מכל מלמדי השכלתי

Shamy

New member
מה למדתי

1.זה בסדר גמור להחליט להיות קצת יותר נהנתן ולהחליט ביחד נגיד לשכור עוזרת אם שנינו שונאים לנקות כפשרה או לצאת קצת יותר על חשבון בישולים...העיקר לא לריב 2.לא להתפנק יתר על המידה...החמה שלי רצתה לקחת את הקביים שלקחתי מיד שרה כי כאבה לי הרגל..(אני בקושי דורכת על שלי מפציעת ספורט כרגע אבל מתעקשת ללכת-יותר נכון לצלוע כי אני נלחמת..)

Shamy

New member
תיקון

היא רצתה לקחת את הקביים שלי כי לה כאבה הרגל השבוע (אם כי ברור כשמש שלא היו לה כאבים כמו שלי יש ברגל...) ושאגב עם הכאבים ברגל הוספתי גם פירסינג(שבדכ זה דבר שנוטה לכאוב יום יומיים ראשונים) כי אני לא רוצה לפחד מכאבים ולא מוכנה להתפנק ולתת לזה לנהל אותי :)

mykal

New member
לפני תשובה, משהו כללי,

לא חושבת שחם/חמות אמורים ללמד אותנו,
אנחנו באים למערכת הזו אנשים בוגרים ומגובשים,
המחשבה שלהם (שלנו כחמיות) שאנחנו 'נראה' להם
'נלמד' אותם 'נרגיל' וכד' היא מוטעית ולא נכונה.

ולשאלתך--
דבר טוב--1)למדתי איך לא מתנהגים. למדתי שכדי שלילדים שלי יהיה טוב,
אקבל את כלותי וחתני באהבה, ללא ביקורת, בהתיחסות חמה ומחבקת.
שלא משנה מה הם יעשו אני אחבק ואשמח בהם.
2)למדתי להעניק מתנות ממשיות שיהיו מזכרת לאהבתי אותם ואת הנכדים.
(ראיתי שהם אינם ואין מהם כלום).

דבר רע-- אגואיסטיות היא רעה גם למי שכזה, בסוף הוא מפסיד.

אני דווקא חושבת שלומדים מכל אדם שפוגשים במהלך חיינו

לפעמים אפילו פגישה חד פעמית. אני באופן אישי לפחות מנסה ללמוד ולא רק מהמבוגרים אלא גם מילדים-הם מלמדים המון.
&nbsp

mykal

New member
נכון, אבל זה כשהלימוד

נעשה מרצון, מבחירה, ובהחלט ניתן ללמוד מכל אדם.
אני התיחסתי למציאות שבה החם/חמות חושבים שתפקידם הוא ללמד את הכלה/חתן,
שהם חושבים שהצעירים אמורים ללמוד מהם מה שנכון להם,
אז לא--הם יבחרו מה ללמוד, מה לקחת ומה לא מתאים להם.

לא עולה לי דבר רע שלימדו אותי...

אבל אין ספק שהדבר הכי טוב שלמדתי מהם זה להשתמש בהומור.
אצלי במשפחה כולם מאוד רצינים וכל דבר נלקח בכבדות ולשמחתי, המשפחה של בעלי שיחררה אותי מזה ולמדתי לקחת דברים בהומור.

למדתי מהם להיות אגואיסטית

מונעת נטו מאגו טהור
למדתי לא לבקש סליחה
למדתי מהם להיות נקמנית
למדתי לא לשמוח בשמחתם של אחרים
בכל זאת 23 שנים- אי אפשר לבוא אליי בטענות

בטח

דבר טוב - למדתי מחמותי להכין עלי גפן ממולאים.
דברים אחרים, רעים או טובים, לא למדתי "מהם" אלא דרכם (וגם מאחרים כמובן): למדתי להיות נדיבה כלפי אחרים, להחמיא, לשמור על הגבולות שלי וכו'.

למדתי מחמותי הרבה מאוד דברים טובים!

לצערי דבר רע שלמדתי ממנה זה מול בעלי, שבצעקות משיגים דברים הרבה יותר מהר. יש לי פחות סבלנות עם השנים....

היא אדם אוהב, טוטאלי, והיו לנו הרבה בעיות במהלך השנים. אבל יש לה לב אוהב וטוב, והיא ישרה. למדתי לארח, לשתוק, לא מעט דברים שהיו בי אבל השנים לצידה חידדו אצלי.

niki11111

New member
איזו שאלה נהדרת

למדתי מהם שלא כולם מביעים אהבה אותו דבר ושיש דרכים אחרות להביע אהבה מעבר למה שאני רגילה מהמשפחה שלי (רעש, צלצולים, חיבוקים, ריקודים) ולפעמים גם אפשר לאהוב בשקט.

למדתי (לא יודעת אם טוב או רע) שחשוב להסתכל על מה שטוב בחיים (כי לחמותי זה מאד קשה והיא חייה כל הזמן בפחד ממה שיקרה). וכמה חשוב לחיות בכאן ועכשיו.

למעלה