מכניקת קוונטים

mamluka

New member
מכניקת קוונטים

איזה ספרים ממומלצים לקרוא על תורת הקוונטים ?? ואיפה לקנות?

2_be

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

יש לא מעט ספרים על תורת הקוונטים השאלה היא לאיזו מטרה ולאיזו רמת ידע...פרטים נוספים יעזרו

mamluka

New member
הרמה!

קראתי קבר ספר אחד של אונו מכניקת קוואנטים יש לי ידע די רב אני חושב אני בינוני איני מעוניין בחישובים אלה בתאוריה אצמה אני צעיר מידי 1כדי להבין את החישובים אלי לעבור את קורסי המתמטיקה של האוניברסיטנ אנפה ו חדו"א

Henryf

New member
הייקום האלגנטי

זה אמנם ספר על תורת המיתרים, אך הוא מתחיל בסקירה על תורת הקוואנטים. הספר ברמה פופולראית, אין בו משוואות, אך לדעתי למחבר ידע תאורטי אמיתי.

2_be

New member
מסכימה עם כל מילה

חוץ מזה יש לא מעט מאמרים באינטרנט על מכניקת הקוונטים ברמה הפופולרית. פה (12-13) תוכל למצוא מאמר טוב.. בהמשך הערב או מחר אביא כמה קישורים רלוונטים נוספים.

Deathatred

New member
../images/Emo45.gif

ספר מצוין! (למרות שהוא דורש מעט ידע מוקדם בתחום)

voguemaster

New member
אני ממליץ על שניים

רמה פופולרית: ציידי החלקיקים נחמד.. רמה קצת יותר: Quantum physics של Gasiorowicz. וכדי להבין מה קורה שם, צריך טיפה יותר מאינפי...

ליליxx

New member
איפה קונים Gasiorowicz?

יש לי תואר ראשון בפיזיקה אבל למדתי לפני 10 שנים ולא זוכרת כלום. מאז לא עסקתי בתחום אבל יש לי ידע חזק מאוד במטמטיקה. האם זה מתאים לי?

voguemaster

New member
דיונון! ../images/Emo13.gif

אם עשית תואר ראשון בפיזיקה אמורים להיות לך הכלים ללמוד מהספר הזה, רק שלא ממש מובן לי משהו: לא למדת קוונטים 1 ו-2 או שהם לא היו חלק מתוכנית הלימודים לפני 10 שנים ? אם תפרטי איזה קורסים עשית במתימטיקה אני אוכל להגיד לך אם כן או לא, אבל אם מה שאת אומרת נכון את כנראה מסוגלת לעמוד יפה מאוד בדרישות של הספר

atheist22

New member
לגבי Gasiorowicz

גם לי פעם מישהו המליץ על הספר הזה. לא קראתי אותו, אבל הסתכלתי על ביקורות ב-Amazon והן די רעות. לעומת זאת יש ספר אחר שעליו המון קוראים ממליצים- Principles of Quantum Mechanics by Ramamurti Shankar

voguemaster

New member
ביקורות ב-AMAZON ??

לא בטוח שאפשר להסתמך על ביקורות כאלו בנוגע לספר לימוד של קורס (בעצם שניים). הספר דווקא נחמד, אבל אולי יש טובים יותר, אני לא מכיר בכל אופן.

atheist22

New member
אני דווקא חושב שהן די אמינות

מקבלים כאן מדגם לא רע של קוראים ורואים מה כל אחד חשב על הספר. הסתכלתי שם על ביקורות של ספרים שקראתי, ואני מאוד מסכים איתן. אני חושב שזה רעיון טוב לבדוק מה אנשים כתבו על ספר לפני שאתם קונים אותו.

voguemaster

New member
לי הספיק שזה הספר של הקורסים

קוונטים 1 ו-2 (אולי בתוספת של כמה פרקים מספרים אחרים).

למעלה