מכל היצורים החיים

nכמ

New member
האדם מהווה את השיא של ההתפתחות

האבולוציונית. לדעתי חוכמה היא פונקציה של שיכלול של המורכבות הניורולוגית של המוח, ככל שהתאים במוח מאורגנים במבנה יותר יעיל תהיה יותר חוכמה.

nכמ

New member
האבולוציה פועלת על עיקרון של

מוטציות אקראיות, ולא על ידי תהליך מכוון וידוע מראש. באותה המידה שזה אדם, יכל להתפתח(למשל) יצור עם כנפיים שהיה בעל יכולת אינטלקטואלית גבוהה.

Levos

New member
ואם הדולפינים היו מגיעים קודם

לרמה זו? היית שואל למה דווקא הדולפין.

נכון!

זאת השאלה שלי. אם הדולפינים היו הכי אינטיליגנטים אז למה דווקא הם? ואם האדם הכי אינטיליגנטי אז למה דווקא הוא? מה גרם לאדם להתפתח מבחינה שכלית הכי הרבה?

nכמ

New member
יכול להיות (ופה אני משער)

שהמבנה של הגוף של האדם קשור לזה שהוא החיה היותר אינטליגנית משאר החיות...

רגע,

זה יכול להיות נכון לגבי החיות שעל היבשה אבל הנה משהו שחשבתי עליו: מבנה גוף האדם ממש לא מותאם לחיים במים, שאפילו מהווים חלק הרבה יותר גדול מכדוה"א מאשר היבשה. אז יכולה להיות גם חיה מימית כלשהי עם מבנה, או לפחות איבר (כמו כפות הידיים אצלנו) שמאפשר כל מיני פעולות משוכללות בתוך הגבול של המים, ובקיום התנאי הזה היא תוכל אולי "להדביק את הקצב שלנו", אבל לאו דווקא לעקוף אותנו ברמת האינטיליגנציה. כלומר, יש מין הסכמה כזאת שהאדם כמו שהוא היום הוא החיה הכי אינטיליגנטית. אבל למה בעצם שלא יתפתחו כאלה אחרות במקביל - באיזור שהוא אינו "הטריטוריה" שלנו או מה שלא יהיה? טוב רגע, אני לא בטוחה שמה שכתבתי קשור כ"כ. אממ שיהיה

qet1

New member
כן, יש כאלה שטוענים שהדולפינים

אינטיליגנטים כמונו. זה עוד לא הוכח

LordOfSpells

New member
זה לא מבנה הגוף. האינטלגציה של

האדם היא בעצם בכך שהתפתחה לאדם יכולת מטא-קוגנטיבית. בזה הוא נבדל משאר החיות, לא ביכולת לחשוב על פתרון או להמציא, אלא ביכולת לשפר את עצמו מתוך מוסר ושאיפות.

qet1

New member
אני חושב שדווקא כן מדובר על היכולת

לחשוב על פתרון או להמציא: ליצור כלי נשק פרימיטביים (או כלים בכלל) מלכודות לחיות וכו' וגם תקשורת כמובן

LordOfSpells

New member
מעניין. גם קופים עושים את זה. עזוב,

אחת הכלבו תשלי עושה את זה! היא יכולה לדעת מתי היא קשורה ככה שהחבל שהקשר ישתחרר אם היא תלחם בו ומתי היא קשורה ככה שהקשר לא ישתחרר... היא אוהבת להרים צלחת אחת כזאת של דוגלי כדי שנרדוף אחריה בתור משחק. בהתחלה היה לה קשה להרים, והיא שמה עליה את הרגל, כדי שזה לא יזוז לה. ואז היא למדה לגרור את הרגל אחורה, ככה הקערה תתהפך על הצד, ואז יש לה אחיזה נוחה להרמת הצלחת ולריצה איתה. כשמחביאים בשבי לקופים אוכל בתוך משהו שצריך לחשוב כדי להוציא את האוכל, שצריך להיות יצרתיים, הם עושים את זה. הם לוקחים מקלות, ואפילו מעצבים אותם ככה שיתאימו למטרה. אם לתבונה אתה קורא מציאת פתרונות, אז האדם הוא לא היחיד שנבון, הוא פשוט הכי נבון.

qet1

New member
ברור שהוא לא הנבון היחיד!!

