מכשירי אימון שרירי בטן

MaorLinn2

New member
מכשירי אימון שרירי בטן

שלום לכולם, לאחרונה אני מעוניין לעבוד קצת על שרירי הבטן, ואני נתקל בהרבה פרסומים (כמו למשל בערוץ הקניות) למכשירים אמורים לעזור לבצע את העבודה על הבטן. על חלק מהמכשירים חיפשתי מידע בגוגל, ונתקלתי בקשת רחבה של תגובות, החל מ"מכשיר מצוין" ועד "זבל אמיתי"... לכן יש לי כמה שאלות: 1. האם המכשירים האלה הם יעילים? 2. אם לא - למה? ואם כן - איך? 3. האם המכשירים באמת עוזרים לבצע כפיפות בטן? 4. האם יכול להיגרם נזק? 5. איזה מהמכשירים מומלץ? אשמח לכל פירוט שתוכל/ו לתת. תודה, מאור.

johnniewalker20

New member
תשובות למאור

לפני שאענה לך על השאלות , חשוב להבין שכל מכשיר שנמכר אינו "עושה" שום דבר. אתה משתמש במכשיר , והדרך שבה אתה משתמש במכשיר(תדירות,הוספת עומס,שילוב עם פעילות אחרת) היא בסופו של דבר התשובה להאם המכשיר הזה טוב בשבילי או לא. 1. חלקם יכולים לעזור, וחלקם זבל. כל מקרה לגופו. 2. אם הם מחקים תנועות טבעיות של הגוף ואינם מסכנים אותך בפציעה - שווים בדיקה. אם הם מבטיחים תוצאות מהירות ,אינם מחקים תנועות טבעיות בגוף ואין אפשרות להוסיף עומס בהדרגה - בדרך כלל - זבל. 3. חלק מהמכשירים "עוזרים" לבצע תנועה נכונה של כפיפות בטן. אבל למה לא לבצע כפיפות בטן בלי המכשיר? 4. בהחלט, בשימוש לא נכון כל מכשיר (גם אם הוא איכותי) יכול לגרום לנזק. 5. כל מכשיר שישתלב בתוכנית אימונים מסודרת (כפיפות בטן לבדן לא יעשו מאומה) , אינו יסכן אותך בפציעה ויתן לך מוטיבציה להתאמן.

oridoron77

New member
מחזק את דברי johnniewalker20 ומוסיף

כדאי לברר ראשית מהי הפוקנציה\תכלית של שרירי הבטן? א. תנועתית - לבצע כפיפה בעמוד השדרה, רוטציות, כפיפיות צידיות, שילוב וכו'... ב. מייצבת - ויש שיטענו שזהו תפקידה החשוב ביותר. השאלה הנשאלת היא, למה לא לבצע תרגילים במצבים חופשים המדמים עבודה יומיומית (שמן הסתם לא קוראת בין כותלי חדר הכושר בישיבה במכונה, אלא בחוץ בסביבה החופשית, ללא שום תמידה) כדי לדעת איך להתמודד עם עומסים חופשים ומשתנים שמימלא פוגשים את גופנו ביום יום? אורי

למעלה