מכירת דירה- הבנה של מה זה תיווך

may may2

New member
מכירת דירה- הבנה של מה זה תיווך

שלום רב,
התחלנו לפרסם את הדירה שלנו ביד 2. פנו אלינו הרבה מתווכים והם הגיעו לראות את הבית. רוב המתווכים רוצים בלעדיות ורוצים שנשלם להם כסף אמרו 2 אחוז ושיש על מה לדבר. הם מנמקים זאת שיש להם הוצאות פרסום.
כרגע פרסמנו במחיר יחסית גבוה ואנחנו מתלבטים אם כדאי להוריד במחיר ולראות אם אנשים באים בלי תיווך או לפנות לתיווך.
אני אשמח לדעות/ הערות וכן להבין מה היתרונות והחסרונות של נתינת בלעדיות.

תודה

האם אתם בכלל זקוקים לעזרת מתווך?

אולי השוק אצלכם הוא כזה שמודעה ביד 2 מספיקה על מנת להביא רוכשים פוטנציאלים ואתם סומכים על כושר המו"מ שלכם לסגור עסקה טובה בלי עזרתו של מתווך?
&nbsp
אולי מספיק שתשתפו עימו פעולה ללא התחייבות מצידו או מצידכם ואת התשלום יגבה המתווך מהקונה?
&nbsp
מה שבטוח אל תתנו לאף צד ג' לנהל אותכם. חישבו על הצרכים שלכם ואח"כ תחליטו אילו שירותים אתם רוצים לצרוך ובאיזה מחיר.
&nbsp
&nbsp

may may2

New member
תודה- אשמח לעוד הכוונה

העיר שאנחנו גרים בה טובה. הבית שלנו יחסית ישן נראה לנו שאולי מתווך יוכל לעזור. הבעיה שרוב המתווכים רוצים בלעדיות, רוצים אחוז פלוס מע"מ עבור המכירה (זה בסביבו 25 אלף שקל ונצטרך לשלם לעוד מתווך כשנקנה- בעיר אחרת).
כמעט כל הדירות באזור הן עם תיווך והבנו שהמתווכים די מלכלכים על הבתים ללא תיווך.
אנחנו תוהים כמה זמן לפרסם ללא תיווך כי אמרו לנו שזה שדירה נמצאת הרבה זמן בשוק גם בעייתי. לבנתיים סה"כ פירסמנו במשך שבועיים.

תודה

שוב...המתווכים אשמים, מה יש לאמר ?

אתה "ילד גדול" אינך חייב להשתמש בשירותי תיווך, קח אחריות על חייך ואל תאשים מתווך זה או אחר בכך שתמורת עבודתם המותנית בהצלחה יקבלו דמי תיווך שסוכמו בין אנשים בוגרים.

אינך רוצה את שירותם ? תמכור לבד, אבל בלי קיטורים.

Kicker Girl

New member
תסריט מאד מוכר

כולם באו תני לי בלעדיות, תני לי בלעדיות. על מה ולמה? המתווכים לא יכולים לעשות שום דבר שאתם לא יכולים לעשות בעצמכם. גם הם מפרסמים את הדירה ביד 2 בדיוק כמוכם. גם אתם יכולים לשים שלט למכירה בחלון כמו המתווכים (אצלנו השלט הביא את הקונים הכי רציניים). אני אמרתי להם, אתם רוצים להביא לקוחות, סבבה, אני אבל לא משלמת לכם תיווך. לא ביקשתי ממכם שתבואו אז אני לא משלמת תיווך. תגבו עמלה מהקונים. וראה פלא, השתלם להם להביא לקוחות גם ככה.

rj111

New member
מתווך עוזר רק אם צריך אותו להראות את הדירה

או אם לא יודעים לחפש ביד 2.
גם אם רק הרוכש משלם למתווך הוא יוכל לשלם למוכר פחות כסף.
רוב מוחלט של הרוכשים יודעים לחפש דירה ביד2.
הבעיה עם מתווכים היא שאפשר לבדוק בגוגל מפות דירה פרטית אם מזינים את הכתובת המלאה, מה שחוסך זמן רב ומתווכים לא מפרסמים את הכתובת, מה שמקשה ומבזבז זמן.ולכן אם אני אחפש דירה אני אחפש קודם כל דירות מפרטי ולא מתיווך, מה שמוריד את הביקוש לדירות מתיווך ואת המחיר הפוטנציאלי.

שיתופי פעולה בין מתווכים

כשנותנים בלעדיות למתווך מסויים, הוא (או היא) מפיצים את הדירה בין הקולגות שלהם וזה מגדיל את החשיפה. המתווכים יתחלקו בעמלה במקרה של עסקה. זה היתרון. מצד שני יש למתווך שקיבל בלעדיות שליטה מוחלטת על המידע. הוא יכול לסנן לך הצעות לפי אינטרסים שלו, אתה אף פעם לא באמת יודע איזה הצעות היו ומה המחיר המקסימלי שאתה יכול לקבל. יכול לספר לך מעשיות שהשוק חלש וזאת ההצעה היחידה וללחוץ שתסכים להצעה נמוכה כשבפועל היית יכול לקבל יותר. קרה לי אישית מקרה כזה. התברר שההצעה "היחידה" הייתה של יזם שהבטיח למתווך שאחרי השבחת הנכס הוא יקבל אותה למכירה חוזרת.

אם אתם לא ממהרים, אפשר לתת בלעדיות למתווך כדי לזכות בחשיפה אבל רק לפרק זמן מוגבל, למשל חודשיים.

A לוןA

New member
קודם כל נסה לבד

ואם המתווכים רוצים- הם מוזמנים להגיע כמו כל קונה אחר.
השיטה הכי טובה-
פרסמו ב-70-80 אלף שקל יותר מהמחיר שאתם רוצים להגיע אליו, יהיה לכם מספיק מרווח תמרון מול הקונים הפוטנציאליים- ותראו אם זה הולך. אם לא- יש על מה לחשוב שוב על בלעדיות וכל השיט הזה.
&nbsp
היתרון היחיד בתיווך הוא שהוא חוסך לך את ההתעסקות עם הקונים עד שלב הסגירה ממש- כל המטרידים (בעיקר הטלפוניים) יסוננו על ידם.
תעשה חשבון אם זה שווה לך את ה-25 הללו.

למעלה