מכל מה שלמדתי על הפורום

ON IT

New member
מכל מה שלמדתי על הפורום

מצטער אבל זו הולכת להיות מגילה... הפיסקה הראשונה של ההודעה שלי היא תגובה לLAYLA, ולעוד כמה אנשים שכבר כמה זמן ראיתי שמתלוננים על הכפיה של הציונים להפוך את כל האזרחים כאן לאשכנזים, פתחתי הודעה חדשה ואני מקווה שלא ישייכו אותה לOFF או לשירשור אחר וישאירו אותה כהודעה ראשית כי היא לא רק תגובה. בכל מדינה מערבית בעולם הזה, שיש מיליוני מוסלמים בתוכה, מספר עצום של מוסלמים, במיוחד הצעירים, בסביבות ה90 אחוז מהם, מנסים להתאים את עצמם למקום, ולא, לא כי המקום כופה עליהם, לא כי המקום גזען, לא כי המקום ציוני או פרימיטיבי/מדינת עולם שלישי כפי שכמה מהכותבים בפורום כתבו על ישראל, אלא פשוט כי הם רוצים, כי הם רואים עולם אחר, הם רואים חיים אחרים, ולמען השם, הם אוהבים את זה, זה נראה להם יותר נחמד להתלבש אופנתי בבגדי מותגים מאשר ללבוש כאפיה ושמלות וכיסויי פנים, הם מתנהגים כמו אזרחי המדינה, לא כי מישהו מאיים עליהם, לא כי יסתכלו עליהם בעין לא יפה, אלא פשוט כי ככה! אנחנו בשנת 2008, העולם הזה מתפתח ומשתנה, וכמו שאירופה של 2008 היא שונה מאירופה של 1990 ו1950 במלוא מובן המילה, מא' ועד ת', מאורח חיים, מסגנון חיים, ועד קבלת האדם השונה, ערבי, יהודי או פולני, כך מן הצפוי שהעולם הזה ישתנה ויתקדם. אותם מוסלמים באירופה שבוחרים להשאר דתיים, נשארים דתיים ולא מושפעים לטובה או לרעה משום אדם אחר ומשום חברה! ואותו דבר בישראל, לא פעם אחת ראיתי בהודעות של ליילה וכותבים נוספים שהם מתעצבנים שהישראלים מנסים לשנות את החיים בארץ, שמנסים ליצור כאן אמריקניזציה ולחיות חיים של המערב, אתה יודע מה? לבנון, של לפני כמה עשרות שנים הייתה האירופה של המזרח התיכון, לא שמעתי שאף ערבי במזרח התיכון התלונן על זה, טורקיה של היום... אין מדינה במזרח התיכון שחושקת בחיי אירופה יותר מהם, הם שונאים להקרא ערבים(כי הם לא) ולא אוהבים שמחשיבים אותם כמדינת מזרח התיכון, מידל איסט! בשבילהם הם אירופה לכל דבר, תצפה באירוויזיון בשביל להבין עד כמה הם מוכנים להרחיק לכת. באחת התחרויות ב5 שנים האחרונות, זכור לי טוב מאוד הלבוש והסגנון שירה של אחת הזמרות, וואלה יותר מערבי מזה לא תראה אפילו באנגליה! וטורקים שהכרתי באירופה התעקשו לספר לי על כמה המדינה שלהם מתקדמת ו"מערבית" כדבריהם, אפילו לעומת מדינות אירופה עצמן, וכך גם האיראנים, לעומת התמונה השלילית שהממשלה שלהם מראה לעולם, איראן היא אכן מדינה שאוהבת התקדמות, איראן היא מספר אחת בעולם לניתוחים לשינוי מין, לפי תמונות שחברים איראנים הראו לי, לטהראן יש משהו מאוד תל אביבי בנופים ובסגנון חיים. זה משהו מערבי, מתקדם, והטכנולוגייה? גם מדינות ערב רוצות קצת אירופה והן עושות את זה בלי התקוממות. כך גם ישראל, ישראל חיה במזרח התיכון, עם ערבים יהודים ונוצרים, וזה טבעי שאנשים במדינה ירצו חיי פריווילגיה, חיים טובים של עושר, התקדמות רפואית וטכנולוגית, התפתחות, וכן ישראל חושקת בזה, בני אדם מטבעם להתקדם ולהתפתח, וכך ישראל עושה, היא מתפתחת ומפתחת את עצמה, היא לא כופה על אזרחיה הערבים לחיות את אותם חיים כמו שהיא לא כופה על הדוסים היהודים שלה לגזור את הפיאות וללבוש את הכובעים, ולחיות חיים חילוניים, ואתם יודעים מה, קצת מההפך הוא הנכון, דווקא אני חושב שהישראלים מרגישים את ההתפתחות וכן מנסים לשמור עוד משהו מהאותנטיות של המקום, לטובתם