מכשיר קשר בחול!

yeroslav

New member
מכשיר קשר בחול!

שלום , אני מעוניין לקנות מכשיר קשר באירופה מסוג ( OREGON TP391) טווח בין 3 ל5 בשטח פתוח שתי שאלות: 1.האם המכשירים צריכים איזשהו אישור על מנת לשתמש מהם מהמדינה בה אני נמצא 2. האם המכשיר שנקנה באיטליה יעבוד לי במדינות אחרות כמו מקסיקו לדוגמא לשם אני צריך אותו תודה

mot264

New member
חבר יקר, תקרא גם הערות נוספות

בכל מדינה ישנם תקנים למכשירים. לדוגמה: רכשת את המכשיר באירופה ולא תקבל אישור שימוש במקסיקו. מדוע? חלק מהבעיה היא בשינוי תקנים בין אזורית בעולם ישנם 3 אזורי תקשורת בגלל שכל אזור פיתח בלו"ז שלו תקשורת כזו או אחרת לדוגמה מה שיעבוד ביפן לא יעבוד באירופה ולא בארה"ב.

yeroslav

New member
סליחה אבל לא הבנתי....

סליחה אבל לא הבנתי אם המכשיר משדר ומקבל מהמכשיר השני (בהנחה שזה בטווח ה 5 קמ) למה אני לא אוכל להשתמש במכשיר שלי שקניתי באיטליה ולהתשמש בו במקסיקו או בישראל לא הבנתי מהלינק שום דבר!איזה 3 אזורים ומה זה אומר סליחה על הבורות אבל אשמח להסבר כדי שלא אקנה לחינם מכשיר שלא יעבוד לי תודה

עוז מ

New member
המכשירים יעבדו מההסבר הפשוט שבמקסיקו

גלי הרדיו עובדים בדיוק כמו באיטליה , אפגניסטן ותימן ייתכן שאם תנסה להפעיל את המכשירים בגלקסיה רחוקה יהיו מעט שיבושים. ולכן שאלתך ממש לא רלוונטית. השאלה הרלוונטית היא האם תוכל להכניס את המכשירים למקסיקו ??? עוז

mot264

New member
או ! יפה מאד !

נכון, גלי הרדיו יעברו ממום אחד למשנהו. א) נכון נדבר האם המכשירים יקבלו היתר כניסה או במכס יתעלמו. ב) כל מדינה סוברנית לאישורי תקשורת אלא אם הדבר יכול לגלוש למדינה אחרת ואז יהיו הפרעות בין מדינות. אם הוחלט על ידי אתה מדינה להשתמש לדוגמה בתדר של המכשירים שהבאת למשל ל WI FI והחלטת להשתמש בו למטרות אחרות בתקן אחר אז יגרמו חסימות אחת לשניה.

mot264

New member
תחום תדרים PMR

קראתי שוב את שאלתך הראשונה. המכשיר שבחרת עובד בתחום ה PMR אשר מורשה בישראל. אני לא הייתי קונה דבר ולא חצי דבר אשר אין לו תמיכה קרוב לביתי. מכשירים כאלו מוגדרים בהספקים נמוכים ותלויים בתנאי התקשורת שבמקום. התווך של 5 ק"מ תקבל כאשר הפרש גובה בין מכשיר אחד לשני יהיה במאות מטרים וללא הסתרים יחד עם זה גם בתנאי שאין אחר המשדר באותו תדר. תחום הPMR הוא תחום ציבורי שאינו דורש רשיון תקשורת בישראל ודומה לתחום התפעולי כמו בתדרים 27 מה"ץ בו כל העולם מדבר אחד עם השני HIHI האזורים שציינתי בקישור אלו הסקמים בין אזורי, איני יודע למשל האם תחום הPMR לו הוחלט רישוי חופשי גם באירופה וישראל אשר אנו באותו אזור מותר בתקן זה במקסיקו. לצורך זה עליך לקבל עצה מחבר כלשהו אמין אם תחום הPMR מורשה גם במדינה הנוספת שאתה רוצה לבקר. שוב, המרחק של התקשורת נקבע על פי האלמנטים שציינתי כאן. למכשיר יש תכונה שקוראים CTSS שימוש בתכונה זו יעזור לך להקטין הפרעות בקליטה באם אין אחר המשתמש באותו קוד. גם בחנויות כמו HOME CENTER מוכרים מכשירים כאלו.

yeroslav

New member
חידוד השאלה

לפי התסכלות באתר http://en.wikipedia.org/wiki/Family_Radio_Service אפשר לראות שמקסיקו משתמשים באותו תחום תדרים כמו בארהב מאחר ואני בור ועם הספר בכל הקשור לתדרים ושימוש בהם אני שואל אותכם,יעבוד או לא יעבוד המכשיר הזהhttp://www.oregonscientific.it/product.asp?c=6&s=20&p=421 (שנקנה באיטליה) ,במקסיקו או בישראל בהנחה שאני עם המכשיר במדינה ולא הייתה בעיה להכנס איתו אם אתם לא יודעים ,אתם יודעים איזה אתר או שירות יכול לענות לי על זה? תודה

zukik

New member
יעבוד יעבוד

אם הצלחת להכניס אותו למדינה הוא יעבוד לא משנה לגלים באיזה מקום הם עובדים ..... זאת בהנחה שכמובן אתה מכניס זוג מכשירים כאילו לדבר אחד עם השיני ....

yeroslav

New member
ומה לגבי דגמים מסוג...

7 FRS/GMRS, 7 FRS, 8 GMRS גם הם יעבדו? ללא אישור משרדי התקשורת השונים במדינות השונות??

zukik

New member
אין שום קשר לדגם

כל מכשיר שלא משתמש בממסר יעבוד כל עוד יהיו לך 2 זהים ....

yeroslav

New member
FCC liscens"?????

שאלה חשובה מכשיר אחר שראיתי שמשדר ל26 קילומטר רשום שזה דורש אישור FCC אתם יכולים להסביר לי האם זה חובה או שמדובר במשהו שמומלץ לעשות השימוש שלי הוא לעיתים רחוקות ולטובת תקשורת בין מכוניות בנסיעה או בסקי או בפעילויות ספורט קיצר לא מבין מה זה הדבר הזה---לקנות או לא לקנות?או להשאר בטווח ה 5 קמ

עוז מ

New member
תשאר עם האפשרות הראשונה

ואל תסתבך עם דברים שאתה לא מבין בהם.

yeroslav

New member
אשמח אם תסביר לי

אשמח אם תסביר לי בדיוק במה אני מסתבך החישוב הפשוט הוא כיוון שמכשיר 5 קמ עולה באיזור ה40 או 50 יורור מכשיר של 16 קמ ויותר עולה בעוד 10 או 20 יורו מה שמבחינה כלכלית עדיפ פה נכנס השיקול המקצועי או נאמר החוקי\לא חוקי אם הוא קיים מהתשובה שלך עוז אני לא מבין מה ההבדל המהותי !אשמח אם תפרט את ההבדל ולא כדאי או לא כדאי לי לבחור את האופציה קצרת הטווח תודה וסליחה על השלא הארוכה

zukik

New member
שמע ...

FCC זה משרד התקשורת האמריקאי זה אומר שמכשיר כזה דורש בעצם רשיון אז אם אתה "מצפצף" על החוק ומה שחשוב לך זה רק הקשר קח את המכשיר החזק ביותר אם אתה רוצה להיות אזרח שומר חוק אז אתה צריך לקחת מכשיר שמורשה עבודה במדינה בו אתה מפעיל אותו .....

למעלה