מכנה משותף-קצת קשה הפעם

מכנה משותף-קצת קשה הפעם

1.תתפוס-טועה-אותי-שלא 2.אותה-מיני-אני-לובשת-זוכר 3.איפה-באדמה-רגלי-אני 4.המים-זה-לתוך-הקפואים-מחלחל ויש בטח עוד דוגמאות אחרות.... בכל מקרה, מה המשותף לכל ארבעת השירים הנ"ל?

המממ

לכולם בפזמון יש תיאור של חושים? השירים: שלי שלי- אפרים שמיר למעלה- פורטיסחרוף מדבר מהלב- ברי ורע התשובה- משינאחס

מה גם

שבאף אחד מהפזמונים אין תאורים של חושים. להזכירך, החושים שלנו הם: לשמוע לראות לטעום להריח למשש-להרגיש לקרוא בטלפתיה
בכל מקרה לא זכור לי שראיתי בפזמון של אחד מהשירים את התיאורים האלה... אתה תמיד יכול להתחכם קצת אבל זה לא יעזור

אז אולי

בכל אחד מהם יש ביוטי שחוזר על עצמו? שלי שלי, למעלה למעלה, אני מאמין אני מאמין?

עוד ניסיון

בכל השירים יש תזכורת ל'להיטים עתיקים' יותר? "אני זוכר אותה מהמכולת" "החלום כבר לא כל-כך כחול"

ו............................

יש לנו מנצח! אכן ואכן! המשותף לכל השירים הוא שהאמנים בחרו להתענג בהם על שיריהם הישנים על ידי הכנסת ציטוט או שינויו לתוך שיר חדש. ברוב המקרים המטרה היא הוספת משמעות חדשה לציטוט. ב"מדבר מהלב" של ברי סחרוף ורע מוכיח מופיע הציטוט "בוא אלי עכשיו שוב לחשת". בשיר "הזיות" של הנ"ל מופיע הציטוט "את לוחשת תבוא אלי עכשיו". ב"התשובה" של משינה מופיע הציטוט: "ראיתי איך הים בחול טבע", אותו ציטוט (בתוספת "ש" לפני הים) מופיע גם בשיר "אכזבה" של אותה להקה. ב"שלי שלי" של אפרים שמיר, בין כל המקומות שמהם הוא זוכר אותה, הוא גם "זוכר אותה מהמכולת". אחד מלהיטיה המפורסמים של כוורת, להקתו של שמיר, היה "שיר המכולת" שממנו מופיע בדיוק אותו ציטוט. ושוב סחרוף, כי אי אפשר בלי. "והחלום כבר לא כל כך כחול" מתוך השיר המופתי "למעלה" מזכיר כמובן את להיטם של פורטיסחרוף "חלום כחול". זהו

למעלה