מכירת דירה, האם כדאי?

noname199

New member
מכירת דירה, האם כדאי?

לאור "השטיפה" הרבה במאמרים שממליצים דווקא לא לרכוש דירה, אלא להשכיר, אני תוהה ביני לבין עצמי האם כדאי למכור דירה שכבר נרכשה. השאלה היא דיי תיאורטית, אבל מעניין אותי להבין את הצד ה"אובייקטיבי" (זה שאינו מושפע מתאמים של ביטחון כלכלי, נוחות וכו'). נניח שבבעלותי דירה בעלות של 1,00,000 ש"ח. משכנתא נמוכה מאוד (פחות מאלף שקל בחודש) ומועד סיום קרוב (פחות מ5 שנים). 15 שנים לפני הפנסייה. משכורת יחיד ממוצעת (7-8 נטו לחודש). האם במצב הזה משתלם (שוב, כלכלית גרידא) למכור את הדירה, להכניס את מירב הסכום (כ80%) לבנק או משהו סולידי כזה או אחר, לשכור דירה ולשפר (לכאורה) את רמת החיים ולהנות מהריבית שתיווצר. מבדיקה מאוד זריזה שלי, ריבית של 5% מחזירה את ערך שכירת הבית. מה דעתכם?

לרכוש דירה או להשכיר

בשני המקרים בעוד 5 שנים אתה חיי ברמת הכנסה של 7-8 נטו לחודש. השאלה היא בעוד כמה שנים מה יהיה ערך החיסכון/ הדירה. א. אם תחייה על בסיס רווחי הון של השקעתך הסולידית, ההון ישחק כי את רווחיו אתה לוקח לצורך תשלום השכירות כך שתפסיד את ההצמדה למדד כ 3% לחודש. (אל תשכח שמרוחיך אתה משלם מס' רווחי הון). ב. אם תשאר בדירה אז ב 5 השנים הקרובות אתה תחיה עם אלף שקל פחות 6-7 נטו לחודש. ולא ברור מה יהיה ערך הבית ייתכן ויעלה וייתכן שירד, כך שהשקעה סולידית בבנק אינה ברת השוואה לערך הנכס. רעיון שלי. אולי לעבור לדירה קטנה יותר, אשר עלותה הסופית והשוטפת קטנה יותר ואת ההפרש להשקיע בבנק כך תוכל גם להרים את רמת החיים וגם לא לבזבז את כספך. כדאי לבדוק זאת מספרית לפני קבלת ההחלטה.

dornat

New member
הם גרים בדירה ששוה 100 אלף ש"ח (25K)

אתה ממליץ להם לעבור לדירה יותר קטנה מזו?

מענה

בשאלה התיאורטית ציינת דירה ב 1.000.000 ש"ח (מיליון). אני לא חושב שדין 100.000 ש"ח שווה לדין 1.000.000 ש"ח. כפי שכתבתי צריך לשים מיספרים ולכמת את ההערכות לעתיד בכדי לקבל תשובה ברורה. הצעתי דרך מחשבה אלטרנטיבית.

noname199

New member
זה מיליון ולא 100,000. פיספסת אפס ../images/Emo13.gif

אז בשורה התחתונה, לא שווה לעשות זיגזג באוויר, כי גם מיליון שקל בהשקעה סולידית לא יניבו מספיק בשביל שיהיו שווים את המעבר לשכירות
תודה.

noname199

New member
צודק, לפחות הפסיקים במקום ../images/Emo8.gif זה משנה משהו

לגבי התשובות שקיבלתי (יכול להיות שגם אריק לא הבין נכון)?

dornat

New member
דווקא נראה לי שהוא גם חשב שזה מליון

אני ניסיתי לתקן אותו בהתחלה ולפי מה שהוא כתב לא נראה לי שהוא גם קלט שזה חמישה אפסים, נראה לי שהוא חשב שזה מיליון כמו שהתכוונת לכתוב

למעלה