של הערבים והיהודים, למרות כל ההתחדשות, האופנה, המסעדות והמוסיקה, עדיין אתה תראה יהודים וערבים כאחד מעשנים מאותה נרגילה ערבית, שומרים על המוסיקה המזרחית, טורקית, יוונית, ערבית כמשהו שתבוע וחקוק באורח החיים של הישראלים והאוכל המזרחי זה משהו שבחיים לא יעלם, וכך עוד הרבה דברים שהערבים היהודים והמוסלמים או נוצרים הביאו מהמקום שלהם וישאירו כאן לעד. אף אחד במדינת ישראל לא כופה על ערבים ויהודים מזרחים להשתכנז או להיות לבנים ולדבר עברית רהוטה עם מבטא של פולני יידישי .דיי, שנות השמונים עברו, מתו, נשרפו כלא היו! כמעט ואין אפליה של מזרחי ואשכנזי, היום באותו טווח הגילאים, מזרחי מדרום תל אביב או ירוחם מדבר דומה לערבי מיפו או שפרעם, ואין סיכוי שאפילו נסראללה יבדיל בין השניים! די כבר לחשוב על הקישקוש הזה שמבדיל ביננו - מזרחים אשכנזים וערבים, ואותו דבר לגבי מקומות עבודה, בכל מקום בארץ אני רואה עובדים ערבים בכל מיני תחומים שונים, ממשרד עורכי דין למלצרות ועבודות מטבח... לא האשכנזים ולא המזרחים כופים אחד על השני להתמזרח או להשתכנז, אם כבר אני שם לב ליותר סלידה מזרחית מהאשכנזים, אשכנזים אוהבים יותר את כל הפן המזרחי, מוסיקה אוכל, סגנון דיבור, ולשם שינוי המזרחים יורדים עליהם, יקראו להם צהובים, שקופים ודברים "מאוד נעימים לאוזן". קצת על פוליטיקה: יהיה שקט במדינה הזאת מתי שכל היושבים בה יבינו שפאק, אף אחד לא זז מכאן, וחס וחלילה אם זה קורה! לא יהודים לא מוסלמים ולא נוצרים, כולם נשארים כאן, הבית של כולנו, ושערבים ויהודים יבינו כאחד שהאויב הגדול לשני הצדדים הוא לא איסלאם ולא יהוד, אלא טירור עלוב נפש שיושב ופוגע בשני הצדדים בשביל המטרה הפסיכוטית שלו. ביום שהערבים, הפלסטינאים והיהודים יתמכו בישראל+פלסטין וייגנו וישנאו את הטירור אז כל העולם יראה את הנקודה המעפנה הזו שם על המפה כמשהו טוב שעובד ביחד. אני מקווה שנגיע ליום הזה שהפלסטינאים שרוצים חיים נורמלים יבינו שאירגוני הטירור באיזור שלהם רק גורעים להם, שהם משתמשים באזרחים שלהם רק כמספר סטטיסטי ושהרגשות של אותם אזרחים, החיים שלהם, החלומות, השאיפות, העבר והעתיד הם לא משהו שחשוב עבור אותם ארגונים, בשביל הארגונים, הפונקציות האלו הן מגרעות, והתועלת היחידה שיש לכל אדם היא גוף שיכול להפגע ולהוות איום וידיים בונות ומועילות שתפקידן עכשיו, הוא לפגוע, אני מקווה שישראלים יהודים יבינו שלא כל הפלסטינאים תומכים בזבל האנושי שטוען שהוא נלחם למענם אלא שהוא נלחם נגדם ומחזיר את שני העמים ישראלים-פלסטינאים שנים אחורה להיסטוריה מדממת מגעילה ושלא תדע עתיד שפוי בחיים. צריך להלחם במשהו? להלחם לעתיד טוב, להלחם בגזענות, להלחם שהדאגות היחידות שיהיו לישראלים ולפלסטינאים כאחד הם איך הקבוצת כדורגל שהם אוהדים משחקת, איך הילדים מתקדמים בבית הספר , ואיך לגרום למדינה היפה והכל כך מסכנה של שנינו להתפתח ולהביא לכאן תיירים שראו את ישראל רק בטלוויזיה בתור אוטובוס או מסעדה שהתפוצצו וגופות בכל עבר או תמונות קשות של הפיצוץ אוכלוסין בעזה או החיים הקשים שם, ואשכרה להביא אותם לכאן ולהראות להם: "וואלה, המדינה הזו תמיד הייתה יפה, תמיד היה אפשר למצוא בה מכל טוב וחבל שרק עכשיו אתם מגלים את זה". אין שיר שיותר מתאים לפורום הזה מאשר זה...: Us, and them... And after all, we're only ordinary men Me, and you.... God only knows, its not what we would choose to do.

