מכירת אופניים באיבייי

trilliane

Well-known member
מנהל
לו רוב הקונים היו גנבים, איביי לא היו מחזיקים כ"כ הרבה שנים

אבל רוב הלקוחות אנשים נורמטיביים שבסה"כ באו לקנות ומצפים לקבל את מה שקנו. יש מיעוט של רמאים בשני הצדדים, הן קונים והן מוכרים שהגיעו לעקוץ, ולמערכת יש כלים לטפל בהם. כמובן, זה לא פשוט, ולכן במקרים "מסוכנים" צריך לדעת איך להתנהל בתבונה.

avihersh

New member
מכירת אופניים באיבייי

שלום רב,

מכרתי אופניים באיביי בסכום של 3,500$. האופניים נארזו ע"י מומחה ונשלחו ע"י DHL. הקונה (חנות אופניים) טוען שהאופניים הגיעו במצב פגום (שלח לי תמונות שמעידות כביכול על הנזק) ומבקש refund ועוד 400$ פיצוי (בגין מס). לדעתי, אין סיכוי שהאופניים ניזוקו במשלוח בצורה שתוארו. כל ההתנהלות של הקונה מוזרה (הוא מארה"ב, אבל האנגלית שלו בסיסית). כרגע הוא הגיש בקשה להחזרה..

מה דעתכם? הצעתי לקונה 500$ פיצוי שלא מגיע לו, אך הוא סירב ומבקשה refund+400$ .

מה ניתן לעשות ? תודה מראש...

אורית810

New member
אין מה לעשות

מה זא לדעתך לא ניזוקו? שלחו לך תמונות לא? בתמונות רואים נזק? למה אתה חושב שלא יכול להיות שניזוקו? איך היה ארוז? ברגע שלקוח פותח החזרה מסיבת פגום, אתה חייב לשלם לו על ההחזרה. זה החוק באיביי. אתה יכול לשלם על השילוח שיהיה יקר מאוד קח בחשבון אם תחליט להחזיר בדי איץ אל. או להחזיר לו את הכסף. כמובן שאתה לא צריך לשלם לו שום פיצוי. מיסים אמורים להיות על חשבונו וזה לא משהו שאתה צריך להחזיר.

Amiram_e

New member
יש לך מספר שלדה לאופנים שמכרת?

תבקש ממנו שיצלם את שלו.
אני לא פוסל שקונה מזמין מוצר זהה שיש לו (משומש) על מנת לקבל את החדש חינם.
יצא לי להיתקל במצבים כאלה אבל עם מוצרים קלים וזולים.
אינני יודע כמה זמן אתה מוכר באיביי אבל לדעתי, מכירה של מוצרים כאלה כבדים מיותרת ומלאה סיכונים.
יש מספיק ממשקים בארץ למכירה של אופנים (אתר הרים לדוגמה)

למעלה