מכירת שירה הנמצאת בבעיה משפטית בגלל

מכירת שירה הנמצאת בבעיה משפטית בגלל

חריגת בנייה? האם ניתן למכור? האם הערייה יכולה למנוע את המכירה או העברת הטאבו? אציין שמדובר בדירה בירושה שנמצאת בחקירה של הערייה על חריגת בנייה שבוצעה לפני קרוב ל20 שנה. טשמח לתשובות .
 
מכירת דירה תחת איום בהליך משפטי - התייחסות.

ככלל, במידה ושולמו כל המיסים המחוייבים לעיריה [ארנונה וכו'] אין מניעה חוקית מלהעביר בעלות בעיקר שמדובר על חריגת בניה ישנה, אבל...
יתכן שמדובר על חריגה זניחה שניתן להכשירה לאור הזמן שחלף מאז ביצועה.

אין זה מקובל להעביר בעלות על דירה הנמצאת תחת איום של הליך משפטי לסיקול החריגה,ולא ברור איזה קונה ירכוש דירה במצבה.

כיוון שלא ברור [לי] מה מהות ההליך בגין החריגה ומה דורשת העיריה בעקבות גילוי החריגה אזי לא ניתן לתת תשובה מוסמכת לקונה כל שהוא שעלול להכנס לסבך צרות לא לו. [ואני סבור שכל עו"ד ממוצע ימליץ ללקוחו להתרחק מרכישת בית שכזה]

יתכן שבמידה שמדובר על תוספת בניה משמעותית שלא היתה ידועה לעיריה, היא עלולה לדרוש תוספת ארנונה על החריגה למשך 7 שנים אחורנית [שלאחריה יש התיישנות]

עניין התיישנות חריגת בנייה בחוק התכנון והבניה.
עבירה על חוק התכנון והבנייה הינה עבירה מסוג "עוון" ובכפוף לחריגים כמפורט בהמשך, הן מתיישנות בחלוף חמש שנים ממועד ביצוע העבירה. ולא ניתן להגיש כתב אישום על בנייה בלתי חוקית אם חלפו חמש שנים ממועד ביצוע העבירה. [ככל שיוגש כתב אישום באשמה של בנייה ללא היתר הרי שכתב האישום יימחק מחמת התיישנות]

חריגים בטענת ההתיישנות :
כדי להתמודד עם בעיית ההתיישנות שפורטה לעיל , יש לרשויות כלים נוספים "בארסנל הנשק" נגד חריגות בנייה, ולכן ... טענת התיישנות לא תחול במקרה בו מדובר בעבירה נמשכת כגון עבירה של שימוש חורג, שהינה עבירה המתחדשת מדי יום ביומו.
לדוגמה :
בעלים של נכס [שחלקו או כולו] בייעוד על פי היתר הבנייה מופיע כ"מחסן" אך בפועל משמש למגורים. הבעלים הוכיח כי הדירה משמשת למגורים מעל 10 שנים וטען להתיישנות.
טענה זו נידחתה ע"י ביהמ"ש מכיוון שמדובר על עבירה נמשכת של שימוש חורג במחסן לצורכי מגורים, כלומר... העבירה מתחדשת למעשה מדי יום ביומו ואין על עבירה מסוג זה התיישנות.

דוגמה נוספת :
x פיצל את דירתו ל -5 יחידות מגורים בשנת 2000. בשנת 2014 הוגש נגדו כתב אישום בגין הפיצול.
כתב האישום לא יכול להתבסס על טענת ביצוע בנייה ב"סטייה מהיתר בניה בתוקף" [דירת מגורים אחת הפכה למספר יח"ד] וכתב האישום בטיעון שכזה יימחק מחמת התיישנות.

כתב האישום בפועל התבסס על טענת "שימוש חורג" לפיה בדירה המיועדת לשמש כדירה אחת, נעשה שימוש בפועל למספר יח"ד, וכך מדובר בעבירה של שימוש חורג שאינה מתיישנת. [השימוש החורג נמשך ומתחדש מדי יום ביומו]

דוגמה נוספת : [תקופה לא נספרת לעניין ההתיישנות]
בעל בית צמוד קרקע החליט לבנות קומה נוספת ללא היתר.
בחודש ינואר 2009. בחלוף ארבע וחצי שנים התגלתה חריגת הבניה ע"י הרשות המקומית , פקחי העירייה הגיעו לבניין בחודש דצמבר 2013, תיעדו את חריגת הבנייה, והשתמשו אף בתצלומי אוויר המעידים כי הבנייה בוצעה בחודש ינואר 2009 , בחודש פברואר 2014, כ-5 שנים וחודש לאחר ביצוע הבנייה, הוגש כתב אישום. פעולות החקירה והפיקוח עצרו את מחירץ ההתיישנות וכך ככל שתיטען טענת התיישנות , היא תידחה.

