מכשיר קשר לבקאי ?

מכשיר קשר לבקאי ?

המכשיר שברשותי ישן וכנראה בסוף חייו והגעתי למסקנה יחד עם שותפי שיש צורך לרכוש אחר במקומו ! והשאלות : 1. האם יש מכשיר מומלץ היודע גם להיות וורסטילי לטיסות מחוץ לאיזור ? 2. הגם שנאמר לי ששקורי יודע את התשובה , מה הוא התדר של חוות רונית ? 3. היכן בארץ . או בחו"ל מומלץ לרכוש את המכשיר ועלותו הצפויה ? 4. כל המלצה , או רעיון ייתקבלו בשמחה ! תודה מראש
מוטי

חבר שלי מוכר 3

שלום, אני טס עם yaesu VX110 (מכשיר VHF עוצמה של 5 וואט ועוד תכונות רבות) חבר שלי מוכר 3 כאלה חדשים ועוד בקופסא עקב פרישתו מנושא הטיסה בשלב זה. התדר של חוות רונית הוא: 143.5625 ותדר הפתיחה הוא 151.4 הרץ (אם לא תכניס את תדר הפתיחה תוכל לשמוע הכל אבל אף אחד לא ישמע את השידור שלך)התכנות של המכשיר הוא עצמי ואין צורך "לצרוב" את התדרים הנ"ל בדרך מיוחדת כלשהיא. במילים אחרות - פשוט ונוח להפעלה. הטלפון של בעל המכשירים החדשים למכירה הוא: 056594970 שמו הוא גור.

תודה על המידע !../images/Emo51.gif

חיים תודה על התשובה ! אצור קשר עם גור ביום ראשון ! מוטי

nachummal

New member
קשר../images/Emo56.gif

מוטי כדאי להכנס לפורום של מצנחי רחיפה תאריכים 03.09.03 וגם 09.09.03 תמצא קישורים ומידע שתואם גם לנו. כמו כן יש אפשרות להתקין מכשיר קבוע על הכלי וכשהוא יותקן כמו שצריך הטווח משופר.החיסרון שהוא מתחבר למערכת החשמל של הכלי. בהצלחה נחום

לונדון2

New member
מכשיר קשר לבקאיי -מידע נוסף ../images/Emo56.gif|

מוטי שלום , גם אני כמו רוב החברים השתמשתי במכשיר נייד בעוצמה של כ-5 וואט אולם מכשיר זה אינו מספק עוצמה מספקת כאשר יוצאים לטיולים מחוץ לטווח חוות רונית ורוצים לשמור על קשר עם טייסים נוספים הנמצאים לעיתים במרחק של מספר ק"מ ממך . את הפתרון מצאתי בהתקנתו של מכשיר קבוע מתוצרת מוטורולה (זהה לזה שיש לנהגי המוניות) המכשיר בעוצמה של 20 וואט !! ונותן מענה לתקשורת בטווחים גדולים מאוד . מחיר המכשיר כולל התקנה + אנטנה חיצונית הינו 1300 ש"ח בלבד . המחיר כולל כיול לתדר בקאיי + חיבור למערכת הקשר הפנימית באוזניות לגבי פרטים נוספים פנה אליי במסר אישי . בהצלחה , רן

gnetzer

New member
האם יעבוד ללא מצבר ?

הבקאיי הנדון הינו ללא סטרטר חשמלי (וללא מצבר), האם זה לא מבטל את אופציית המכשיר הקבוע ? גדי.

לונדון2

New member
חיובי , לא ניתן ללא מצבר .

צריכת הזרם ביציאה לשידור היא 8 וואט . כך שצריך מצבר להפעיל את המכשיר .

רן אתה טועה ומטעה

עם המכשיר בעוצמה של 5 וואט אני מדבר עם כלים אחרים באוויר במרחק של 10 ק"מ ממני. הכל תלוי במספר גורמים: 1. קשר עין 2. מזג אוויר 5 ואט עוצמה הם בהחלט מספקים וגם בטיחותיים יותר לטייס. אני לא הייתי רוצה להיות אפילו קרוב למשדר של 20 ואט. זוהי עוצמת קרינה גדולה מידי בכדי להיות קרוב אליה. בשיטוט בכל פורום בעולם תראה שרוב הטייסים משתמשים ב 5 ואט ואפילו פחות.

לונדון2

New member
מכשיר קשר קבוע ../images/Emo56.gif ../images/Emo160.gif

חיים שלום , כפי שראית בתגובות עד כה חברים רבים אכן מתקינים מכשיר קשר קבוע . ולאחר שנתיים נסיון וטיסות רבות ומגוונות ברחבי הארץ , אני יכול לספר לך שגם כאשר יש קשר עין ומזג האויר טוב לא ניתן לקיים קשר רציף מסיבות רבות ומגוונות אשר אחת מהן למשל היא הימצאות מכשירים בעלי עוצמת שידור גבוהה מאשר המכשירים הניידים ומכיוון שכך הם מקבלים עדיפות בשידור. וכך קיים מצב שבו אתה חושב שיצאת לשידור ובדיעבד מגלה שלא קלטו אותך. לגבי הקרבה למשדר , בהתקנת מכשיר קבוע מותקנת גם אנטנה חיצונית אשר מרחיקה את עוצמת השידור מגוף הטייס . (רוב הטיסה אתה בהאזנה !) המלצה נוספת לבעלי מכשירים ניידים היא להתקין אנטנה חיצונית אשר משפרת באופן משמעותי את איכות הקליטה והשידור . נ.ב - אכן כפי שציינת ישנם טייסים בעולם הרחב המשתמשים במכשירים בעלי עוצמה נמוכה וזאת מכיוון שהם משתמשים בתדרי בקרה וגישה המחוברים באופן קבוע לממסרים המבצעים הגברה של האותות . כפי שידוע לך בישראל אנו משתמשים בתדר פרטי שאינו מחובר לממסר כלשהו. בתקווה לטיסה בטוחה ומהנה . רן

גיל bar

New member
מכשיר קשר קבוע

מוטי שלום בהמשך לשאלתך,אז לי בכלי יש מכשיר קשר של מוטורולה קבוע מהדגם כמו של המוניות (דגם אחד לפני המירס). עוצמת השידור והקליטה כזו טובה כך שאני שומע מהצפון מבועת זבולון עד לחוות רונית את כל שיחות הקשר שלכם במרכז.יתרון וחיסרון. ניתן להרכיב מכשירים כאלו אצל כל מתקין מורשה . לשיקולך. בהצלחה גיל

מכשיר קשר

גם לי יש כלי ללא סטרטר six chuter ולאחרונה התקנתי קשר קבוע העובד על מצבר שהתקנתי מתחת לכסא ואשר מוטען חיצונית ע"י מטען סולארי או לחילופין מטען חשמלי.

למעלה