מכמעט אשפוז לאושפיזין...

מכמעט אשפוז לאושפיזין...../images/Emo8.gif

אחרי שמלאנו את חובותינו המשפחתיות והקולינריות בין כסה לחג אסיף איפסנו את התבניות והסירים ונשאנו תפילה "בשנה הבאה לצימר עם כל המשפחה"
ארזנו חולצה ומברשת שיניים והמראנו לגליל, רגע לפני שצונאמי המטיילים ישטוף את כבישי ארצנו ואתריה . ....
......תחנה ראשונה בגן השלושה, (הסחנה) לצפות בתערוכת האוספים של ידידיי מפורום אספנות . משפחתה של רותי לבני ז"ל ,שהיתה אספנית ואשתו של אספן , מנציחה את זכרה מידי שנה בתערוכה בה משתתפים אספנים ישראלים עם אוספים מענינים, ומשלבים בה את אוספיה של רותי. במהלך התערוכה יתקיימו בשעות הבוקר :סיורים מודרכים , סדנאות יצירה, הפעלות בבית הבד העתיק, ביקור בטחנת קמח הפועלת בכוח המים. המבקר בתערוכה יוכל להתרשם גם מהאוספים הארכיאולוגים הנדירים שמוצגים דרך קבע במוזיאון לארכיאולוגיה וכן מהאתר המשוחזר של חומה ומגדל ומגן הפעמונים. לאחר הביקור בתערוכה ניתן להנות מאווירת הנופש, המדשאות הירוקות, ורחצה בגן השלושה. בין אלו שתרמו חפצים לתערוכה , חיימק'ה כהן,
שאוסף כלי המטבח העתיקים שלו מעוררים נוסטלגיה ומעלים חיוך , איך בשלנו ואפינו ללא עזרים טקטיים או מיכשור מצ'וכלל הקיים היום.
 
מצדה הפתיעה../images/Emo2.gif

הצפונבונית , הבת של גנדי הפתיעה עם 2 אוספים יפים מקוריים ושווים האחד משקלים ומאזניים הנה הוא בתמונה מסתבר שיש לה עשרות אוספים שהחלו להערם אצלה מאז היותה בת ארבע!
החל מעטיפות סוכריות ושוקלדים של שנות החמישים דרך בובות פורצלן, תחרות בקבוקי בושם מסחטות וכלה בסיכות סבתא בחומר הרקע שחולק בתערוכה היא מספרת "שהאספנות אצלה היא תחביב כפייתי אובססיבי שבא ממקום נאיבי מלווה בתשוקה חסרת רסן."
 
טעם החיים והכסף ../images/Emo130.gif

אם אצא מנקודת הנחה שהגב' מצדה זאבי הציגה רק חלק קטנטן מאוספיה , הרי שאוסף חפצים הקשורים למשקה קוקה קולה, מעורר קנאה בכל סדר גודל. הפריט האחרון לדבריה נקנה ביום ובשעה בה נרצח אביה על ידי מחבלים בבית המלון בירושלים בתמונה חלק מהתצוגה הקשורה לאותו המשקה והכוללת בנוסף פוסטרים מציתים לוחות שנה שעונים ועוד. הריני להתנצל על איכות התמונות, התאורה במקום היתה גרועה
 
ומה אוסף עו"ד בני דון יחיא ?

בובות חתן כלה הזוג הראשון לדבריו הגיע בחלקים את הכלה-בובה-שבורה הביאה אשה שבקשה להתגרש בעלה שמח להשלים לידיו של עורך הדין את החלק השני
 
חצבים פורחים וצפרים אין ספור...../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif

כל מילה בשיר של תיסלם מקבלת לאורך הדרך בואכה עמק הירדן משמעות מדוייקת , עשרות חצבים העומדים כנרות של סוף הקיץ , שדות והרים צרובים - חומים ופה ושם מבליח הירדן הירקרק בעקולי הדרך. על המזח של עין גב עשרות צליינים שבאו לסעודת הדגים המסורתית, מול כנרת מתרחקת וחוף מצולק חלוקי אבן .....
כביש הצפון החדש והרחב הופך את הדרך למטולה למהירה קלה ונוחה , אין עליות וירידות פתולים מיותרים וירידה לשולים באופן פתאומי בשל בן תשחורת העוקף ממול . העבודות בכביש הושלמו בעצם ימים אלו כולל תאורה |כוכב| באגמון החולה החלה חגיגת נדידת עופות החורף ,והלילה מקבץ את התיירים הראשונים הלא הם השקנאים ללינה משותפת. המחשב איטי בצורה מחרידה , עכ' אערוך הפסקה ...המשך יבוא .... ליל מנוחה
 

kdr

New member
גם לנו יש חצבים

נחל צלמון בואדי סלאמה עטור חצבים.
 
