מכירת דירה מושכרת או ספיגת מדד תשומת הבניה?

Neta621

New member
שלום
לאחרונה קניתי דירה חדשה על הנייר (סיום בניה בעוד 4.5 שנים). יש לי שתי דירות נוספות. לגבי אחת מהן אני מתלבטת - האם למכור ולהפקיד על חשבון הדירה שבבנייה וכך לחסוך את מדד תשומות הבניה או להמשיך להשכירה (כיום הדירה מניבה 5% לפחות).
מדובר בדירה שעולה 500 אלף, כאשר השכירות היא 2000 שח (ועתידה לעלות).
מה הייתם ממליצים?
תודה!
נטע

היי נטע,
חסרים המון המון פרטים כך שלא באמת ניתן לבחון פיננסית את העניין...
מה שכן אני יכול לתת לך לחשוב עליו הוא שאמרת שיש לך 2 דירות נוספות, למה את מתלבטת רק על אחת מהן?
יש עליהן משכנתא?
יכול להיות ששווה לקחת/להגדיל את המשכנתא עליהן ובכך לממן את הדירה החדשה?
יכול להיות שניתן לקחת משכנתא כבר על הדירה החדשה ובכך להמנע ממדדים?
בדקתם שהקבלן מוכן להקדמת תשלומים?
כמובן שהייתי שמח יותר אם הייתם יוצרים איתי קשר ומתייעצים יותר בפרטנות וכך נוכל לבחון את הדברים טוב יותר.

בברכה,

דניאל מליק
מנכ״ל ובעלים
052-6504388
[email protected]

בקרו אותנו גם באתר:

www.maliks.co.il

Neta621

New member
שלום דניאל, תודה על תגובתך.
שתי הדירות הנוספות ללא משכנתא. אינני מתכננת בשלב הזה למכור אחת הדירות. אולי בהמשך, אך זה בכל זאת לא על הפרק. אינני יכולה כעת מכל מיני סיבות לקחת משכנתא על כל הסכום, לכן אני מנסה להבין האם כדאי לי למכור אחת הדירות (אופציה הכי ריאלית עבורי כיום) או להחזיק אותה, כי ייתכן שתניב יותר מעליית הממד.
לא הבנתי למה אתה חושב שלמשכן את הדירות הקיימות לצורך תשלום עבור הדירה שזה עתה נקנתה יהיה כלכלי יותר? הרי מדובר בהלוואות לכל מטרה, שהריבית שלהן תהיה גבוה בהרבה.
בגדול שאלתי על הכדאיות של מכירת אחת הדירות הקיימות, כיוון שלאחרונה מדד תשומות הבנייה עולה בקצב שעלול להגיע ל5-6% בשנה (רק בחודשים האחרונים השינוי היה סביבות 0.6-08, מה שיכול להצטבר בשנה להרבה יותר ממה שהדירה מניבה כיום - גם 5-6% מהשכירות). או שהחישוב שלי לא נכון?
המחשבה שעומדת מאחורי ההתלבטות היא האם במקרה שהמדד ממשיך לעלות, האם לא כדאי למכור כבר את הדירה ולכסות חלק מהחוב. לפי הבנתי, בקצב של היום (שינויים חודשיים של 0.6-0.8%) השכרת הדירה (אפילו עם תשואה של 5-6%) הופכת להיות ללא כדאית. תקן אותי אם אני טועה בחישובים שלי.
תודה

היי נטע,

לכן רשמתי מראש שעדיף שתצרי קשר טלפוני בכדי שאוכל להבין את כל התמונה ובהתאם לתת לך את המלצתי.

בכל אופן, הרבה מהפעמים ניתן לקחת משכנתא על דירה קיימת לצורך דירה חדשה והמשכנתא תקרא הלוואה לדיור ולא לכל מטרה (אני מדגיש שלא בכל סיטואציה)

לגבי שאלתך על מכירת הדירה, נכון שהיו עליות חדות במדד תשומות הבנייה ואני צופה שעוד יהיו אבל אלה דברים שמתמתנים וכמעט אף פעם לא מגיעים למימדים שאת רשמת.
החישובים שלך הם לא נכונים לטעמי מהסיבות הבאות:
אני לא יודע בכמה את משכירה את הדירות שלך אבל נניח והמדד יעלה ב 5-6% , אני מבין ממך שזה יותר ממה שאת משכירה .
אבל האם לקחת בחשבון את עליית הערך של הדירה/ות שאת משכירה?

שוב, אני לא יודע איפה הדירות ובכמה את משכירה אותן, אבל, מה שאני הייתי ממליץ לשקול זה אולי כן לחכות עם התשלומים לקבלן,
לספוג את העליות של מדד תשומות הבנייה, בינתיים לחסוך את כספי השכירות של הדירה/ות שאת מקבלת (כי אם תמכרי תהיי בלי שכירות - מה שאומר שאת יכולה לחסוך את כל הכסף הזה) ובעתיד ברגע התשלום להבין מה הסיטואציה הנכונה עבורך - למכור את הדירה? או שאת יכולה לקחת עליה מימון משתלם?

מקווה שעזרתי - ושוב - אם תרצי ייעוץ קצת יותר ספציפי, מוזמנת לרשום לי או להתקשר :)

בברכה,

דניאל מליק
מנכ״ל ובעלים
052-6504388
[email protected]

WWW.MALIKS.CO.IL

למעלה