מכסה לטרריום

YellowBoy

New member
מכסה לטרריום

יש לי טרריום 80/30/30 ואין לו מכסה. ואני צריך לשים את המנורת חימום שתיהיה לי מחוץ לטרריום למה הגובה שלו לא ממש גבוה כמו שאתם רואים. יונתן הציע לי מעץ אבל אם המנורה בחוץ היא ויהיה מכסה מעץ הטרריום לא יתחמם לא ? אז חשבתי על פלסטיק אבל אני לא בטוח שמהחום לא יקרה לו כלום . מה אתם אומרים ?

YellowBoy

New member
גם חשבתי על זכוכית .

אבל אני מעדיף לא כי זה שביר כבד וכו' ..

naja

New member
איזה טרריום זה?

זה אקווריום שהוסב לטרריום או טרריום עם מסילות שחסר לו המכסה? אילו בע"ח אמורים להיות בטרריום? נחשים? צבים? שממיות?..... הכי חשוב במכסה-שימנע מבעל החיים לצאת ולהעלם!! ולכן לכל סוג של חיה יכול להתאים מכסה אחר. מכסה פלסטיק או עץ עם חורים לאיוורור יהיה הפתרון היעיל ביותר אבל הוא צריך להיות מספיק כבד כדי שהזוחל לא ידחף אותו החוצה. תחשוב על כל זה, תן עוד פרטים לגבי הטרריום ונמצא לך פתרון.

YellowBoy

New member
זה בשביל נחש ..

אני בניתי בעצמי את האווקוריום אין בו מסילות או משהו

naja

New member
טרריום לנחש.

מכל הזוחלים, הנחש הוא הכי ברחן ולכן חשוב שהטרריום יהיה סגור לחלוטין. אני ממליץ לך, במיוחד אם מדובר בנחש ראשון, לקנות טרריום שמתאים לגידול נחש(יש זולים יחסית מפלסטיק ויקרים יותר מזכוכית) כדי להמנע מעוגמת נפש. אם בכ"ז החלטת לבנות מכסה, הייתי ממליץ על השיטה הבאה: לקנות קרשים דקים (2 ס"מ על ס"מ) ולחתוך אותם ע"פ המסגרת החיצונית של הטרריום, כך שתיווצר לך מסגרת מלבנית שיכולה להקיף את הדופן העליונה של הטרריום. אח"כ תמדוד את ההיקף של המסגרת(שיהיה מן הסתם רחב ב2 ס"מ לכל כיוון) וע"פ הגודל הזה תמצא\תקנה דיקט שניתן לחורר אותו בעזרת מקדחה או לוח פרספקס(הרבה יותר קשה לחורר אבל אפשרי) ותחבר למסגרת הזו וכך יווצר לך מכסה שהשוליים שלו חובקים את הטרריום ומונעים תזוזה. על המכסה הזה תניח משהו מאוד כבד כדיי למנוע מהנחש להרים את המכסה. קח בחשבון שנחש חזק במיוחד(פיתון גדול\בואה גדולה) יצליח בסופו של דבר להרים את המכסה ולא משנה מה תניח עליו. בהצלחה.

gaichuk

New member
עוד רעיון לסגירת טרריום.

אפשר להשתמש בקרניז אלומיניום לוילונות מהסוג הישן עם החירוצים לאורך. מודדים את אורך האקוריום וחותכים שתי יחידות באותו האורך. מדביקים עם סיליקון/RTV את שתי היחידות כשהחירוץ בקרניז פונה כלפי הזכוכית וגבוה במ"מ משפת האקוריום. מודדים את רוחב האקוריום ביחד עם שתי הקרניזים המודבקים,חותכים בהתאם ומדביקים באותו אופן. ה'רשת' יכולה להיות גם דיקט עם חורים או פרספקס מחורר כמו שהציע naja. חשוב לדאוג שה'רשת' לא גמישה מדי ושהנחש לא יכול לדחוף אותה מספיק בכדי להשתחל בינה ובין הזכוכית. אפשר לחבר חתיכת קרש לחיזוק הנקודה מעל הזכוכית. קדח קטן דרך הקרניז והדיקט בנקודה כלשהי,עם ניט,יכול לשמש כאיבטוח. הסגנון פשוט ומתאים לנחשים קטנים בעיקר וחלק מהבינוניים. אני אנסה לשרבט סקיצה להמחשה.

gaichuk

New member
סקיצה...חתך רוחב.

הקוים זה זכוכית.הכוכביות זה הקרניז. ******* ******* ******* ******* *** *** *******ןן ןן******* *******ןן ןן******* *** ***ןן ןן*** *** ןן ןן ןן ןן // \\ ןן ןן ןן_________________________________________________ןן אני מקווה שיצא ברור.

gaichuk

New member
בהתאמה לרוחב שורה בהודעה

הכל התחרבש... אני אנסה לצלם...

למעלה