מכירת מוצר של צד ג' באתר שלי

רונN

New member
מכירת מוצר של צד ג' באתר שלי

סיכמתי עם בעל מוצר מסויים על שיווק המוצר שלו בבלעדיות בעולם באמצעות האינטרנט.

אני מקים לצורך כך אתר אינטרנט, הדומיין בבעלותי.
בעל המוצר יספק לי את כל החומרים הפרסומיים - תמונות, סרטונים, חומר כתוב וכו' לשם פרסום באתר.

לצורך העניין אני ערוץ השיווק שלו באינטרנט כאשר הרכישה תתבצע באתר שלי באמצעות PAYPAL שלו. כלומר אני אכניס קוד PAYPAL של החשבון שלו אצלי באתר ובעצם הקניה תהיה ישירות ממנו וגם התשלום ישירות אליו (אני מרוויח אחוזים מכל מכירה שישולמו לי ע"י בעל המוצר).

הייצור, האספקה, השילוח, האריזה, השירות, ההחזרות והסליקה הכל באחריות היצרן (בעל המוצר) ואני אחראי לכל הנושא השיווקי פרסומי ברשת בכל העולם.

אחרי כל ההקדמה הזו הנה השאלה -
מהי האחריות שלי כלפי הלקוח שיקנה את המוצר?
האם לצורך העניין אני נחשב כמו AFFILIATE או בגלל שכפתור החיוב נמצא אצלי באתר יש לי אחריות רחבה יותר כלפי הצרכן?

מקווה שהשאלה ברורה ויש מספיק רקע כדי להבין את הסיטואציה.

תודה למשיבים.

לדעתי האחריות היא על היצרן (בעל המוצר)

כי הוא זה שמקבל את הכסף ואחראי למשלוח והכל.
אבל אני לא בטוח איך זה מבחינה משפטית אם בכלל תיהיה בעיה כזו של משהו שחוייב ולא קיבל תמורה לכספו.
אם תדאג ביחד עם היצרן שלא יקרה כזה דבר.
הרי שלא משנה מי בעל האחריות, לא יהיה צורך לממש או לתבוע מכם דבר.
זאת דעתי הכנה,
אבל אני לא מומחה במשפטים.
מקווה שגם העו"ד שמנהל את הפורום יענה לך, ונלמד מתשובתו על נושא זה.
בהצלחה בכל מקרה.

מהי האחריות שלך

זאת שאלה מאד גדולה ורחבה.
כעיקרון, ישנן שתי מערכות דינים שעשויות לחול עליך. אחת היא מערכת דיני הגנת הצרכן והשניה היא מערכת דיני החוזים ובפרט דיני המכר.
על מנת לבדוק אם יש בינך ובין הקונה יחסים של ספק ולקוח ושל מוכר וקונה, צריך לבדוק את החוזה ו/או התקנון הקיים ולראות מה כתוב בו וגם את החוזה הקיים בינך ובין היצרן.
כמובן שאתה שואף למצב בו מירב החובות יחולו על היצרן. לשם כך עליך לדאוג לסעיפים ברורים וחד משמעיים בחוזה שלך עם היצרן וגם לסעיפים ברורים וחד משמעיים בחוזה שלך עם הלקוח, ואולם לא תמיד תנאי פטור או העברת אחריות טופסים, שכן בדיני הגנת הצרכן ישנם הוראות חוק רבות שהן קוגנטיות (כלומר לא ניתן להתנות עליהן). לפיכך רצוי שתפנה לעו"ד בעל ידע וניסיון בדיני אינטרנט ומסחר אלקטרוני בפרט, על מנת שיספק לך את מירב ההגנה האפשרית מצד אחד ומצד שני, שיסביר לך מהן אותן חובות החלות עליך מהן אינך יכול להשתחרר.

למעלה