מכשירי אדים: קרים? חמים? בכלל צריך?

מכשירי אדים: קרים? חמים? בכלל צריך?

הפרעושיות (כמעט שנתיים וחצי, 5 חודשים) יבלו את החורף הבא בקנדה. כאן בארץ יש לנו מכשיר אדים חמים שעלה לי כ-120 ש"ח. ומה השאלה? לסחוב את המכשיר איתנו ולקנות מתאם לשקע? להשאיר את המכשיר ולקנות שם מכשיר חדש? האם לקנות מכשיר אדים חמים או קרים? האם זה משנה בכלל? (את מכשיר האדים החמים קנינו כשהגדולה הייתה מנוזלת ומשתעלת). האם יש שם בכלל צורך במכשיר אדים, כי שם הרי החדרים מחוממים כל הזמן ויש גם בקרת לחות? תודה!
 

Boston Guy

New member
זה לא יעבוד כאן כי המתח שונה

1. את כן תצטרכי את המכשיר כאן. החימום בבתים מייבש את האוויר נורא, וגם אנשים ללא בעיות מרגישים לא נח. אין לי מושג מאיפה הגעת למסקנה ש"יש גם בקרת לחות" - זה לא היה קיים בשום מקום שבו גרתי ב 10 שנים האחרונות. כולם כמעט קונים HUMIDIFIER כזה או אחר. 2. המכשיר הישראלי לא יעבוד בצפון אמריקה - המתח כאן בשקע הוא חצי מאשר בארץ. שנאי מתאם למכשיר חימום יעלה פי 4 ממכשיר חדש... לפני התחלת החורף יהיו מכשירים בכל חנות מוצרי חשמל. לפחות בארה"ב, הכוונה לרשתות כמו SEARS, KMART, TARGET ודומיהן. בארה"ב, טווח המחירים הוא בין 20 דולר למכשיר קטן ל 200 דולר למכשיר הכי גדול ומשוכלל.
 

G a l i 11

New member
לא ניסינו מכשיר אדים אבל...

כל שאר המכשירים החשמליים שהבאנו מהארץ עובדים גם עובדים וללא שנאים 0טלויזיה, וידאו ועוד...). אם ממילא מביאים מכולה אז שוה להביא את המכשירים הקטנים ולנסות...
 
גלי, יש לך טעות בסיסית אחת

מכשירים כמו טלויזיה, וידאו, מערכת סטריאו, DVD ודומיהם אינם "זוללי חשמל", ולכן לא רק שאין בעיה לשים אותם על שנאים - חלקם הגדול אפילו באים היום built in עם האפשרות לעבוד על מתח שבין 100-240v. הסיפור שונה לגמרי עם מכשירים שבהם יש גוף חימום או מנוע רציני כלשהו (מקרר, מזגן ואפילו מכשיר אדים ומעבד מזון). מכשירים זוללי חשמל דורשים כבר שנאי חזק יותר - ובדרך כלל יוצא בסופו של דבר שאותו שנאי יוצא יותר יקר מאשר לקנות מכשיר חדש.
 

monni

New member
כמה כבר עולה השנאי המדובר?

סליחה על ההידחפות, אני מתעתדת לעבור לארה"ב בעוד מס' חודשים, והנושא מעניין אותי. אז כמה עולה כזה שנאי? כל הזמן אני שומעת - זה יעלה יותר מהמכשיר עצמו - אבל אני חשבתי בכל זאת להביא את המכשירים, ולהשתמש בשנאי אחד לכולם. הכוונה למכשירים שלא מופעלים כל הזמן, כמובן, למשל - פן, מעבד מזון, מגהץ. נשמע הגיוני?
 
בואי אני אספר לך משהו בסוד

פן מקצועי, 1800W, של וידאל ששון, עלה לי כאן $16. מעבד מזון משולב עם בלנדר - $35 (ואפשר גם בפחות, תלוי ביצרן). מגהץ בסיסי עולה $15-20. עכשיו קחי בחשבון, שכל אחד מן המכשירים האלה הוא זללן חשמל בצורה רצחנית (פונקציה של ההספק, כלומר מספר הוואטים שלו). כדי לדעת בוודאות כמה יעלה שנאי כזה, אני ממליצה לך להכנס לאתר כמו זה של Fry's ולבדוק (שוב, שימי לב להספק של המכשירים). אנחנו בדקנו את זה לפני שנתיים, והגענו למסקנה שממש לא כדאי להשקיע. דרך אגב, שימי לב אם בפן שלך אין בורר של 110/220. לי יש פן מהארץ שמתאים גם לטיולים, ויש לו את שתי האפשרויות. אה, ועוד דבר קטן: כמי שעתידה לעבור לארה"ב בקרוב, אל תנסי להכפיל כל מחיר בשער הדולר
כבר מזמן הגעתי למסקנה, שזו שיטה מאד לא נכונה כדי לראות אם רכישה היא כדאית או לא. אם חיים בארה"ב ומקבלים משכורת כאן, צריך להסתכל על הערך הנקוב, בלי חישובי שערים.
 

17205

New member
השנאי לא יעזור לכל מכשיר

בנוסף להבדל בין אמפליטודת (משרעת) המתח בין ארה"ב לישראל, קרי 220 וולט לעומת 110 וולט, יש גם הבדל בתדר של המתח, 50 הרץ בישראל לעומת 60 הרץ בארה"ב. נכון שרוב רובם של המכשרים לא ירגישו בהבדלי התדר. אני לא יודע איך בנוי המנוע בפן או מעבד המזון הספציפי, אבל יש מכשירים שמהירות המנוע מתבססת על התדר של מתח הרשת, במכשירים כאלו פשוט המנוע יסתובב ב-20 אחוז יותר מהר. אם זה יותר או פחות טוב לשיער זה כבר שאלה אחרת. שנאי רגיל לא פוטר את בעית התדר. וחוץ מזה ניסת פעם להרים שנאי כזה?
 
תודה! המסקנה שלי:

צריך שני מכשירים. מכשיר אדים חמים להקלה על הצטננות, ומכשיר אדים קרים להוספת לחות לאויר באופן כללי. (הקטנטונת בסיכון גבוה לבעיות נשימה כי היא היתה פגית והונשמה). בקרת לחות - היינו כבר פעם בקנדה בחורף וראיתי בפירוש בחדר שבו היה דוד החימום, שישנה גם בקרת לחות. אבל יתכן מאוד שזה לא סטנדרטי בכל בית. המחיר לא יקר במיוחד ואם נשיג יד שנייה, עוד יותר טוב. תודה רבה על התשובות. יש לי עוד לא מעט שאלות, בינתיים בסוגיית "מה-לקחת-ומה-לא", אבל נחסוך מכם בינתיים...
 
למעלה