אני לא רופאה או תזונאית
ולכן לא יודעת לענות לך על זה ברמה הבריאותית.
אני יכולה להגיד לך שאנחנו הרבה פעמים מכינים וריאציות שונות של סלמון עם מוצרי חלב:
ממרח סלמון (כמו שכתבתי לך פה), סלמון בתנור/ במחבת ברוטב שמנת, כריך עם גבינת שמנת וסלמון,יש לי גם מתכון לקיש סלמון מעושן עם גבינת שמנת, ומעולם לא הייתה לי בעיה בבטן בגלל זה.
 
בכ"מ כמו שציינו השימוש הוא בשמנת מתוקה ובסלמון מעושן
מעבדים את הסלמון במעבד מזון ומוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה עד לקבלת המרקם הרצוי.
 
אני יודעת שמבחינת כשרות יש מי שאוסרים על אכילת דג וחבל ויש מי שמתירים, ואם יש בעיית כשרות או לחלופין רגישות מסויימת למוצרי חלב שגורמת לכאבי בטן, אין לי פתרון שאינו כולל את השמנת המתוקה, אולי לאחרים יש