ואוו זה היה ארוך ../images/Emo178.gif

טוב אני לא הכי מסכים עם הכל, אבל בגדול אהבתי את האופטימיות שלך ואת הכוונות הטובות
בהזדמנות גם ברוך הבא לפורום

ON IT

New member
חחחח אני יודע, הזהרתי ../images/Emo13.gif

תודה על קבלת הפנים
וכן, חייבים להשאר אופטימיים. אפשר לשאול עם איזה חלק לא הסכמת ולמה?

אהלן אוניט וחג שמח

ממממ לא הסכמתי עם ההשוואה שלך של הפלסטינים אזרחי ישראל למהגרים ערבים במדינות המערב. גם אם יש משהו דומה בהווה של סיטואציה, יש הבדל אחד גדול ובסיסי- ערבי/ה שהיגר למערב בחר לעשות זאת מרצונו ולקח בחשבון שהוא ייאלץ, במידה כלשהי, להיעשות מערבי. פלסטיני שנולד בפלסטין בשטחים שהפכו להיות מדינת ישראל הריבונית, מעולם לא היגר, מעולם לא תכנן, מעולם לא נאלץ לבחור לקבל החלטה "להתמערב". כל זה, זרם המהגרים מאירופה, ההתמערבות, נכפה עליו. עכשיו יתכן וסביר בהחלט שגם ללא ההתיישבות הציונית היתה הארץ עוברת התמערבות מסויימת כמו שיש גם במדינות ערביות אחרות. הרי המזרח התיכון הוא לא קוריאה הצפונית. אבל אז היה מדובר בהתמערבות איטית והדרגתית שבאה בעיקבות אימוץ דפוסים של המערב אצל העם הילידי, ולא הכנסת המערב ע"י התיישבות של מאות אלפי אירופים בארץ. נכון שכל זה כבר היה, ואף אחד לא מדבר על החזרת הגלגל לאחור. האירופים וצאצאיהם שכבר נולדו כאן יישארו כאן לתמיד. אבל זה כן יכול להסביר למה המפגש בין התרבות המערבית לתרבות הערבית כאן הוא רגיש פי כמה וכמה מאשר במדינות המערב, ולמה צריך לחשוב איך מתנהלים מהבחינה הזאת.

