מכירת מותגים ישראליים באיביי- אשמח לעזרתכם!

myselfie

New member
מכירת מותגים ישראליים באיביי- אשמח לעזרתכם!

אהלן:)
אני מוכר באיביי מכנסי ג'ינס של רנואר (המותג הישראלי) באיביי.
יש משלוחים חינם לכל העולם.
חשבתי שיהיה נחמד אם תוכלו להיכנס למוצר, והכי חשוב: לספר עליו לחברים שלכם, אפילו, ואולי בעיקר, לא ישראליים.
המטרה היא להתחיל למכור על בסיס קבוע מותגים ישראליים באיביי לכל העולם, וזאת הדרך שלי לבדוק אם הסיפור כדאי.
אשמח לעזרתכם! תודה!

היכנסו למכירה

אתה מאד גבולי מבחינת פרסום,

וכעיקרון הייתי אמור למחוק את ההודעה הזו ולהפנות אותך לפרסם בתשלום ב"תפוז", כנהוג בענייני עסקים.
כיוון שזו פעם ראשונה ואתה לא מטריד, ניתן לך ליהנות מהספק, אבל בבקשה לא להתחיל עכשיו להפיץ ולהפציץ בהודעות.
&nbsp
בהצלחה.

pixie66

New member
אתה מייצג את רנואר?

יש לך מוצר אחד - מכנסי ג'ינס לגברים בצבע סגול (במידה ספיציפית) - במחיר התחלתי של $50 US ואתה רוצה שאני אספר לחברים (הלא ישראלים) שלי על זה? למה? מה לדעתך הופך את המכנסיים שלך לכל כך אטרקטיביים לצרכן האוסטרלי הממוצע? ואיך לדעתך הצרכן האוסטרלי (הממוצע, כמובן) מתנהג כשהוא קונה את הגי'נסים שלו...? אתה מצהיר שהמשלוחים בחינם לכל העולם - בדקת כמה יעלה לך משלוח door to door למדינות שונות באוסטרליה?

רנואר אינו מותג מוכר באוסטרליה ואני בספק אם יהיה מותג נחשק כל כך רק על בסיס היותו ישראלי (אופנה ישראלית נתפסת כמובילה בעיקר בישראל, מותגים ספציפיים מצליחים באירופה ומעטי מעט אם בכלל במדינות רחוקות יותר)
טבלת המידות הישראלית לא בהכרח תואמת לטבלה האוסטרלית (הנה לך טיפ בחינם אם אתה רוצה למכור מוצרים ברמה עולמית)

התנהגות צרכנים בדרך כלל שונה ממדינה למדינה (שלא לדבר על שוני בין יבשות)

"נכנסתי" לדף המוצר כמו שביקשתי אבל לדעתי אתה צריך לעשות קצת יותר עבודת מחקר לפני שאתה מפרסם בכל פורום ישראלי אפשרי ומקווה שעל בסיס ריגשי נרכוש מכנסי ג'ינס לגברים בצבע סגול

