מכירת דירה יחידה

אא17

New member
מכירת דירה יחידה

אהלן,
רכשתי דירה בפעם הראשונה ושיפצתי אותה. אני מעוניין למכור אותה ולרכוש דירה אחרת לפני שעוברים 18 חודשים.

כיצד לא אצטרך לשלם מס רכישה ושבח על הדירה הבאה שארכוש ?
האם אני צריך להתחייב לרכוש דירה אחרת תוך תקופה מסויימת ? ואם כן האם יכולה להיות בסכום נמוך יותר ?

תנאי לפטור ממס שבח במכירת דירה יחידה

התנאי הוא שהדירה הנמכרת היא דירתו היחידה של המוכר בישראל ובאזור כהגדרתו בסעיף 16א, והמוכר הוא בעל הזכות בה במשך 18 חודשים לפחות מיום שהיתה לדירת מגורים, ולא מכר, במשך שמונה עשר החודשים שקדמו למכירה האמורה, דירת מגורים אחרת כאמור, בפטור ממס לפי פסקה זו.

אא17

New member
תודה על התשובות הברורות

עשית לי סדר בעניין. כמובן שאתייעץ לפני מהלך כלשהוא

תנאי למדרגת 0 במס רכישה כשקונים לפני שמוכרים

הרוכש דירה שניה יהיה זכאי למדרגות המס של רוכש דירה ראשונה אם בעשרים וארבעה החודשים שלאחר רכישת הדירה השניה, מכר דירת מגורים אחרת שהיתה דירתו היחידה עד למועד רכישת הדירה; ואולם אם רכישת הדירה היתה מקבלן – בשנים עשר החודשים מהמועד שבו היתה החזקה בדירה שרכש אמורה להימסר לידיו על פי ההסכם עם הקבלן, מכר דירת מגורים אחרת שהיתה דירתו היחידה עד למועד רכישת הדירה, ואם חל עיכוב במסירת החזקה בשל נסיבות שאינן בשליטתו של הרוכש – בשנים עשר החודשים מהמועד שבו נמסרה לידיו החזקה בדירה בפועל, מכר את דירת המגורים שהיתה דירתו היחידה עד למועד רכישת הדירה.

אני מקווה שהבנת מתשובותיי

שלפני כל עסקה במקרקעין מומלץ (!) להיוועץ באופן פרטני אצל עו"ד שזה תחום מומחיותו.

למעלה