LAYLA S

New member
תבין משהו

אמנם לא כפו עלי לצבוע את השיער לבלונד, ואמנם לא צבעו אותי במשחת שיניים לבנה. אבל החיים בישראל מכתיבים השתכנזות מכיוון שאם תלך ברחוב עם שרשרת גדולה מזהב, עם שיער שחור, ותדבר עם חית ועין, ולא משנה כמה חכם אתה או כמה מוכשר אתה, לעולם לא תגיע לשום תפקיד בכיר בממסד הישראלי. יש הבדל בין כפייה שנוצרת בעקיפין לבין כפייה ישירה. אני יכולה להשאר מה שאני, ולהשאר ענייה לנצח, או ללכת בדרכי הממסד בעל כורחי ולהתקיים בכבוד. מה אתה היית בוחר? אני חוזרת ואומרת שאף אחד לא מסתנוור מהתרבות המערבית, כולם נאלצים לסבול אותה מתוך כפייה, אחרת איך תסביר את הסלידה מהמאכלים, הריקודים, וההתנהגות האשכנזיים? השנאה הזאת, עליה אתה מדבר, נובעת רק מדבר אחד - הממסד הציוני-אשכנזי שולט בנו מקפח אותנו? אז ברחוב אנחנו שולטים ושם אנחנו נקפח את האשכנזים. זאת הסיבה האמיתית לצערי. לגבי האוכל העממי והמוזיקה (למה אנחנו "אוכל עממי" והאשכנזים הם "אוכל יהודי"? אנחנו פחות יהודים לדעתכם?), ברור שרוב העם יעדיף את המרכיבים הערביים, כי רוב העם רוצה להיות כזה! (אתה רואה? שוב סתירה לסינוור מהעולם המערבי עליו אתה מדבר...) הבעיה היא שהממסד לא מוכן לקבל את היות התרבות היהודית לא אשכנזית, אז הם בכוח מכניסים מוטיביים אשכנזיים לכל מקום בכלי התקשורת, ללא שום קשר למה שהעם רוצה. אף אזרח לבנוני לא התלונן על מה שקרה בלבנון, כי הממשל הלבנוני לא כפה על העם הלבנוני שפה קלוקלת ולא מסורתית חדשה, מוזיקה אחרת, אוכל אחר, תרבות אחרת, צביון אחר... וקיפח את כל מי שרוצה להשאר נאמן למקורותיו. אף אחד בלבנון לא התלונן כי לא פילגו את העם הלבנוני לפי גזעים וקידמו רק את הגזע העילון על חשבון כל היתר. איפה פה ההשוואה בכלל? הממסד האשכנזי לא כופה על החרדים לגזור את הפאות ולהוריד את הכובעים כי הם אשכנזים!!! אתה בטח כבר שכחת, אבל יש כאלו שלא - איך הממסד הציוני-אשכנזי גזר ליהודי תימן את הפאות כאשר הם הגיעו לפה, ולא, לא בגלל שהם רצו, אלא בגלל שכפו עליהם! בכל מה שנוגע לעולם האשכנזי, הכל מותר. וזה לא משנה אם את חילוני, דתי, חרדי, העיקר המוצא. ברוך הבא!

mike00

New member
את החארטות שלך תשמרי למלעונים שיאמינו לך

ממשלת ישראל ה-31.... אליהו ישי-התאחדות הספרדים שומרי תורה - תנועת ש”ס שאול מופז-קדימה[נולד באיראן] עמיר פרץ-עבודה מימד[נולד במרוקו] מאיר שטרית-קדימה[נולד במרוקו] יעקב בן יזרי-גיל[נולד במרוקו] שלום שמחון-עבודה מימד ראלב מג`אדלה-עבודה מימד אריאל אטיאס-התאחדות הספרדים שומרי תורה - תנועת ש”ס בנימין (פואד) בן-אליעזר -עבודה מימד[נולד בעיראק] גדעון עזרא-קדימה יעקב אדרי-קדימה[נולד במרוקו] יצחק כהן-התאחדות הספרדים שומרי תורה - תנועת ש”ס משולם נהרי-התאחדות הספרדים שומרי תורה - תנועת ש”ס רוחמה אברהם בלילא-קדימה מגלי והבה-קדימה

meggie

New member
וואיי ווואיייי ווואאיייייייי

ואיך שכחת את דליה איציק ואיך שכחת את יצחק נבון (שהיה נשיא) ואת קצב (נו טוף , גם הוא היה נשיא) ואת הרמטכ"ל ואת סטיבי (ג'ודי ניר מוזס שלום) שהיה שר ... וגם שר ... וכמה ספרדים יש באקדמיה ... עושה רושם שהאשכנזים הם מיעוט הולך וגדל
באתי להגיד סתם שלום ונגררתי להגיב למרות שיש המון מה להגיב באשכול זה אבל ראבאק בשעה כזו ?

