מכניקה ניוטונית. אך מכנים את כלל התופעות הללו?

harelginat

New member
מכניקה ניוטונית. אך מכנים את כלל התופעות הללו?

1. כח מופעל על מכונית בכיוון נסיעתה קדימה - כלומר היא מאיצה קדימה. האדם היושב בתוכה עף אחורה, בכיוון הפוך לכיוון הכוח החיצוני.

2. כוח מופעל על מעלית מטה - כלומר המעלית מאיצה לכיוון מטה. אדם העומד בתוכה מתחיל לרחף מעלה, בכיוון הפוך לכיוון הכוח החיצוני.

3. כח רדיאלי מופעל על ילד היושב בקרוסלה אופקית - כלומר הילד מאיץ לכיוון המרכז. שמסובבים יותר ויותר מהר את הקרוסלה הילד מרגיש שהוא עף מהקרוסלה, ושהכוח גדול מכוח החיכוך, זה באמת קורה - הוא עף בכיוון הפוך לכוח החיצוני.

4. דומה ל-3. כח רדיאלי (צנטרפטלי) מופעל על קרון ברכבת הרים בלופ אנכי - כלומר הקרון מאיץ לכיוון המרכז. אדם היושב בקרון מרגיש שהוא נדבק לכיסא בכיוון הפוך לכוח החיצוני (כיוון צנטרפוגלי).

harelginat

New member
זה החוק הראשון של ניוטון אבל אני לא בטוח אך לנסח את זה..

1. הכח פועל על המכונית ומאיץ אותה. האדם יושב במכונית והכח לא פועל עליו. התוצאה: הוא עף אחורה.
2. כמו 1. הכח פועל על המעלית ומאיץ אותה. אדם עומד במעלית והכח לא פועל עליו. התוצאה: הוא מתחיל לרחף.

3,4 - אני לא יודע לנסח. הקרון ברכבת הערים כן מרגיש כח נורמלי מהמסילה. דוגמה נוספת, אם אני אקח דלי הקשור בחבל ואני אסובב מהר - החבל בסופו של דבר יקרע - או שהוא יקרע לי מהיד - כאילו פועל על הדלי כוח צנטרפוגלי - כוח כלפי חוץ מהמעגל, בעוד שהחוק השני של ניוטון מדבר על כח צנטרטפלי - כלפי מרכז המעגל.

למעלה