מכשירי קשר ניידים

• פותח הנושא omni
  • פורסם בתאריך

omni

New member
מכשירי קשר ניידים

כל מכשיר קשר בארץ חייב ברשיון משרד התקשורת. לכל מי שמחזיק מכשיר קשר שלא מיובא לארץ על ידי יבואן כדי לדעת שלמכשיר שלו כנראה אין רשיון בארץ ...

eli eagle

New member
עוד חוכמת חלם ישראלית. תן לי להבין

נניח וה Icom שלי נמכר ע"י היבואן, האם בגלל שקניתי אותו בזמן שהותי בארה"ב מבדילה אותו מהדגם הנמכר בארץ? האם רישיון משרד התקשורת שניתן לי לאור מבחני ה RT המפרכים (מורס..-.) שעברתי פוסלים אותי מלהחזיק מכשיר חירום שכזה? .. ..-. .

אין כל קשר ליבואן!!!

על פי החוק, כל תחנת שידור חייבת ברשיון, אבל כפי שכתוב בברית החדשה, צרת רבים חצי נחמה. נכון שמשרד התקשורת בדק ואישר ליבואן מסויים דגמים מסויימים. אך בארץ יש כאלו מכשירי איקום לכמה אלפי טייסים, ואני לא חושב שמישהו במשרד התקשורת ינסה להתעסק עם הנושא.

eyalmnm

New member
אין כל בעיה להוציא אישור ל-Icom

זה לוקח אומנם 21 יום כמעט אולם לאחר התכתבות קצרה עם משרד התקשורת, מחלקת הקצאת תדרים, אתה תקבל את האישור המיוחל. הבדיקה מתבצעת על מנת לוודא שהמכשיר שלך עובד על תחום התדרים המתאים ושאינו פולש או מפריע לתחומים אחרים. הם, במשרד התקשורת, מעוניינים שרק אדם שיודע את חוקי הדיבור ברדיו יוכל לקבל אישור למכשיר קשר על מנת למנוע גישה לזעטוטים זבי חוטם לשדר ולהפריע לתעבורה בקשר ושלא נשמע את הרדיו של ש"ס במישני של מתב"ג. איל

תקנים שונים למכשירים שונים

קודם כל, אלי, אני לא מנסה "לסנגר" על משרד התקשורת (נא לא לחשוד בכשרים...) דוקא הדוגמא שהבאת, ממחישה את הטעות הלוגית שלך. אותו מכשיר "אייקום" מיוצר בדגמים שונים עפ"י תקני תקשורת במדינות שונות. יש דגמים המיוצרים עפ"י דרישות האירופאים שלא תואמות את הדרישות של האמריקאים. אני לא יודע מהו התקן הנדרש בארץ, אבל ייתכן כי המכשיר שנרכש בארה"ב, לא עונה על תקן זה. לכן יש צורך בבדיקת המכשיר האם עומד בתקן הישראלי. סביר להניח כי היבואן דאג להגיש את המכשירים שהוא מייבא לאישור משרד התקשורת וקיבל את האישור. אם אתה יכול להבטיח ולהוכיח, במאה אחוז, כי הדגם שאתה מביא זהה לחלוטין לדגם שאושר ליבואן, אתה פטור מהצורך בבדיקת המכשיר. העובדה שעברת מבחני RT אין לה, ולא כלום, עם הדרישה לוודא כי המכשיר עומד בתקן הישראלי (מדובר באישור למכשיר ולא למפעיל). אריאל אריאלי

רק לזכור ש"תקן ישראלי" זה קישקוש

במדינה כלכך קטנה, יש חוסר הגיון ברור בלייצר תקנים. ישראל היתה צריכה מזמן לאמץ את התקן האמריקאי בכל דבר (או לחילופין את האירופאי), ולהסתפק בכך. יש מאחור אישור FAA? המכשיר מאושר. נקודה. ואני לא מתכוון רק למכשירי קשר, אלא כל נושא חוקת הטייס (שבלאו הכי מועתקת בעיקרה מארה"ב), רכבים, מכשירי חשמל, תקני בטיחות בעבודה, וכו´. בזמנו אני זוכר שכל מודם היה דורש אישור משרד התקשורת, בעלות בדיקה של אלפי שקלים. התוצאה היתה כמובן שרק מודמים בודדים הגיעו לישראל, היו מיושנים, ויקרים מאד. אני אישית ב 1988-1990 הזמנתי כמה מודמים (כרטיסי מחשב) מארה"ב, דאגתי שהם ישלחו FEDEX וקבלתי אותם בלי בדיקות ובלי מכס. זה נכנס לחבילה של מעטפה סטנדרטית... מכרנו אותם ללקוחות הראשונים של החברה שלי, ובלי העברות הללו על "חוק הבזק" יש להניח שהחברה לא היתה שורדת (סיפקנו שערי בורסה דרך מודמים במחירים זולים, ועלות רכישת מודם בישראל צימצמה מהותית את הלקוחות הפוטנציאלים)

"תקנים ישראליים"

אוי מיקי, כמה שאתה צודק! אבל, במחשבה שניה, מה יעשו כל הפקידים שתפקידם להערים קשיים? מה יעשו כל מלככי הפנכה ואומרי ההן (הנקראים במקומותינו "המקורבים")? לו באמת השלטון במדינת ישראל היה מעונין בטובת אזרחיו, מזמן היינו מדינה נורמאלית! רק תראה איזה כח ניתן בידי פקידי המכס שצריכים לקבוע מהו סעיף המכס על מוצר מיובא - לו היה מוטל מכס אחיד הרי שלא היה בכלל צורך בפקידי המכס והמדינה היתה מרויחה מהחסכון במשכורות את ש"הפסידה" מהורדת תעריפי המכס! ולו היה מוטל מס הכנסה אחיד על כל אזרחי המדינה הרי שניתן היה לצמצם בחצי את מספר פקידי האוצר. ולו מנהל התעופה היה מאמץ את התקנות האמריקאיות אפשר היה לוותר על לפחות עשרים משרות במנהל! נו, אנו ארץ קולטת עליה! צריך למצוא מקומות עבודה (לא כולם הולכים לישיבות....) אז כך אנחנו עם התקנים הישראליים. חכמים יותר מכולם וממציאים תקנים רק בשביל מקומות עבודה.... אריאל אריאלי

eli eagle

New member
הרשו לי להוסיף שמן למדורה

כל שרי וח"כי הממשלה (נורא מפחיד להכליל, אבל נראה שבמקרה זה המילה ´כל´ בהחלט תופסת) אחראים במסגרת השלטון לקבוע סוגיות מקצועיות שאין הם מבינים בהם. ורק מניעים אינטרסנטיים פוליטיים משיבים לסוגיות, למורת רוחם של המקצוענים הפעילים בתחום. עצוב, אבל נכון.

למעלה