מכל וכל רק חול וחול

• פותח הנושא sagme
  • פורסם בתאריך

sagme

New member
מכל וכל רק חול וחול

שלום - ממש לאחרונה אימצתי חתולה ראשונה
(לא מחשיב את החתול שהיה לי בגיל 7)

במהלך הקניות הראשוניות - המליצו לי על חול של
SIMPLE SOLUTION
מסתבר שזה חול פרימיום (מעל 60 ש"ח ל-4ק"ג) שזה מחיר די גבוה כהוצאה חודשית

מאחר ואין לי השוואה רציתי לדעת האם סביר שאין ריח חריף (וכמעט בכלל) לאחר 3 שבועות של שימוש (בהנחה שהצואה נאספת כמעט מדי יום) מדובר בארגז סגור ואני משתמש רק בחצי מהכמות בחבילה כלומר 2 קילו חול בערך...
האם בכל מקרה מומלץ להחליף לאחר 3 שבועות שימוש? (או פחות)
האם למישהו יש נסיון עם החול הזה לעומת סוגי חול אחרים?
הוא מעט מתאבק כששופכים ומעט נדבק לרגליים (הוא גם מכיל חרסית בניגוד לבנטונייט)

בגלל המחיר חשבתי לקנות פיור קט או אבר קלין אבל הם מגיעים באריזות גדולות יותר ואני לא יודע מה תדירות ההחלפה.

תודה מראש...

Yukita

Active member
מנהל
כל אחד ושגרת הנקיון שלו

בגדול- החול שהציעו לך נראה לי מאוד מאוד מאוד יקר. לשם השוואה, אנחנו קונים שק של Canada Litter במשקל 18 ק"ג במחיר 89 ליטר (לנו בעצם מוכרים יותר בזול, כלקוחות שקונים הרבה
) וניסינו גם חול בשם simplicity (כמות של 15 ק"ג ב79 ש"ח). יש מגוון די גדול של חולות איכותיים בשוק במחירים הרבה יותר שפויים מזה שהציעו לך. החולות הללו הם ברובם חולות מתגבשים. מבחינתי, למילה "פרימיום" אין שום משמעות בהקשר של חול לארגזי חול של חתולים. פרימיום בהשוואה למה? מי קובע את הפרמטר הזה? בלי לדעת, המילה הזו היא לא יותר מאוויר ריק לעשיית רושם (ולהוצאת כסף מהכיס של מי שמתרשם).
&nbsp
לפי הלינק הזה: https://simplesolution.com/press/simple-solution-30-day-super-absorbent-cat-litter/
&nbsp
מדובר בחול לא מתגבש, במשהו קצת שונה. האם זה החול שהציעו לך?
&nbsp
הטענה שלהם היא שהחול סופג בגדול את כל הנוזלים והריחות אך לא מתגבש ולכן במקום לאסוף "עוגיות" תוצרת, מחליפים את כל החול אחת לכמה שמחליפים. מאחר שלא ניסינו אישית אצלנו, אין לי מושג איך זה בפועל - בדרך כלל הרושם שלי הוא שעדיף חול מתגבש כי עדיף משהו שאיתו מעיפים כל יום החוצה את התוצרת ומשאירים חול יחסית נקי - דבר שגם מושך יותר את החתול להמשיך להשתמש בשירותים. המטרה בשבילי היא פחות להפחית פינוי תוצרת עבורי ויותר שהשירותים יישארו אטרקטיביים לחתולים כדי שלא יתפתו לחפש מקום אחר.
&nbsp
באשר לכמויות בקנייה, חול זה לא אוכל - הוא לא מתקלקל. מהבחינה הזו, עדיף לקנות שק גדול שבו המחיר לק"ג נמוך יותר מאשר שקים קטנים. בין שתחליף הרבה או מעט, תצטרך להחליף ולכן הכמות כולה מנוצלת.
&nbsp
כמובן שכותבים אחרים בפורום מוזמנים להגיב מתוך ההתרשמויות שלהם לגבי שימוש בחול

sagme

New member
זה אכן החול בלינק ששלחת

מבחינתי פרימיום מתייחס למחיר ;) בכל מקרה נכון להיום עשיתי קצת אוורור לחול והוספתי לכמות הקיימת עוד ממש מעט. החול סה״כ נראה נקי ואין ריחות של צרכים, השאלה היא יותר מכיוון חיידקים ומחלות. שוב, את הצרכים אני טורח להוציא כל יום (זורקים לשירותים וגמרנו) מבחינת החול - מעדיף קופסא קטנה וצנועה שיכולה להספיק בכמות, באיכות ובמחיר על פני שק של 10 קילו... אם אכן כך הדבר... אז מה שאני שואל היא באיזו תדירות מחליפים אבר קלין או פיור קט (או כל סוג אחר של חול) בשקים של 10 קילו

meedas

New member
לא קראתי את כל המידע על החול

אז אולי הוא יוצא דופן בעניין הזה אבל באופן כללי - אסור לזרוק חול חתולים לשירותים... אתה תגרום בסוף לסתימה בצנרת
&nbsp
&nbsp

sagme

New member
לא זורק את החול לשירותים

רק את הצרכים... בכל מקרה, נראה שלאף אחד אין נסיון עם החול הזה, אנסה פיור קט ואבר קלין ואז אוכל להחליט...

למעלה