מככלת דורהם / durham college - מישהו מכיר?

someone163

New member
מככלת דורהם / durham college - מישהו מכיר?

אהלן. האם מישהו מכיר את מכללת durham שבאונטריו? הוצע לי ללמוד שם מסלול של computer programming analyst או של computer system technology . אני מתלבט. הכי חשוב לי רמת המוניטין של המכללה בשוק העבודה. מה דעתכם? איזה מסלול כדאי יותר? ויותר חשוב - האם למכללה הזו יש שם טוב יחסית בשוק העבודה? תודה
 

michaelbl

New member
מה זה המקצועות האלה?

קח בחשבון שאם זה מכללה אז לרוב זה איזו תעודה קיקיונית שהם המציאו כדי שתבוא לבזבז שם שנתיים מהחיים והרבה מאד כסף (לפעמים יש מעין מלגה ממשלתית אם אתה מובטל, משהו שדומה לקורסי ההשמה שעושים בארץ למובטלים, ואז במכללה משכנעים אותך שזה בעצם כמעט ולא עולה לך כסף, ואז הם משתמשים בך כצינור להעברת כסף מהממשלה אליהם).
אתה רוצה לעבוד בתחום התוכנה, לך תלמד 3-4 שנים מדעי המחשב באוניברסיטה, ורצוי טובה. אין קיצורי דרך. תלמד במכללה וזאת תהיה כנראה הפעם האחרונה שהתעסקת בתחום הזה כי עבודה כנראה לא תמצא. מה זה אנאליסט תוכנה בדיוק? טכנולוגית מערכות מחשב?
&nbsp
 

someone163

New member
תשובה

אנאליסט זה בעצם מתכנתת
טכנולוגית מערכות מחשב זה כמו לקורסים שעושים בארץ בתחום אבטחת מידע
אני מחפש ללמוד ולעבוד בתחום אבטחת מידע. בכלל לא בתכנות. מה דעתך? יש ביקוש לתחום הזה בקנדה? אם כן ידוע לך מה דרישות בהשכלה בשוק בתחום הזה?
 

Anonymizer

New member
מסלול הComputer Programmer Diploma

של Seneca College הוא לא רע, מנסיון אישי. אנשים קצת מוכשרים עם רצון אמיתי ללמוד ולהשקיע יוכלו להוציא מזה תועלת.
&nbsp
 

michaelbl

New member
כי זה כמו מכללות בארץ רק יותר גרוע

רוב המכללות נותנות שמות ותאורים מאד ציוריים למקצועות ולדיפלומות שלהן, כשבפועל הן סתם מבזבזותאת הזמן והכסף של התלמידים.
כמובן יש את ההבטחות לעזור בהשמה וסיפורי סבתא על קשרים עם מעסיקים שיש להם, ששווים כקליפת השום.
תחבר את כל זה ותקבל הרבה מאד אנשים ממורמרים, ועדיין המכללות האלה מצליחות להשיג לקוחות כי פראיירים לא מתים וכשאתה מבטיח לבחור צעיר תנאי קבלה קלים (יש לך דופק? התקבלת) , לימודים קלים ולא אינטנסיביים וכמובן משרה אטרקטיבית שהם יסדרו לך (ממש) בקצה, ומצאת את הפראייר הבא.
 
אני לא לגמרי מסכים איתך

חלק מהמכללות נותנות הכשרה מקצועית טובה. כמובן, זו לא אותה רמה מקצועית כמו תואר ראשון בתחומים יישומיים כגון הנדסה אבל חלק מהתוכניות בהחלט לא רעות ופותחות לבוגרים אפשרויות תעסוקה שונות. בג'ורג' בראון למשל יש כמה תוכניות לא רעות בכלל. לשרידן יש תוכניות נחשבות שיש כאלו שבאים אליהן לעשות תואר ראשון נוסף אחרי שסיימו תואר ראשון במקומות אחרים כיון שדרישות הקבלה הן כאלו שרוב בוגרי התיכון מתקשים לעמוד בהן (למשל התוכנית של שרידן ב game design שדרישות הפורטפוליו שלה מאד גבוהות)

בקיצור: יש ויש. תלוי במכללה ותלוי בתוכנית הספציפית
 

michaelbl

New member
אלו מהיותר רציניות

אבל בכל מקרה, יש לימודי תעודה שניתנים רק במכללות ואני יכול להבין את זה, למשל סייעת לרופא שיניים.
אבל ברגע שמכללות נותנות תארים פסאודו-אקדמאיים שיש להם מקבילים באקדמיה, או ממציאות תעודות שכאילו מתמקדות בנושאים שבעצם כלולים בתארים אוניברסיטאיים אז יש בעיה.
למשל קורס אנליסטים של תוכנה, שבעצם זאת איזו המצאה, ומקצועות התוכנה לרוב מיועדים לבוגרי מדעי המחשב, כך שדיפלומה כאילו ממוקדת כמו זאת, או מומחה לאבטחת תוכנה, אלו תארים פיקטיביים.
חברות שעוסקות באבטחת מידע יקחו בוגרי אוניברסיטה במדעי המחשב, ואולי אפילו כאלה עם תואר שני שהתמקדו בתחום מידע, ולא בוגר מכללה עם דיפלומה קיקיונית באבטחת מידע.
 
כן, לגבי זה אנחנו מסכימים

בהסתייגות אחת: יש תארים שאפשר לעשות גם באוניברסיטה וגם במכללה (או בתוכניות משותפות למכללה ואוניברסיטה)- למשל בסיעוד. לא תמיד התואר במכללה נופל מתואר באותו תחום באוניברסיטה. זה תלוי איזו מכללה ואיזו אוניברסיטה, ולפעמים מכללה היא האופציה היחידה עבור מי שרוצה ללמוד מקצועות כאלה אבל גר במקום קטן ומבודד יחסית.
 

shuttles3

New member
הכי אינפורמטיבי - בדוק ב-LinkedIn

מה עושים אנשים עם תעודות כאלה ואחרות מהמכללה הנ"ל. לאילו לימודים הם המשיכו. אם הם עומדים על הרגליים - יופי. אם העבודות שלהם בקושי נוגעות לתחום הלימודים - המסקנה ברורה.
 
למעלה