מכללת סומו

sky121

New member
מכללת סומו

שלום לחברי הפורום. האם אתם מכירים את 'סומו' שנפתח לאחרונה, המתעסק בלימודי שיווק רשת חברתית? האם הם טובים? איכותיים? לא קיקיוניים? בתודה מראש.

ilana ariel

New member
תשובה

אני אמנם לא מכירה את סומו אבל כן למדתי את הנושא במכללה אחרת (NDI TECH) ויצאתי מאוד מרוצה. אני לא בטוחה שאפשר לפרט יותר בפורום שכן זה יהיה שיווקי, אם תרצה המלצות אתה מוזמן לכתוב לי בפרטי.

hatkyinc

New member
כולם היום מלמדים את זה, אבל תשאל בעלי עסק

מי ראה מזה הכנסות? מכל בעלי המקצוע ששמעתי בין משווקים ובין עסקים שיש להם, הקטעים של פייסבוק וכאלה בדרך כלל לא מביאים עסקים, בעיקר בהשוואה לשאר שיטות השיווק. כן, זה בניית מותג. כן, יש חברות שעושות דברים חריגים. אבל כולם מדברים על חשיפה למותג וכו'. זה סוג של דברים מיושנים שרק חברות פרסום מדברות אליו, כי הם לא יודעים למדוד או להוכיח אפקטיביות פרופר. בעוד ששיווק אינטרנט אמיתי מודד תוצאות של קניות ולידים. "שיווק רשת חברתית" מודד חשיפה - כי הם לא מייצרים! (רק דעה שלי, ואני בטוח שצריך להפריד פה הרבה דברים וזה יכול להפוך לדיון בגודל ספר קטן, ויש שיווק חברתי שאני חושב שהוא מאוד יעיל, אבל לא כל הקשקושידה הפרסומית של "רשת חברתית" שהם בדר"כ מתכוונים רק פייסבוק (או גם טוויטר שמבחינת תוצאות אף גרוע יותר), כשיש יותר מדי HYPE זה מראה בעיה, כשאתה שומע על זה מהחלבן/נהג המונית/הספר, הגיעה הזמן להתחפף משם)

למעלה