מכס ושליחת מתנות באמצעות משפחה, מה החוק אומר?

DV Selectee

New member
מכס ושליחת מתנות באמצעות משפחה, מה החוק אומר?

בן דוד שלי מגיע לביקור קצרצר בסיאטל וחשבתי לבקש ממנו להעביר איתו שעון חכם (משומש) לאבא שלי בדרך חזרה לארץ.

ביקשתי מאבא שלי להתקשר למכס לאחר שמצאתי כמה מספרים באינטרנט בשביל לשאול אותם האם יש חבות מסויימת אבל הוא ניסה כמה פעמים ולא ענו לטלפון (כמה מפתיע...).

זו הפעם הראשונה שמישהו מגיע לבקר אותנו מאז שעברנו בשנה שעברה ואין לי ניסיון עם שליחת מתנות או כל מה שקשור לענייני מכס בכלל (גם לא ביקרנו בארץ מאז המעבר).

אני בטוח שחברי הפורום כאן מנוסים בעניין :)

אז השאלה היא בעצם מה אומר החוק בעניין הזה? האם יש חבות מכס אם אני מעביר להורים שלי מתנה באמצעות בן הדוד? שווי השעון קצת מעל $300 כולל מס והוא משומש אולם מדובר בדגם חדש ולכן ניתן לרכוש אותו בחנויות.

אני לא מעוניין להעמיד את בן הדוד במצב לא נעים כך שבשביל לבצע את זה הוא עובר על החוק (ברור לי שלא מעט ישראלים עושים את זה), אבל אני אפילו לא יודע מה החוק. ברור לי שאם הוא רכש את השעון הוא אמור לדווח אבל פה זה לא המקרה כי הוא לא רוכש כלום.

placid1

New member
אם הוא עונד אותו בכניסה לארץ, מי בכלל יטרח

לשאול אותו עליו?
לא חושבת שהמכס מתעניין בחפצים משומשים שלא ניתן להוכיח מתי נקנו. בכל מקרה, מהנסיון שלי בכל הביקורים בארץ, כשעוברים את המכס ביציאה מאזור איסוף המזוודות, האנשים היחידים שאנשי המכס עוצרים הם ערבים.... בפעם הראשונה לא ממש חשבתי על זה, בפעם השניה זה נראה לי מוזר, בפעמים הבאות בא לי להקיא....

DV Selectee

New member
מעדיף שלא להסתמך על זה, יש מצב שהוא ירצה לקנות שעון לעצמו או

שהוא כבר עונד שעון על היד.

בגלל זה אני מעדיף לדעת מה החוק במקרה של העברת מתנות ולא להסתמך על שיטה כזו או אחרת :).

תודה על התגובה!

דונודו

New member
ככל שידוע לי

החוק לא מתעסק ברכישה (כלומר זה לא משנה אם הוא קנה או קיבל את השעון) אלא בהכנסה לארץ, ולכן זה אולי מחויב במכס. אם אתה רוצה ממש ללכת לפי הספר אז הוא אמור פשוט לעבור במסלול האדום ולהצהיר והם יחליטו אם לומר לו ללכת לשלום או לטרטר.
&nbsp

danakama10

New member
אני נגד תחמונים של המערכת

אבל מצד שני יש גם להיות יותר קדוש מהאפיפיור.
המכס לא מתעסק עם מוצרים שאיתם לכאורה יצאת מהארץ. הם כבר לא מבקשים הצהרה ביציאה כדי לחסוך לעצמם את כאב הראש של ההתעסקות עם אנשים שקנו מוצר צריכה או שניים לשימושם העצמי.
אף פקיד מכס לא יעשה בעיה אם הוא חוזר עם שעון חכם, על היד או בתיק (אבל בלי הקופסה, לא צריך להתגרות בהם).
אתה מתעקש להיות צדקן וצדיק? אז כן, צריך לשלם מכס, ושהוא יצהיר על השעון, ושאבא שלך או אתה תחזירו לו את הסכום שהוא ידרש לשלם.

DV Selectee

New member
מאיזה סכום חייב לשלם רק מע"מ ומאיזה חייבים לשלם גם מכס?

אני מנסה לחפש בגוגל אבל הכתבות שאני מוצא הן על יבוא אישי אונליין ואני לא בטוח אם הן רלוונטיות גם לחזרה לארץ מחו"ל.
&nbsp
שווי השעון הוא כ-$330 כולל מס, אני מניח שמע"מ חייב לשלם? האם גם מכס?

danakama10

New member
מע"מ חייבים לשלם

אם המוצר שווה מעל 200 $.
מכס מסכום 500 $.
לפחות עד 2019 יש פטור ממס קניה לטלפונים ניידים (אני מניחה ששעון חכם נכנס לקטגוריה הזו).
כל הכתבות על יבוא אישי אונליין רלוונטיות לך, פשוט אין לך דמי משלוח.
לדעתי, רד מזה.
אף אחד במכס לא הולך להתעסק עם מישהו ששולח שעון חכם משומש לאבא שלו. הם מחפשים כאלו שמבריחים הרבה מוצרים/סכומים כבדים. ברגע שאתה לא מגיע עם הקופסה של השעון, בכלל אין שאלה.
אני גם מבינה אותך שאתה לא רוצה לסבך את בן דודך אפילו אם מדובר בסיכון קטנטן. לכן כפי שאמרתי - רק מזה. אני הייתי מאוד מתבאסת לעבור במסלול האדום בגלל שעון שאני אמורה להעביר מתנה.
חכה עד שאביך יבוא לביקור/אתה תבוא לארץ לביקור, או פשוט שלח לו את השעון בדואר (כולל הצהרה במה מדובר) ושלם את כל המיסים הרלוונטים.

danakama10

New member
ו... נעלם

בעולם האמיתי גם נהוג לא לומר תודה כשמישהו מתנדב לספק אינפורמציה? כנראה אצל שואל השאלה כך אכן נהוג.

למעלה