בהצלחה רבה

myselfie

New member
קודם כל תודה על התגובה המפורטת

כפי שציינתי, אני מתכנן להתחיל במשלוח מותגים ישראליים לרחבי העולם, כמובן לא רק את המכנסיים האלה. הפרסום של המכנסיים, והעובדה שהוא נעשה במכירה פומבית ולא רגילה, היא על מנת לבדוק את סיכויי ההצלחה של המוצר. לשם כך לקחתי דוגמה אחת של מוצר שנראה בעלי סיכויי הצלחה גבוהים.
עכשיו, שאלת שאלה מעולה: למה שיקנו דווקא ממני? התשובה היא שכיום המחיר הוא לא הדבר היחיד שקובע (אם כי המחיר הוא ממש לא גבוה יחסית לתחום ולאיכות). כיום נכנס לשוק האופנה גורם משפיע הרבה יותר- ייחודיות. אנשים מחפשים מוצרים שיהיו ייחודיים להם, שמראים משהו עליהם. זאת הסיבה, אגב, שמותגים מצליחים באופן כללי. אני מאמין שכל אדם בעל זיקה קטנה לישראל ובאופן כללי אנשים שמחפשים להיות שונים ישמחו לראות את המוצרים האלה ולקנות מהם. לגבי משלוח, כן בדקתי, אני לא מבצע door to door אלא משתמש בדואר ישראל שכמובן משתף פעולה עם שאר חברות הדואר באזור אליו הוא שולח.
המידות נקבעות על פי יחידה בינלאומית, ניתן למצוא באיביי טבלת המרת יחידות באם צריך.
בסופו של דבר, אני מאמין שמדובר כאן בשוק שכמעט לא נגעו בו או התנסו בו, והחלטתי לקפוץ ראשון למים, גם אם נראה שהשחייה שם לא כל כך פשוטה

ANZ1

New member
מותגים ישראלים

אני לא מצליח לעלות על דעתי אף מותג אופנה ישראלי שיש לו ערך מוסף ריגשי מעבר לשווי של המוצר עצמו, כל מותגי האופנה הישראלים מיוצרים בסין, חלקם גם מעוצב בסין ורק מודבק לו לוגו ישראלי.
בעבר לפני 30 שנה היו מותגים ישראלים בעלי ניחוח ישראלי גלי, אתא, ראש אינדיאני, סאבי, טופר ...
היום אלו סתם בגדים חסרי ייחוד, יש כל מני מוצרים ישראלים שישראלים בניכר ישמחו לקנות, מותגי מזון ישראלי, עיתונים ישראלים, דגל ישראל, מוזיקה.
אבל אני חושב שאף ישראלי לא ירצה לקנות מותגים ישראלים באופנה, אפילו בישראל אין להם שום ייחוד או הצלחה מול מותגים בן לאומיים,
רנואר מצליח בישראל יותר מגאפ ?

myselfie

New member
תגובה

מותג שמקורו בישראל (גם אם מיוצר בסין. בוא נהיה כנים. הכל מיוצר בסין) אשר מעוצב על ידי ישראליים ותורם לכלכלה הישראלית, ודאי שיש לו ערך מוסף. קח כל מותג אופנה גדול בחו"ל. יותר משהם מוכרים מוצרים, הם מוכרים תחושה. זאת לא תחושה סתמית או עבודה שיווקית בעיניים. כשאתה קונה מרנואר (לדוגמה ,כן?) אתה קונה מעולם אחר, מישראל, מהמזרח התיכון, אתה קשור לשם. אני מאמין שזה יכול להצליח, ומאוד אם תעשה מאמץ קטן על מנת שאוכל להיחשף לאנשים בחו"ל. כי בסופו של דבר, זו הדרך היחידה.

ANZ1

New member
אתה שואל או קובע ?

תעשה סקר מקדים
תכנס לפורומים של ישראלים בחול, לקבוצות פייסבוק ויש הרבה כאלו,
ותשאל האם יש איזה מותג אופנה ישראלי שהם היו שמחים ומעדיפים לקנות על המותגים המקומיים שיש בקנייון ליד הבית שלהם.
לדעתי אין כאלו, אני לא מוצא שום יתרון או סנטימנט או תחושה למותג רנואר, כלום אפס
רק אחרי שתראה תשובות נלהבות מאנשים שונים תשקיע עבודה או מחשבה.
בינתיים אתה מנסה למכור קרח לאסקימוסים.
או יותר מדויק, אתה מנסה למכור מוצר לא טוב, לאנשים שלא מעונינים בו, במחיר יקר מדי.

myselfie

New member
קודם כל תודה על העצה

לבדוק קבוצות פייסבוק, לא חשבתי על האפשרות הזו משום מה :)
אני מאמין שכן יהיה ביקוש למוצרים, לא דווקא בקרב ישראלים אלא בקרב מקומיים- אוסטרלים לדוגמה.

