מכירת דירה-הבו המלצתויכן

פנדה30

New member
מכירת דירה-הבו המלצתויכן

צהריים טובים.
אחרי המון לבטים, שוקלים ברצינות לשדרג את דירתנו. לא כלכך יודעים כמה שווה דירתנו, ולכן החלטנו בתור התחלה- להזמין מתווך אחד או שניים.
מנסיונכן- שווה לנסות למכור בלי מתווך? זה לא המון כאב ראש?
ומול מתווך, מגיע אליי עוד מעט אחד מהם: כמה לטרוח לסדר את הבית? ממש? כי אין לי באמת כח/זמן לזה. לדחות ליום אחר? הרי הבית תמיד יהיה מבולגן, מאוד. חוץ מביום של העוזרת, שזה פעם בשבועיים...
מה עוד אני צריכה לדעת? לשאול?

אשמח לעצות.

תודה!

tiger mom

New member
לא לגמרי יודעת לענות

אבל רק מצפיה בתוכניות בנושא- מאד כדאי לסדר. אפילו ברמה של להחביא בלאגן.

לגבי אם לקחת מתווך או לא- אתם יכולים לנסות בלי ומקסימום אח"כ לקחת.

בהצלחה

תכנסי ליד שתיים

יש שם לוח של מכירים של דירות שנמכרו (עסקאות שדווחו)
תקלידי את הרחוב שלכם וחפשי עסקאות בסביבה כדי לקבל מושג

המחיר גם מושפע מרמת ההשקעה בדירה שזה לא רואים בלוח, אבל לפחות יתן לך מדד כללי.

לסדר שלא ייראה עמוס,

לפתוח חלונות ושיהיה ריח נעים.
זה נכון לכל ביקור של קונים פוטנציאליים.

לגבי תיווך - אנחנו מכרנו פעם אחת, עם מתווכת. כך שאין לי נסיון אחר. נראה לי שזה שווה ולו בגלל הסיבה שאת לא מקבלת המון טלפונים ישירות אלייך, ויכולה לקבוע מראש זמנים קבועים שבהם יבואו לראות את הדירה.

ממש אין צורך להזמין מתווך כדי לברר את ערך

הדירה.
אין לכם חברים שמכרו דירות דומות לאחרונה?
אתם לא מעורים בנעשה בשכונה?
אפשר לבדוק ביד 2.
אפשר לבדוק באתר הממשלתי ההוא שבו רואים את כל העסקאות שנעשו באזורכם, עם המחירים המדויקים.

אם אתם מנסים למכור דירה בעודכם גרים בה

זה נראה לי לגמרי שווה לנסות לפחות בלי מתווך. ממילא הוא יצטרך לתאם אתכם את הביקורים. זה בעיקר אומר שתצטרכו לענות ליותר טלפונים (אבל גם תוכלו לכוון אנשים לזמנים שנוח לכם באמת).
עוד לדעת - שלמתווך יש אינטרס לסגור עסקאות מהר, כך שהוא מנסה למשוך את הקונים למעלה ואת המוכרים למטה. כדי להעריך את ערך הדירה כדאי, חוץ מלהתייעץ עם מתווך, גם ללכת לראות דירות דומות באיזור ולקבל רושם כמה מבקשים.
ושקונים מצפים להוריד מהמחיר המבוקש, כך שמה שתבקשו בהתחלה הוא בד"כ יותר ממה שתקבלו בסוף (זה לא אומר שכדאי לבקש מחיר מנופח, כי אתם רוצים שאנשים יבואו לראות).

ולגבי בלגאן - זה לא שהבית צריך להיות מצוחצח פרפקט, אבל כן צריך להראותו אותו בצורתו החיובית. אם יש לכם ילדים ואתם מראים אותו למשפחה עם ילדים - צעצועים בסלון זה לא דבר רע, אבל אם הכול נראה מבולגן ועשרות צעצועים מפוזרים בכל מקום - זה ייראה צפוף וייתן תחושה שאין מספיק מקומות אחסון. לטעמי גם בית מסודר מדי שמרגיש "ריק" לא נותן תחושה טובה של בית שגרים בו. בקיצור, בעיקר לתת תחושה של בית ושל פוטנציאל טוב (אין לי ספק שכשקנינו את הדירה שלנו העציצים המשגשגים במרפסת הוסיפו לחשק שלי. זה שאחר כך לא הצלחתי לשחזר את ההישג ולהפריח את המרפסת בעצמי כבר לא מעניין את המוכרים...).

kokula12

New member
מסכימה בגדול עם פרת

לא רואה שום סיבה לקחת מתווך שיציק לכם במקום לנסות קודם לפרסם ביד2. קחי בחשבון גם שכשהקונים צריכים לשלם למתווך, הם יכולים לשלם לך פחות, כך שבעצם את מפסידה מזה בעצמך כמה עשרות אלפי ש"ח (בהנחה שאת לא משלמת למתווך גם כמוכרת, זה תלוי במתווך). מודה שבעיניי, גם בתור מוכרת לשעבר וגם בתור קונה לשעבר, הם די עלוקות (וקנינו את הדירה שלנו דרך מתווכת. המוכרים הפסידו מזה, כי הורדנו אותם יותר במחיר כדי שנוכל לשלם לה. אבל מעבר לזה, מתווכים שניסינו לקנות דרכם דירות, כי ביישוב שלנו כמעט כל שוק הדיור עובר דרך מתווכים, בעיקר בזבזו את זמננו בלהראות לנו דירות שלא ענו על הקריטריונים שהגדרנו מראש. ולא, את הדירה שקנינו ראינו בעצמנו במודעה ביד2, כך שהיינו פוגשים אותה באותה קלות גם ללא תיווך).