מוחמד5

New member
בגלל זה המצב במדינה מדרדר מבחינה

פוליטית !! והתדמית של הכנסת בירידה ?

mike00

New member
אז אתה רוצה לומר שאתה מעדיף את האשכנזים?../images/Emo12.gif

THE WIZARD 55

New member
מגייייייי ../images/Emo25.gif

גם אני תיכף באה להגיד היי חג שמח מתוקה...שמחה שבאת, ותשארי!! מואהאהא

THE WIZARD 55

New member
מייק נשמה...מה שלומך?

אתה עוד בארץ או כבר שם? אם כאן אז דבר איתי, חג שמיח מותק:)

mike00

New member
אני לא בארץ כבר שבוע../images/Emo24.gif

הרגע חזרתי ממפלי הניאגרה,את המפלים לא ראיתי הפעם אבל יש להם אחלה קזינו שם
לקחתי להם 600$ בבלק ג'ק אבל הבחורה שאיתה הייתי שם שרפה לי יותר מחצי מהרווחים
מה שלומך ויזי?? חג שמח לך ולכולם...

mike00

New member
הקטע הוא שהממסד לא אשכנזי כמו שהעמבה העיראקית

ON IT

New member
היי, בוקר טוב ../images/Emo13.gif

מסכים עם כמה נקודות שהעלת, אך אגיב למה שלא הסכמתי. תסכימי איתי שלא רק בישראל, אדם שילך עם שרשראות זהב גדולות או לבוש לא הולם ולא חשוב מאיזה גזע, דת או מין יקטין את סיכויו להתקבל לממסד ממשלתי כלשהו, גם אדם אשכנזי ממעמד גבוה בעל תואר שני יקבל סירוב לראיון עבודה אם הוא לא יגיע בלבוש הולם, וברחובות ישראל את תראי אלפי אנשים עם שרשראות זהב גדולות בעל שיער שחור, וחלקם אשכנזים. לגבי כלי התקשורת, דווקא ככל שהשנים עוברות אני שם לב יותר ויותר לכמה שהתקשורת מכניסה דברים מזרחים לתכניה, כשביקרנו אצל דודה שלי לפני כמה זמן, הילדים שלה ראו ערוץ הילדים, והייתי מופתע לראות שבסדרות, מוסיקת הרקע והמוסיקה שגיבורי הסדרה האזינו לה הייתה מוסיקה מזרחית, היה זוהר ארגוב, קובי פרץ, אייל גולן, לעומת 8 שנים לפני, כשאני הייתי בגילם וצופה בערוץ, המוסיקה הייתה שונה לחלוטין, לועזית. דווקא היום אני חושב שאפשר למצוא יותר תוכניות וסדרות שכן מראות את המציאות כפי שהיא, מדינה ים תיכונית עם השפעה מערבית גדולה, אבל עם שלא שוכח מאיפה הוא בא, וכן המזרחים בישראל מוכיחים את זה, לאן שלא תלכי, המזרחים מתנהגים איך שהם רוצים וחיים כרגיל, ותוכניות טלוויזיה דווקא מראות את הצד הזה, וכמו שיש אשכנזים שמאמצים לעצמם סגנון מזרחי, כך גם מזרחים מאמצים סגנון האשכנזי. הממסד לאו דווקא מקפח מזרחים, הוא מקפח את כולם, האנשים היחידים