כלי נוסף לרשות המקומית : [לטיפול בחריגת בניה]
נקיטת הליך חד צדדי למתן צו הריסה ללא הרשעה בהתאם לסעיף 212 לחוק התכנון והבנייה.
שימוש בבקשה למתן צו הריסה ללא הרשעה אפשרית במקרים שלא ניתן להגיש כתב אישום מחמת התיישנות.

בית המשפט העליון דן במקרה שכזה - (כבוד השופט ג'ובראן) ברע"פ 9908/08, גלאגל ואח' נגד הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה ירושלים.

בית המשפט קבע כי במקרים של בנייה בלתי חוקית שהתיישנה, ומתקיימים התנאים למתן צו לפי סעיף 212 לחוק התכנון והבנייה, בידי התביעה סמכות לבחור איזה הליך לנקוט:
בקשה להוצאת צו לפי סעיף 212 או הגשת כתב אישום בעבירה של שימוש חורג, והתביעה אינה חייבת לנקוט הליך פלילי דווקא.

================================================================================
<i>פרל דוד, סלולרי - 052-8964914</i>
 

zammy

New member
בעיית בנייה לא תמנע מכירה.

אולם הקונה חייב להיות מודע לכל הליך הנוגע לבניה לא חוקית בוועדה המקומית ובאם נרשמה למשל הערת אזהרה בטאבו לגבי בנייה ללא היתר או אולי אפילו פסק דין.
אם יש משפט- שהקונה יראה לך מסמכים.
 
מכשול נוסף בהעברת רישום הבעלות החדשה בטאבו.

בסיטואציה מסויימת [בעיקר אם החלו הליכים משפטיים בגין עבירת הבניה] עלולה הרשות המקומית לסרב להעביר אישור "חוסר חבות" המוכר לרשות, ובכך לחסום את רישום הבעלות החדשה בטאבו.

סעיף 324 לפקודת העיריות [נוסח חדש]
בא להבטיח, שבעלים או חוכר לדורות של נכס לא יעביר את הבעלות או את החכירה לדורות בו לקונה כל עוד הוא חייב ארנונה, מס, היטל או אגרה בשל אותו נכס.

סעיף 324 לפקודת העיריות אינו מתייחס לחובות הארנונה בלבד, אלא לכלל החיובים שהוטלו על פי דין על הבעלים בשל אותו נכס.

סעיף 9(ב) לתקנות המקרקעין (ניהול ורישום), התש"ל-1969, דן במסמכים שיש לצרף לבקשת העברת הבעלות או החכירה במקרקעין. סעיף 9(ב)(4) מתייחס ל:
"הוכחות כי שולמו כל האגרות, המסים, הארנונות ויתר תשלומי החובה שתשלומם הוא תנאי לרישום עסקה במקרקעין."

תקנה 9(ב)(4) לתקנות המקרקעין (ניהול ורישום), תש"ל-1969-
מחזקת את סעיף 324(א) לפקודת העיריות וקובעת כי יש לצרף לבקשה לרישום עסקה במקרקעין את ההוכחות כי אכן שולמו כל המסים, הארנונה והאגרות, דהיינו, כי סולקו כל החובות, כתנאי לרישום עיסקה במקרקעין...
האמור בסעיף 127(ב) לחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969 נותן עדיפות לבעל החוב שרשם הערת אזהרה... אך אינו יכול לייתר את האמור בסעיף 324."
כלומר... ללא אישורה של הרשות המקומית, לא ניתן להעביר זכויות בנכס מקרקעין בפנקס המקרקעין.
 
מדובר בדירה שאנחנו רוצים למכור

והבעיה המשפטית עדיין נמצאת לדעתי בשלב החקירה.. בכל מקרה...לא מדובר בהוספת חדר אלא בסגירת עמודים מתחת לדירה ללא סגירה מוחלטת עד הסוף... ותהליך החקירה החל לאחר תוספת של סגירה עם גדר מחוץ לדירה לגמרי. עניין סגירת העמודים מתחת לבניין נעשה לפני כ20 שנה לערך..ולא התקבל מננו שום רווח כספי .
 
למעלה