מכסות אגירה

maxkob

New member
מכסות אגירה

1 יש למישהו מושג לגביי מכסות אגירה ? 2 כמה מקומות נשארו עד עכשיו ? 3 מה קורא לאלו שהגיעו לסוף תהליך והמכסות התמלאו ?

shipy1234

New member
תשובות

2. לא ידוע כמה מקומות נותרו. 3. אם נגמרו המכסות תקבל בשנה העוקבת לפני התור, זה שאני מניח שקרה למגישי אוגוסט 2005 והילך ב- PR הפדרלי.

shipy1234

New member
כנראה גם וגם

מישהו בפורום ציין לא מזמן שהוא ראה מסמך רשמי שמזכיר מכסות למניטובה.

maxkob

New member
מכסות

אם המכתב כבר ביידית אין למחלקת הגירה של מניטובה אפשרות לעצור את התהליך. מכאן הוא רק פורמלי בשגרירות.

bamba31

New member
מכסות

אכן במסמך פנימי בCIC יש, מעין הסכם בין השלטונות למניטובה ,ושם בשתי מילים מוזכרת העובדה שיש מגבלות : אולם לא מזכירים את אופיין וגודלן.

איך שמועה מתנפחת לה...

אך לפני כמה חודשים העניין עם המכסות היה בפורום הזה סתם ספקולציה. לאט לאט הורידו את המילה "ספקולציה" כשדיברו על זה. פתאום זה כבר עניין ידוע ורשמי וסגור, ולא נותר לברר רק מה המספרים וכמה נשאר. אין שום מידע רשמי על מכסות, גודלן או קיומן בכלל. יכול להיות שיש מכסות, רק שאף אחד לא יודע כלום בעניין. אם יש התאמה בין המציאות והספקולציות, זה רק במקרה.

dannyk27

New member
יש רק עובדה אחת רשמית

וזהו מס' המהגרים שקנדה מקבלת כל שנה. לפני שנים זה התחיל מקצת יותר מ20000 לשנה וגדל למעל ל 30000 כשבכל שנה חורגים במקצת מהמכסות שהממשל הפדרלי היקצה. איך אותו מס' מתחלק בין המדינות השונות והמסלולים ותתי המסלולים השונים זו באמת ספקולציה אם כי סביר להניח שיש חלוקה כזו בסדר הקנדי.

אתה יכול להפנות אותי למקום שבו מתפרסם

המספר הזה כמספר "רשמי"? לא למקום שמראה כמה מהגרים וכמה ויזות הוקצו, אלא למקום שאומר שהמספר הזה הוא "רשמי", ולו גם בדיעבד.

dannyk27

New member
הנה דוגמה

אם הבנתי אותך נכון (מה ההבדל בין מס' רשמי לכמה ויזות הוקצו?) למס' המהגרים שהממשל קיבל כולל חלוקה לקטגוריות (מסלולים).

מה שכתוב שם זה:

"בשנת 2002 הגיעו לקנדה 229,091 מהגרים/פליטים". לא ראיתי את המילה "מכסות" בשום מקום (אבל לא קראתי בעיון, אם תפנה אותי למקום המדוייק אני אסתכל). אם אתה מתייחס בדבריך למילים "For 2004, working within existing resources, CIC is planning to maintain the same target range as the previous year -- 220,000 to 245,000 new permanent residents.", שוב - אין הכוונה למכסות. צרכי הכלכלה מכתיבים 220-245 אלף מהגרים, אבל לא מדובר במכסות. כמו שלמדינה יש יעד אינפלציה, יעד אבטלה, יעד שער חליפין מול הדולר וכו', יש גם יעד הגירה. על פי היעד הזה הם מכוונים את הניקוד הדרוש בהנחה שניקוד X יתן את כמות המהגרים שביעד. כמו שמדינה מווסתת את האינפלציה באמצעות כלי שנקרא "ריבית", ככה היא מווסתת את יעד ההגירה באמצעות כלי שנקרא "ניקוד", וכמו שאם הם לא יגיעו לגבול התחתון של התחזית הם לא מתכוננים לחטוף אזרחים רוסיים בשביל למלא את התחזית, ככה הם לא מתכוונים לחסום מהגרים אם התחזית מתקדמת טוב מהצפוי. שום דבר (שקראתי) במסמך לא מדבר על מכסות.

dannyk27

New member
אין הדבר דומה

כשמדברים על יעד אינפלציה אף אחד לא יכול להבטיח שהיעד יושג. כשמדברים על מס' מהגרים מסויים שיגיעו בשנה בהחלט אפשר לווסת אותו אם ע"י ניקוד או אם ע"י עצירה של מתן ויזות כפי שאולי זה קורה עכשיו. זה נקרא ע"י מכסה שכן אחרת למה לא משחררים ויזות למי שכבר עומד בקריטריונים? למה לפעמים אפשר לקבל ויזה תוך שלושה חודשים ולעיטים זה לוקח שלוש שנים? ולגבי השגת היעד כל עוד הוא ריאלי לא נראה לי שיזדקקו לחטיפות ואם כן אני דוקא מעדיף שבדיות.

אז למה אתה חושב שזה סוד כזה גדול?

אם היו מכסות, מה עוצר אותם מלהגיד "מכסות"? למה להתפתל? חוצמזה, יש שקיפות. יש מסמכים ופרוטוקולים והחלטות. איפה מתקבלת החלטה על מכסות? באיזה פורום סודי של קונסולים עם שר ההגירה?

dannyk27

New member
מי אמר שזה סוד

אפשר לקרוא לזה בכל שם שתבחר כמו מדיניות הגירה, ויסות מהגרים ועוד כפי שלשונך העשירה תמצא לנכון. אם בשנה מסויימת מגעים מס' מסויים של מהגרים ולא יותר (בדגש על יותר) כי יש עוד הרבה שממתינים ומתאימים בפתח לדידי זאת מכסה גם אם לא השתמשו אולי בכוונה במונח הזה.

אילו היה מדובר במכסות

אז לא היה טעם לדבר על גבול תחתון, הלא כן? "מכסה" תמיד מייצגת גבול עליון.

למעלה