מכנה משותף

מכנה משותף

משפטים משירים, מצאו את השירים ומצאו את המכנה המשותף בינהם 1.אני מחזיק במקף הזה בכל מאודי 2.לילה עתיק כמו הנצח 3.אני ישנה ככל האדם 4.תוגת צעצועיך הגדולים אני אוסיף חמישי קל מאוד אם אתם לא תצליחו...

אממ ניסיון-

טוב על המכנה המשותף אני צריכה עוד לחשוב אבל אני *חושבת* שזיהיתי את השירים: 1. חתונה מאוחרת של אממ מאיר אריאל 2. הנה פתחתי חלון אין לי מושג מי שר, אבל אם אני לא טועה נתן זך כתב. 3.רחוק ממך של סחרוף. 4. ירח :) של
אלתרמן
אוקיי בנתיים הדבר הכי קרוב שחשבתי עליו בקשר למכנה משותף זה אולי שהציטוטים כולם מהבית האחרון בשירים- אבל אני לא ממש בטוחה כי יכול להיות שאני לא זוכרת את כל הבתים.

light angel

New member
4

זה מתוך "ירח" של אלתרמן
"מאגמיהם המים ניבטים אלינו. שוקט העץ באודם עגילים. לעד לא תיעקר ממני, אלוהינו, תוגת צעצועיך הגדולים." ספר שירה פשוט מדהים, אמרתי כבר?

Marble Arch

New member
נסיון מכנה משותף-

כולם שירים שנכתבו כפואמות והולחנו מאוחר יותר? או, כולם שירים שחוברו ע"י אנשים ששמם הפרטי נתן.
(השני של נתן זך, מבוצע ע"י ריקי גל, הרביעי של אלתרמן ומבוצע ע"י חמי רודנר, השאר לא זיהיתי..)

Marble Arch

New member
בקשר לשלישי-

אחרי ששלחתי את ההודעה נגלו לפני ההודעות הקודמות לי, מישהי ציינה שהשלישי הוא של סחרוף ואם אני לא טועה בשיר יש ציטוט מתוך שיר של דליה רביקוביץ'?

בינגו!

(בינגו על הראשון רק) זה היה יותר קל משציפיתי. השיר הראשון "חתונה מאוחרת" נכתב ע"י יהודה עמיחי והולחן ובוצע ע"י מאיר אריאל במסגרת ערב שירי משוררים, אחרי מותו (של מאיר אריאל, וגם של יהודה עמיחי...) הוא גם יצא כסינגל. השיר השני "הנה פתחתי חלון" נכתב ע"י נתן זך והולחן מאוחר יותר ע"י מתי כספי אם אני לא טועה. ריקי גל היא זאת שנותנת לו את הביצוע המפורסם. השיר השלישי הוא חלק מפואמה שכתבה דליה רביקוביץ', הפואמה הוכנסה לשירם של ברי סחרוף ורע מוכיח "רחוק ממך" בשיר מתארחת יהודית רביץ ששרה-מדקלמת את הפואמה. על השיר הרביעי מישהו באמת צריך לדבר? אולי הגדול שבשירים של אלתרמן, שהולחן מאוחר יותר ע"י גיא מרוז. ירח....

Marble Arch

New member
היתה לי הרגשה שזה עמיחי,

המשפט הזה הזכיר לי מאוד את 'ראי אנחנו שניים מספרים' ו'ספר לימוד החשבון'.

למעלה