לצערי החשיבה העסקית שלך לא כלכך מרשימה

אתה מדבר על רנואר כאילו זה מותג בינ"ל, למיטב ידיעתי הוא אינו כזה, העובדה שאתה החלטת לעשות ממנו מותג בינ"ל לא תגרום לו להיות כזה. בנוסף נראה שאתה לא ממש מבין מה דרוש מבחינה פיננסית על מנת להיות מותג בינ"ל, ובנוסף בתחום האופנה, שזה תחום שסובל מאד באוסטרליה כיום. יש הבדל עצום בין הייחודיות (היחסית) של מוצרים שיוצרו בים המלח ולא ניתן להשיג בשום מקום אחר בעולם לבין ג'ינס שיוצר ע"י יצרן ישראלי ואיננו מהווה חידוש או בעל יתרון תחרותי כלשהו. באוסטרליה יעדיפו מותג אמריקאי באופן זהה לעובדה שישראלים יעדיפו מותג אמריקאי על הישראלי. העובדה שאתה מוכר באי ביי דווקא מורידה מערך המותג ולא מעלה את ערכו, אלא אם כן רנואר בעצמם יפתחו חנות אי ביי מושקעת ויקדמו את מכירתו של המוצר באי ביי, וגם אז כשאדם פונה לאיי ביי עבור אופנה, הוא עושה זאת אך ורק בגלל המחיר - וזה כשלעצמו יעמיד אותך בבעיה - לעולם לא תוכל להתחרות עם החקיינים מקוריאה וסין שמוכרים בחצי מהחיר שלך, ובנוסף כרגע מקדמים חקיקה שמטרתה הטלת מע"מ על קניות באיטנטרנט באוסטרליה שעוד יותר תפגע ביכולת שלך להתחרות ביצרן האוסטרלי - בקיצור אתה נמצא בקרב אבוד, אלא אם תעשה כמו מקס ברנר ותפתח חנות פיזית באוסטרליה.

pixie66

New member
מסכימה ומוסיפה

גם אני חושבת שהפלטפורמה שבחרת לא בדיוק מתאימה. ראשית אתה לא יכול להתחרות בספקים מקומיים כמו למשל קטמנדו (סתם דוגמא) שנית אחד המניעים לקנייה באיביי הוא המחיר והאפשרות של הקונה "להתמקח" או לבחור את המחיר שהוא מעוניין לשלם - כשמדובר במוצר גנרי כמו מכנסי ג'ינס שהייחוד שלהם הוא "מותג ישראלי" - האטרקטיביות (משמעותית) יורדת. האמן לי, אין שום דבר "סקסי" במכנסי הג'ינס של רנואר. רנואר אינו מותג אופנה מוביל (גם לא בישראל). אם היית מנסה למכור מותג "סקסי" יותר, מותג מוכר, נחשק, נדיר וכדומה - אולי היה סיכוי שגם צרכן שאינו ישראלי יתעניין.

אבל אם להיות קונסטרוקטיביים...: ניסית פלטרפורמות אחרות כמו מרמלדה מרקט או Etsy?

myselfie

New member
לפי איך שאני מכיר את etsy לא מתאים למכור שם ג'ינס

אשמח אם תשני את דעתי

myselfie

New member
etsy הוא אתר למכירת פריטים עבודת יד, לא ג'ינסים של מותגים

זה גם מה שהניב חיפוש שלי באתר

pixie66

New member
קצת מטריד

שפרסום מכנסי ג'ינס משנות ה 90 מכיל בתוכו את התואר "וינטאג'"

&nbsp
איך נהייה ששנות התשעים היו לפני +20 שנים

Sweet Hereafter

New member
כמו שהבת שלי מגדירה את זה:

"olden days זה כל מה שקרה לפני שאני נולדתי." (ב-2001)

למעלה