונות לגיוונים! כמובן שיש מגבלות (לכל אחד יש את הדברים שהוא לא אוהב, וגם אין לנו תנור, אלא רק טוסטר אובן, אבל מסתדרים). בשביל כרטיס כניסה, כמה מתכונים קלים וטעימים: תפוחי אדמה קלילים ומעולים: החומרים: תפוחי אדמה, שמן זית, אבקת מרק בצל אופן ההכנה: מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות, מטבילים כל חתיכה טוב טוב בשמן זית (אפשר לערבב עם קצת חמאה מומסת), מסדרים בתבנית, מפזרים כמות נדיבה של מרק בצל, שתכסה את כל הקוביות ומכניסים לתנור. אחרי כ-10 דק' (תלוי בתנור כמובן) הופכים ומשאירים לכ-10 דקות נוספות. מהיר וטעים! ארוחה סינית זריזה: החומרים: רצועות עוף (אפשר לחתוך משניצל, או לקנות פרוס, מומלץ גם לנקות קצת...), אפונה קפואה, בצל, שום, רוטב סויה. מומלץ במיוחד עם אורז. אופן ההכנה: חותכים בצל ושום קטן-קטן, מטגנים במחבת עד שמשחים, מוסיפים את רצועות העוף, מטגנים עד שמתחילות להזהיב ושופכים מעל סויה. מוסיפים אפונה, מכסים ומבשיל עוד כ-10 דקות (בוחשים מידי פעם), ואחרון מרק עדשים: החומרים: 2 כוסות עדשים כתומים, בצל גדול, 3 שיני שום, 7-8 כוסות מים, כמון, מלח, פלפל, סיר בינוני-גדול אופן הכנה: חותכים בצל דק-דק, מטגנים במעט שמן, כשמתחיל להזהיב כותשים פנימה את שיני השום ומטגנים בערך עוד דקה. מוסיפים את העדשים ומים אחריהם את המים, מערבבים עם כף עץ, מחכים שירתח ועד מורידים לאש נמוכה, מכסים ומחכים (מידי פעם לערבב). כעבור חצי שעה-שלושת רבעי שעה כל העדשים אמורים להתפרק למרק סמיך. מוסיפים בערך 1/3 כפית כמות, מלח ופלפ, מבשלים עוד כמה דקות וזה הכל... מקווה שזה כרטיס כניסה מספק, בהצלחה עם הפורום החדש!