מכסת טיפולים מוגברת?

תירתיר2

New member
מכסת טיפולים מוגברת?

שלום, היום נודע לי לגבי הטיפולים של הקלינאית תקשורת, שבעוד 2 טיפולים תיגמר המכסה שלנו, וכל טיפול נוסף נצטרך לשלם במלואו ולקבל החזר מהביטוח המושלם (כללית) נדמה לי שלמי שמאובחן כאספרגר יש מכסה ללא הגבלה, לפחות עד גיל מסוים. מישהו יודע?? תודה.

ריקי 04

New member
למיטב ידיעתי רק עד גיל 3 ../images/Emo10.gif

ומעבר לזה לא משנה מה האבחנה של הילד, הסל סטנדרטי לכל הילדים (נדמה לי שני מקצועות, 27 טיפולים בכל אחד + 27 בביטוח מושלם, או משהו כזה). לגישתם - לכו לחינוך המיוחד, ואז גם את זה לא ניתן לכם... (נטען שכבר יש שם, טענה שהיא כמובן בלתי חוקית, אבל הצד שלנו ההורים לא מעוגן מספיק טוב בחוק...) חג שמח

doritmor

New member
חידושים בהחזרים

עדכון לגבי החזרים שקיבלנו - ממכבי. בעבר לא רצו לתת לנו החזרים בגלל שהילד בחינוך מיוחד. אחרי תחנונים נתנו 27 טיפולים (לפי סל הבריאות) ועוד 13 (מקרן מכבי). בסוף 2002 אמרו לי בהתפתחות הילד שהתקנה שלא נותנים החזרים לילדים שבח"מ בטלה - כך שאין צורך להתחנן יותר. בגליון האחרון (או הלפני אחרון) של העיתון של מכבי - "מכביתון" התפרסם שמגיעים לילד עם ביטוח משלים במכבי- 60 טיפולים בשנה. (אם מטופל רק במקצוע אחד) . מייד הגשתי קבלות על יתרת הטיפולים ואישרו לי! לגבי זכויות מיוחדות של ילדים בספקטרום של PDD: בחוק הבריאות כתוב שילדים עם מחלות סומטיות זכאים לטיפולים עד גיל 18 ללא הגבלה בהתאם לצורך (יכול להיות שאני מגזימה אבל אלו רוח הדברים). לא שאלתי במכבי אבל ממה שכתבו בפורום של חינוך מיוחד הבנתי שבמכבי לפחות, לא רואים בפידידי מחלה סומטית. תירתיר, לגבי אולי זה נראה רחוק, אבל גיל 6 מתקרב במהירות ואז יש בעיה אמיתית!! דורון (שפעיל באלו"ט) אמר שיברר מה קורה עם זה. יש לך חידושים? אם כן, אשמח אם תעדכן אותי. עוד נושא (שאמנם לא קשור ישירות) זה הפסקה בחוק התקציב החדש שעומד כנראה לעבור אחרי החג : הקשור לנושא השילוב שמרוקן את החוק מתוכן. תודה, דורית

למעלה