קוֹלמפּ....../images/Emo99.gif

כך נקרא החטיף המשגע אותו טעמנו אי שם באחד הכפרים שהתארחנו למרגלות החרמון ....... טעמו פיקנטי , הכנתו קלה הוא מזכיר במעט את הבוריטוס התעשייתי , אבל הוא בלי חמרי שימור וצבעי מאכל . וזה הולך ככה.... לערבב לפי הסדר 2 כוסות מים 3/4 כוס שמן כף מלח 4 כפות סולת 1/2 כוס שומשום מעט כורכום 2 כפות שטוחות כמון פפריקה חריפה לפי הטעם להכניס בבחישה בהדרגה עד לספיגה בערך 1 ק"ג קמח אם חסר מים תוסיפי הרעיון הוא שצריך לקבל בצק רך , גמיש ולא דביק. לחלק את הבצק למספר כדורים לקחת בכל פעם כדור לרדד אותו למשטח דק ליצור מעויינים עגולים משולשים מה שבא לכם להרים מעט את השוליים למעלה להכניס אותם לסיר עם שמן עמוק להקפיד על טמפ' לא גבוהה מידי לטגן במהירות להוציא לסנן ושוב לחזור על התהליך....... מאחר והבצק נוטה להתייבשות יש לכסותו כל הזמן אפשר לשמור בקופסא אטומה אפשר להקפיא זה טעים בטרוף, וממכר נ.ב. הרימונים שבתמונה מהעצים של חיים , ומוקדשים לוומן ....אוחחחחח כמה שהם מתוקים
כל הפרזנטציה רגע לפני שבצענו משתה של מיץ וחטיפים.
 
כל הנחלים זורמים לים....../images/Emo168.gif

חקלאי רמת הגולן עסוקים בקטיף מואץ של תפוחי העץ בעיקר . בכל הכבישים נשרכנו אחרי טרקטורים עם עגלות עמוסי פרי שמהרו לפרוק בבתי אריזה . דלגנו על ההמצאה הישראלית של קבוצי הרמה, בנוסח שלם 35 ש"ח ואכול כפי יכולתך נכנסנו ישירות לבית אריזה בבוקעתא וקנינו ארגז תפוחים שהתכוון מן הסתם לעשות דרכו לאחד המטבחים בדמשק . המחיר מגוחך , הטעם נפלא ללא הבחלה בקרור . בין סיור במפל הבנייאס , לרכס בשנית שם הנצו החלמוניות וסתוונית התשבץ הנדירה , נתנו קפיצה לאיזור התעשייה בקצרין . במקום בית בד גדול (יקר) ומרכז מבקרים . עונת המסיק בפתח וכבר קבלנו דיווח על התייקרות שמן הזית השנה בשל יבול דל. יקב הגולן , ממוסחר מידי לטעמי , וצריך לשלם על סיור וטעימות . תנו קפיצה ליקב אודם הסמוך או לשאטו גולן באלעד שם כבר בקבקו ושמו תויות על היין החדש שייצרו מענבי הקיץ. צבר, מפעל לקרמיקה של איש אחד, המייצר כלים מטרה קוטה לבשול ואפייה . סגור בשבת. וגולת הכותרת והסיבה העיקרית לסטייה מהדרך , היא מסעדת "מיטשוס" עליה שמענו כה רבות ואותה הגענו לדגום בצהרי היום. מסעדה פשוטה בתוככי איזור התעשיה , אל תחפשו שם לוקשיין עם תאורה וספות עור . זה נראה כמו מטבח פועלים, אבל האוכל........ראבק חבל"ז!!!!!
שווה נסיעה ספיישל
ההתמחות העיקרית בשר , בשר ושופם בשר, אותו הם מגדלים ברמת הגולן . בשבת מפוצץ צריך להזמין מקום באמצע השבוע תנועה דלילה , שקט נעים ושרות לעילא! אז מה היה לנו ..... מגש מנות פתיחה פיקנטיות , החל מצימוקי זיתים שמכינים במקום וכלה במחית בשר קצוץ עם לחם שיפון חם מהתנור המבורגר ענק צלעות טלה נימוחות פוטטוס רטבים ושתייה נפרדנו בשמחה מ 200 ש"ח , הצענו להם שותפות עיסקית למסעדה דומה בתל אביב, ומיד רצנו למעדניה הצמודה שלהם שם ארזו לנו בשמחה עם קרח מגשיות בשר לקחת הביתה.........אל טידגו זה הגיע קפוא . תגדילו ותהנו
 
../images/Emo4.gif

פחדתם לעצור בדרך שלא נחסל לכם את הבשר ?
סחתיקה על הטיול הכייפי שעשיתם כרגיל...
 
למעלה