מכשירי MP3 מקליטים עם מיקרופון

vertzbergor

New member
מכשירי MP3 מקליטים עם מיקרופון

הייתי רוצה לשאול האם כיום משתלם לרכוש מכשיר MP3 כי סך הכל צריכה אותו לשימוש של הקלטות. יש מכשירי הקלטה שמבוססים על טייפ עם סלילים אבל זה מגושם מידי ולא יעיל. האם יש מכשירי MP3 שפשוט מקליטים את מה שמדברים לידם ?

יאיר B

New member
רוב הנגנים יודעים להקליט.

חלקם עושים את זה טוב יותר (בעיקר אלו מהחברות הטובות או מקליטי קול יעודיים) וחלק רע מאוד (ראי ערך נגנים ג'נריים). שימי לב שיש נגנים שאין להם אפשרות הקלטה (למשל: דגמים של סוני או איפוד, שלו ניתן להוסיף תוסף יקר להקלטה).

vertzbergor

New member
יש נגן עם מיקרופון פנימי ?

אני צריכה נגן שלא צריך לחבר לו מיקרופון חיצוני בשביל להקליט איתו. אני צריכה נגן שיש לו כבר מיקרופון פנימי ואפשר להקליט איתו שיעור בכיתה מבלי שאף אחד ירגיש אני מקליטה, ושיכול להקליט 360 דקות רצוף (6 שעות של הקלטה רצופה). האם יש דגם מסוים של נגן כזה ? התקציב שאני מוכנה להשקיע על זה הוא עד 2000 ש"ח.

gt-master

New member
לרב יש מיקרופון פנימי אבל

כמו שנאמר,הרב מקליטים זוועה ואולי טובים רק להקלטת תזכורות צמוד לפה. מכשיר שאני תמיד ממליץ זה האיריבר IFP מסדרת ה 700 אבל גם שאר הסדרות יקליטו היטב. לנגן הזה יש מיק' פנימי וגם חיבור למיק' חיצוני. הוא רגיש מאוד ומקליט באיכות מעולה. ניתן לקבוע רמת איכות לפי צורך כך שגם ב 256MB תוכלי להכניס 500 דקות הקלטה באיכות סבירה מאוד או 300 דקות באיכות MP3 מעולה. כמובן שאת יכולה לרכוש דגם בעל 512MB או 1 גיגה. הדגם של ה Iriver IFP 790 256mb IFP795 זה 512MB והגדול זה IFP799 של 1 גיגה מחירים מ 550 עד סביבות 900 לגיגה.

vertzbergor

New member
אני הולכת על זה

אני אלך לפי ההמלצה, אני באמת מקווה שאכן אוכל להקליט עם דגם זה שיעורים בכיתה. אני אהיה במרחק של 6 מטר מהמורה ואני מקווה שהמיקרופון הפנימי שלו מאוד רגיש. חשוב שהמיקרופון הפנימי שלו יהיה רגיש, כדי שהמיקרופון יצליח לקלוט את המורה ממרחק כזה גדול. תודה על ההמלצה החשובה. ביום ראשון אני קונה את הדגם נפח ג'יגה.

יאיר B

New member
לא יותר פשוט לשים את הנגן על השולחן

של המרצה? זה יקלוט טוב יותר.

vertzbergor

New member
זה באמת יותר פשוט

אבל אסור להקליט את המרצה. ואם אשים מכשיר הקלטה על השולחן של המרצה, המרצה ידע שמקליטים אותו ויכעס מאוד מאוד. האם ישנן דגמים נוספים של מכשירי הקלטה MP3 עם מיקרופון פנימי רגיש שמאפשרים להקליט ממרחקים גדולים את המרצה באיכות אפילו טובה יותר ? אשמח אם תמליצו לי על דגמים נוספים שיכולים להתאים לצרכים שלי.

יאיר B

New member
אהה, ככה...

סתם מניסיון, אם תתגנב למרצה שמועה שאת מקליטה אותו - הוא עלול מאוד לכעוס (מנסיון
). אני לא יודע עד כמה המיקורפון הפנימי כל כך רגיש. זה לא מתוכנן לדברים כאלו. הכי טוב זה לנסות נגן של חברים (אם יש להם משהו טוב). ככה תדעי עד כמה איכותית ההקלטה. אולי יש מיקרופונים מיוחדים לזה שאפשר לחבר לנגן, לא יודע. את צריכה לדעת שיש רעשים בכיתה (אצלנו יש שיעורים שאני מרגיש כמו בהופעה של בריטני ספירס לפי כמות הרעש...). כך שאם תחביאי אותו מתחת לשולחן או בתיק אני לא יודע עד כמה ההקלטה תצא נקיה וברורוה.

למעלה