מכירת דירה או השכרה

שממית12

New member
מכירת דירה או השכרה
מגי שלום,
ברצוני לדעת מה המלצת הקלפים בנוגע לדירה של אימי במרכז הארץ: להשכיר אותה ( לפי דעתי) או למכור אותה ( לפי רצונה של אימי). בגלל שלא הגענו להחלטה, הנושא תקוע כבר חצי שנה ויישאר כך הלאה. הענין הזה מאוד כבד עלי, בין אם מדובר בהשכרה ובין אם מדובר במכירה, וגם אני מתמהמהת בעניין ואולי זה לא לטובתנו. כמו כן אודה לך אם תהיה התייחסות לתקופה המומלצת. ( עכשו/בקרוב/ בעוד כמה חודשים/ לחכות עם ההחלטה)
תודה!

שממית12

New member
השכרה או מכירה
שלום מגי. אמי בת תשעים בבית אבות. היא אינה מסוגלת להחליט דבר. אני צריכה להחליט בשבילה ( אני בת יחידה) וגם את זה אני מעזה לעשות כי איני יודעת מה לעשות . בינתיים אני לא ממש שכנעתי אותה להשכיר ( כפי שאני רוצה) , אבל אני לא רוצה למכור והעניין נשאר תקוע. אם אתעקש על השכרה, היא תקבל את זה בלית ברירה, אבל אני לא רוצה לעשות את זה, כשאני עצמי לא שלמה עם עם אף החלטה. מקווה שאחרי ההסבר שלי אוכל לשאול את השאלה הנכונה.

מגי 336

New member
פריסת השוואה בת 2 אופציות, לא מורחבת
האם נכון לי להשכיר את הדירה של אמי
או למכור אותה?
&nbsp
(תרשמי בבקשה אם השיקול הוא כלכלי או אחר)

שממית12

New member
ניסוח של 3 אופציות אולי עדיף? ועוד
שלום מגי, ותודה על התשובה המהירה. השאלה צריכה לדעתי להיות בעלת שלוש אופציות: מה עדיף לנו: להשכיר את דירת אימי, למכור אותה בחצי השנה הקרובה או לחכות למועד טוב יותר להחלטה?

למען האמת השיקול אינו רק כלכלי אם כי גם הוא חשוב. יש גם שיקול אחר והוא שיך להבדלי השקפות בינינו. לא ידעתי לשלב את השיקולים הבאים בשאלה.

באופן עקרוני, ידוע שדירה מושכרת שומרת על ערכה לאורך זמן , הרבה יותר מהפקדת ערכה הכספי בבנק , אחר המכירה. וזה השיקול הכלכלי שלי.
אימי לעומת זאת לא מעוניינת בטרחה הכרוכה בהשכרה. היא רוצה למכור, כי הדיירים עלולים להרוס את הדירה והשכרתה היא נדנוד לא קטן.

אם ההמלצה תהיה השכרה, אצטרך לנסות לשכנע את אימי בעניין ואולי היא תסכים בעל כורחה, כי היא לא יכולה להתנגד. איני רוצה לנצל את אי יכולת ההתנגדות שלה. .

ודבר נוסף- השכרת הדירה עלולה להכביד עלי מאוד, כי אני גרה בעיר מרוחקת.

מגי 336

New member
אם לחכות או להשכיר/למכור
זו כבר שאלה נבואית כי לא ניתן לדעת מה יהיה בעתיד הלא ידוע..

שממית12

New member
למגי בתודה- הפריסה
השאלה שנשאלה:
האם נכון לי להשכיר או למכור את הדירה של אמי ?

תוצאות פריסת ההשוואה:
אפשרות 1
- נער החרבות
- תשע החרבות
- עשר החרבות
אפשרות 2
- שש החרבות
- מלך המטבעות
- אביר המטות
מסר / עיצה - אס המטות

אודה לך אם תכתבי לי לכמה זמן הפריסה מתייחסת. האם היא טובה עקרונית, ללא קשר לזמן?

מגי 336

New member
שממית
כנראה שהשכרה כרוכה בטרחה שלא מתאימה למצבך כרגע,
אנרגיות של דאגה מתוך חוסר יכולת ומוכנות לתהליך..
מכירת הדירה לעומת זאת מומלצת מאד,
לממש את הנכס ולהוריד את הנטל מכתפייך,
כדי שתוכלי להתפנות לדברים אחרים שבאמת חשובים לך כרגע.
&nbsp
הפריסה לא נתחמה בזמן ולכן נכונה לשלושה חודשים.

מגי 336

New member
ועוד דבר
קחי מתווך... זה נמצא בפריסה.. לא לנסות להכנס לתהליך לבד.

שממית12

New member
מגי תודה על התשובה אבקש הבהרה נוספת
שלום מגי,
האם הפריסה אומרת שכדאי למכור דווקא בשלושה החודשים הקרובים?
או אולי הפריסה אומרת שאם רוצים לעשות משהו בעניין הדירה בשלושת החודשים הבאים, עדיף למכור מאשר להשכיר? (אם לא עושים את זה בשלושת החודשים הקרובים, צריך לפרוס מחדש)

השאלה נוספת היא על שאלה חדשה עקרונית - האם ניתן לשאול על הזמן הטוב ביותר למכירת הדירה? בטווח הקרוב ( 3 חודשים) בטווח הבינוני ( חצי שנה) בטווח הרחוק (שנה). נראה לי שיהיה לי כוח נפשי להוציא את העניין לפועל רק אחרי ש"אישן" על זה, איזה זמן אולי באביב...
תודה רבה מגי, באמת יש לי איזו הקלה בעניין. תשובת הקלפים תומכת ברצונה של אימי ומסירה ממני טרחה רבה.

מגי 336

New member
התשובה של הפריסה נכונה לשלושה חודשים
במידה ולא תמכרי תוך שלושה חודשים, יש לפרוס שוב.

למעלה