שנהנים הם העשירים ובעלי הפרוטקציה, מזרחים ואשכנזים יחדיו. אם ישראל הייתה באמת מדינה ציונית לאשכנזים בלבד, לא היה מספר כל כך גבוה של מזרחים וערבים בממשלה היום, וכך גם ממשלות בעבר הישראלי ולא ראיתי שהם מנסים להשתכנז או להתכחש למוצא שלהם. לגבי הח' והע', אני מסכים איתך שזו העברית הנכונה, וברדיו, אפילו אשכנזים דיברו כמו שצריך, אבל כמו שכתבתי לך באחת ההודעות בשרשור אחר על אמריקה, מכיוון שאמריקה היא מדינה שנוסדה ע"י מהגרים, כל אחד בא עם התרבות, שפה, מבטא זר, מאכלים וסגנון חיים שונים כך שלא היה סיכוי שלאחר כמה דורות לא יהיה שינוי, הכל באמריקה השתנה, אחוז גדול של מהגרים היה מבריטניה והיום אחרי מאתיים ומשהו שנים, את לא תראי אף אמריקאי מדבר במבטא בריטי, בדיוק כמו שבדרום אפריקה לאחר כניסת ההולנדים, השפה השתנתה, אין כמעט סוהילי או זולו, לדעתי זה אותו מצב גם בארץ. את חושבת שזה הגיוני אולי שהבלטת הח' והע' פסקה מסיבה שהייתה תערובת של מזרחים ואשכנזים שדיברו בין עצמם ואימצו מבטא ששני הצדדים יבינו? במעברות הייתה תערובת גדולה של מזרחים ואשכנזים, אני מאמין שלילדים היה יותר קל לאמץ את המבטא ששני הצדדים יבינו, וכך זה המשיך, לא הייתי קורא לזה כפיה, יותר אבולוציה אם להגזים. "ברור שרוב העם יעדיף את המרכיבים הערביים, כי רוב העם רוצה להיות כזה!", תחשבי על זה ככה, כמו שאת מאמינה שהאשכנזים לוקחים לך את הזהות ומנסים לעשות אותך אשכנזייה ואת לא אוהבת את זה, יש סיכוי מאוד גדול שהאשכנזים לא רוצים לאבד את הזהות שלהם. "כל העם רוצה להיות ערבי", אולי זה מהווה איום על האשכנזים, את רואה שהאשכנזים חולים על אוכל מזרחי קונים המון דיסקים של מוסיקה מזרחית, חשבת שזה יכול להוות איום על הזהות של האשכנזים, ששוכחים את האוכל שלהם ואת המוסיקה שלהם, שגם היא חלק מהארץ? היום יש המון מוסיקה וזמרים מזרחים שהולך להם יותר, ופחות אשכנזים ומוסיקה שפעם הייתה נחשבת אשכנזית. אני לא רואה שבתקשורת דוחפים רק מוטיבים אשכנזיים, הייתי אומר שיש די שיוויון, אבל אם כבר עושים משהו שנוטה יותר לכיוון האשכנזי, אולי זה קצת לטובה, שלא יחשבו שאם הם אשכנזים אז הם "צהובים", "לבנבנים-סיד", "שקופים". אגב, אל תביני ממה שאני אומר שאני מצדד באשכנזים, אני פשוט מסתכל על זה מהנקודת מבט שלהם. תודה רבה על קבלת הפנים

