שלום רב../images/Emo24.gif
בבקשה אני מצרף לך מידע מחבר:ד"ר לי-און גלעדתאריך:23/8/2010שעה:22:21אני מצרף לך תמצית מבדיקה יסודית של הנושא שביצע אחד החולים שלי - המביא את התוצאות והנימוקים לבחירתו במכשיר אירופי של וולדמן: נבחנו 4 חברות אשר לכולם יש מכשיר פנל עם שתי דלתות. החברות הם ולדמן מגרמניה, Solarc מקנדה , Daavlin מארה''ב ו Uvbiotek מארה''ב. בחנתי טוב מבחינה טכנית את הטכנולוגיה וההבדלים בין המכשירים מבחינה טיפולית זניחים לכן בחנתי את הנתונים הבאים: 1- המכשירים האמריקאים והקנדי מיוצרים ב120 וולט 60 ואט וצריך שנאי שימיר ל 230 וולט 50 ואט. התיעצתי עם מומחים והם אמרו שהשנאי עלול להשפיע על העוצמה של המכשיר. המכשיר של וולדמן מיוצר ישירות ב220 וולט ו50 ואט 2- למכשירים האמריקאים והקנדי יש 8 מנורות בפנל הקידמי ואילו במכשיר הגרמני יש 4 מנורות מקדימה ועוד 2 בכל דלת. מבחינת רדיוס ההקרנה השיטה ניראית יותר נכונה כי בשיטה של המכשירים האמריקאים המטופל מקבל בצידי הגוף החזר הקרנה מהדלתות ולא הקרנה ישירה ואז נוצר חוסר איזון בין חלקי גוף שמקבלים את מלוא ההקרנה וחלקים שמקבלים מעט. 3- המחיר: שילמתי כולל מע''מ והובלה והתקנה בביתי 18,000 ש''ח. שתי החברות האמריקאיות היו בסביבות 21-24 אלף ש''ח והקנדי בסביבות 16,500 ש''ח, אך הוא נראה לי נחות. 4- זמינות- למכשירים האמריקאים והקנדי הייתי אמור לדאוג להובלה והאישורים בעצמי ואם הייתי נתקל בבעיה הייתי צריך להתמודד בעצמי, למרות ש לDaavlin יש נציג בארץ אך לא הייתי בטוח שהוא מסוגל לספק שרות טכני במקרה הצורך. לחברת Waldman, יש חברה שמייצגת אותם בארץ עם מחלקה טכנית ויש להם מכשירים תמיד במלאי (אני קיבלתי את המכשיר באותו יום שהזמנתי). חשוב: כל המכשירים באים מכויילים , נניח הקרנה של 800 ואט, אך המנורות מאבדות עם הזמן מעוצמתן ולכן חשוב פעם בשנה למדוד את רמת הקרינה (לא מסובך). נניח שהעוצמה ירדה ל700 ואט, כדי לקבל את אותה רמת קרינה צריך זמן חשיפה ארוך יותר. כשרמת הקרינה מגיעה ל50% מרמת הקרינה ההתחלתית כדאי להחליף את המנורות.
http://www.waldmann.com/waldmann-medizin-nl/home/home/products/therapy_systems_for_home_therapy.html