זה לא שיש שתי דרגות של אינטיליגנציה 0 ו 1 אנחנו 1, כל השאר 0... יש הרבה דרגות שונות אנחנו יותר אינטיליגנטים משימפנזה, שימפנזה יותר אינטיליגנטית מכלב וכלב יותר אינטילינטי מאמבה... מעולם לא טענתי אחרת.

LordOfSpells

New member
טעות שלי. חשבתי שהדיון הוא "מדוע

האדם הוא היחיד בעל התבונה" ולא בעל "מדוע דווקא האדם בעל התבונה הרבה ביותר" טעות, סליחה. ומה שניסיתי להגיד זה שיצירת כלים וכד' זה לא מה השמפריד אותנו מהחיות...

שום דבר לא מפריד אותנו מהחיות

האדם זה סוג של בע"ח! פשוט חכם יותר משאר החיות,זהו.

קפהש

New member
להטוטנים מימים

דווקא יש חיה ימית עם אברים דמויי ידים! יש לה יכולת מוטורית מפותחת, אינטיגלציה מעל הממוצע. ואפילו יכולת בסיסית ליצור כלים. לא תאמינו, זה לא דולפין ולא כלב ים. זה התמנון
. הוא בהחלט מסוגל לבצע מעללים מדהימים עם הזרועות שלו. יש לו ראיה מצויינת. אינטיגלציה גבוהה יותר מאשר לכל דג (התמנון הוא רכיכה "פרימיטיבית") והשיא: בים התיכון התמנונים בונים לעצמם "בית" מאבנים שהם אוספים, הם יוצרים "דלת" מאבן גדולה ושטוחה. למה התמנונים לא הפכו לייצורים נבונים כמונו? אני שמעתי על 3 סיבות נפרדות אני לא קונה אותם אבל מעביר הלאה: א. חמצן: במים יש הרבה פחות חמצן מאשר באוויר, ומאחר המוח הוא אבר "רעב" לחמצן, עצם הנוכחות במים מגבילה את התפתחות המוח. ("ז"א לפי הטענה מוח נבוו יכול להתפתח רק על היבשה) ב. שוב חמצן: להבדיל מהחולייתנים ה"דם" של התמנונים אינו מבוסס על ברזל + המיוגולבין, אלא על נחושת. וכנראה שזה פחות יעיל. כלומר יש כאן מעין "שגיאה" של האבולוציה שהובילה בנתיב פחות מוצלח... ג. מזון: מערכת העיכול של התמנון היא מטיפוס "שק" ולא מסוג "צינור" כמו שלנו. ז"א התמנון צריך להקיא את הארוחה הקודמת שלו לפני שהוא בולע את הארוחה הבאה שלו. וזה כמובן פוגע ביעילות העיכול שלו. הוא מפיק פחות מזטון, ולכן יש לו מגבלה על גודל המוח.

qet1

New member
האדם הוא ממש לא שיא ההתפתחות

האבולוציונית. או לפחות אי-אפשר לדעת זאת עכשיו. האדם חיי בצורתו הנוכחית זמן מועט ביותר במונחים אבולוציוניים, הוא עדיין לא הוכיח את יכולתו לשרוד לאורך זמן. האם אתה באמת יכול להגיד שהאדם מפותח יותר אבולוציונית מהכריש, שקיים בצורתו הנוכחית כבר 300 מליון שנה? או מהעקרב שקיים בצורתו הנוכחית כבר 400 מליון שנה? אני לא חושב. האדם הוא אולי היצור המתקדם ביותר מבחינת האינטיליגנציה, אך זהו רק פן אחד של ההתפתחות...

למעלה