LAYLA S

New member
תשובות

קודם כל, למה אוטומטית התקבע לך בראש ששרשרת זהב = לבוש לא הולם? איך קרה שבדמיון הישראלי אנחנו רואים לבוש "הולם" כמכנסיים וחולצה מחוייטים, ומראה כללי נטול תכשיטים, בזמן שאנחנו חיים במרחב שבו הכי טבעי בעולם ללבוש גלבייה ולהתקשט ב"אביזרים נלווים"? מאיפה צצה אירופאיות היתר הזאת, למרות שתמיד האשכנזים היו פה מיעוט מול רוב ערבי? או איך קרה שלמרות שהם היו מיעוט, בכל זאת הם הרכיבו את כל ממשלות ישראל, הם ראשי הממשלות, הם ראשי המפלגות, הם מרכיבים את בית המשפט העליון, הרב הצבאי הראשי הוא דווקא אשכנזי, שפת התקשורת היא עילגת כהגייתם הלא נכונה של האשכנזים... ועוד... האנשים שמאמצים לעצמם סגנון "מזרחי" עושים את זה מתוך בחירה, לא מתוך כפייה. כי לא תהיה להם שום הטבה משמעותית בחיים, אם הם יזנחו את המסורת שלהם וירכשו את המסורת שלנו במקום, חוץ מהשתלבות במרחב. אבל כאשר "מזרחי" מסיר מעליו את הגייתו, את שפתו, את תרבותו וכו' הוא עושה זאת מתוך חוסר אונים, הרי אף אחד פה לא באמת היה רוצה לחיות בארץ הזאת כנטע זר, הבעיה היא שהזרות הזאת שולטת בצמרת המדינה, וכופה על כל היתר הזדהות עם תכניה השונים, וזהו המחיר אותו אתה חייב לשלם אם אתה רוצה להיות חלק מאותה צמרת. ככה הממסד הזה מקפח את כל מי שלא דומה לו. כי אם בשביל להכנס פנימה אתה חייב להדמות לו, זה אכן קיפוח וזלזול. ישראל היא מדינת הציונים, כי גם אלו מהכנסת שאתה קורא להם "מזרחיים", שלמו ומשלמים את המחיר האישי כדי להגיע לשם. הם צריכים לחשוב פעמיים על כל מילה שיוצאת להם מהפה. היחידים שלא דופקים חשבון לציונות הם חברי הכנסת הערבים, שנכנסו לשם בעזרת תמיכה אשכנזית כמובן, והם לא מפחדים להביע את מה שהם רוצים. הבעיה איתם היא שהם מתעניינים רק בבעיות הפוליטיות של המדינה, ואולי מקווים שיום אחד היא תתמוטט, לכן לא מעניין אותם החינוך או התרבות, ושוב הערבים וה"מזרחיים" לא יוצאים נשכרים מנוכחותם במערכת, כי הם לא מקדמים את מה שמעניין אותנו, הם רק מעצבנים עוד כמה ציונים. אתה לא יכול להשוות את מה שקרה לשפה באמריקה לעומת מה שקרה פה. כי שוב, האשכנזים תמיד היו פה מיעוט, ובגלל שהם השתלטו על המדינה, הם גם קבעו את חיתוך הדיבור לפי הנוחות שלהם. זה לא סוד שאשכנזים ברובם לא מסוגלים לבטא אותיות מסויימות בשפה העברית, לכן מי שרוצה להתקרב קצת לצלחת השלטת, חייב בתור התחלה להפטר מהסממנים הערביים-יהודיים שאופפים אותו. זה עוד חלק מהתשלום. כלומר, אם לא היתה פה כפייה אשכנזית, השפה המדוברת הנפוצה היתה צריכה להיות עברית תקנית, השפה התקלקלה בדיוק בגלל אותה כפייה של קומץ שלא שלט בעברית... לכן ככה אנחנו נראים היום. אתה מדבר על מצב שבו שני הצדדים - אשכנזים וכל היתר - יבינו אחד את השני, אבל המציאות היא שאם יהודי-ערבי ידבר בעברית כולם יבינו אותו, אם אשכנזי ידבר לא כולם יבינו... לכן, המתבקש הוא שההגייה הלא אשכנזית תהפוך לנחלת הכלל ולא ההיפך. אני מבינה שהאשכנזים פוחדים לאבד את הזהות שלהם, ויודעת מצויין שיש להם רגשי נחיתות בגלל זה. אבל לבוא ולכפות את עצמם על הכלל זה לא הפתרון. אם כולם פה היו רוצים להשתכנז, הם לא היו צריכים לכפות כלום על אף אחד, נכון? אני מכירה הרבה יותר אשכנזים שרוצים להיות כמונו, מאשר "מזרחיים" שהיו מעדיפים להיות אשכנזים, וזה לא מקרי. הרי השורשים שלנו הם פה, זה רק הגיוני שרוב היהודים ירצו להיות חלק מתרבות האיזור.... היום יש יותר זמרים "מזרחיים" שהולך להם? תמיד היו יותר זמרים "מזרחיים" שהלך להם... פשוט היום הבינו בכלי התקשורת שבשביל למשוך רייטינג הם חייבים לתת לעם את מה שהוא באמת רוצה.. אם אייל גולן ישיר בתוכנית טלויזיה יהיה לה הרבה יותר רייטינג מאשר לקרן פלס, כי זה מה שהעם אוהב. מנקודת המבט שלהם - הייתי מנסה להטמע בעם ישראל ולשוב למקורות, ולא להמשיך להיות אירופאית-גלותית בכל מחיר.

למעלה