לגבי בלאגן/סדר - זה תלוי במי שבא לראות. לי מאוד מאוד קשה לראות דירות עמוסות ולדמיין אותן אחרת (ונכנסתי לדירה כזו, שהמתווכת ניסתה לשכנע אותי בפוטנציאל שלה אם לא היתה כה עמוסה. זה פשוט עשה לי רע, לא יכולתי להזיז בעיני רוחי את כל הרהיטים והחפצים שמילאו אותה ברמה שבקושי היה אפשר לעבור). מצד שני, לא היתה לי שום בעיה לראות דירות ריקות ולהבין אם יש בהן פוטנציאל. עניין אינדיבידואלי, ועדיף לא לסמוך על יכולות הדמיון הויזואלי של הקונים הפוטנציאליים

פנדה30

New member
תודה לכולן.

ברור לי שלמתווך יש אינטרס שהעסקה תצא לפועל, גם אם זה אומר שארוויח פחות כמוכרת. אני שוקלת להעזר בו גם למכירה וג לקנייה, כך שאני מקווה שאיכשהוא יהיה כאן אינטרס הדדי..
אנחנו אכן גרים בדירה. ואני בחלד, כך שתאורטית יש לי זמן.
אבל שוב, בעיקר אין לי כח ואנרגיות לזה...

אתחיל מלראות מה יאמר לי המתווך היום, ואהיה יותר חכמה
(ואז אבוא אליכן שוב, עם עוד הצקות).

תודה!

הצצתי בהמשך הלמלצות כאן

moma422

New member
עלויות של מתווך מאוד גבוהות

מחושבות כאחוז מהמחיר של הבית
תעשי חשבון שאפילו אם זה אחוז זה יכול לצאת 10000- 8000 שח. את יכולה לקנות בכסף הזה ריהוט חדש מגניב לסלון ... כך שאם יש לך ברירה שווה להפנות את הכסף למקום אחר.

פנדה30

New member
האמת שזה בדיוק השיקול

ושוב, לאור העובדה שאני בחל"ד, אנסה לבד, לפחות בהתחלה. אם אראה שסתם מתישים אותי ושזה בלתי נסבל, אעבור לתיווך.

תודה!

kokula12

New member
או תלוי מתווך...

המתווכת במקרה שלנו לא עשתה שום דבר שנוגע למו"מ מלבד להעביר את הצעת המחיר הראשונית שלנו למוכרים. מודה שזה היה די מבאס לשלם לה את הסכום ששילמנו בהתחשב בכמות העבודה שהיא (לא) עשתה. בעיקר לענות לטלפון ולהגיע איתנו לדירה.

ההתרשמות שלי מבוססת כנראה על מדגם מאוד לא מייצג של מתווכים שנפגשתי איתם (גם מצד הקנייה וגם מצד המכירה) יחסית למתואר בפורום. כתבתי בתגובה לפרת. עלוקות.

גם ההתרשמות שלנו בתהליך הקנייה

כשחיפשנו בית
שזה סתם מפריע ומאוד מבאס לשלם את העמלה
הם לא תרמו כלום חוץ מלשמור בסוד את מיקום הנכס ואז להגיד לנו איפה זה, הם הגעו איתנו, אבל לא שהדברים שהם אמרו או עשו גרמו לנו להבין יותר טוב או לקנות/לא לקנות

בסוף התגלגל במקרה שרכשנו שלא דרך מתווך
אבל מבחינתנו(כקונים) זה היה כאילו הוסיפו למחיר הבית 2 אחוז. בלי לקבל שום דבר בתמורה. הייתי מעדיפה לתת את השני אחוז האלו למוכרים.

kokula12

New member
אכן

במקרה שלנו הצלחתי להוריד אותה קצת מה-2% שלה, זה עדיין היה משתלם כי מחיר הדירה היה נמוך משמעותית ממחיר השוק (המוכרים היו לחוצים למכור מהר, אבל לא לחוצים על המחיר), ולכן עדיין יצא שהרווחנו במובן הזה. אבל זה מבאס, ואפילו קצת מצחיק/עצוב בהתחשב בזה שעל אותה עסקה שילמנו לעו"ד, שעשה ללא ספק הרבה יותר עבודה ועבודה איכותית, פחות מאשר לה.

פנדה30

New member
ולו בשביל ליטוף האגו, היה שווה שהמתווכת

תבוא..

החמיאה על הדירה, אמרה שלדעתה יש לה כמה קונים פוטנציאליים. אמרה שהמחיר שחשבנו עליו הוא נמוך ושאפשר למכור ביותר. כמובן שלא הבטיחה, אבל כאמור- עשתה נעים

החלטנו שננסה קודם לבד, ואם נראה שלא מצליחים- נפנה למתווכים.

תודה לכולן על העצות. בפוסט נפרד (ביום אחר...) אבקש עצות למכירה ללא מתווכחים..

למעלה