מכשיר שהתחמם באוטו

homart

New member
מכשיר שהתחמם באוטו

אלהן שכחתי את המכשיר שלי באוטו היום בתוך תיק וכשחזרתי הוא היה רוצח, יש משפיע לרעה על המכשיר?? יש לי IRIVER H320

יאיר B

New member
רוצח??? ../images/Emo8.gif

חום לא מועיל למכשירים אלקטרוניים באופן כללי ונגנים לא יוצאי דופן. נגני דיסקשיח רגישים יותר בגלל הדיסק (רגיש יותר מפלאש). הנגן עובד? אם כן - אז כנראה שהוא עדיין תקין. להבא שמור עליו טוב יותר. אם לא - יש אחריות? תנסה לפנות אליהם ותקווה שלא ישימו לב (האחריות לא מכסה דברים כאלה). אין אחריות? תברר כמה עולה לתקן.

homart

New member
הוא עובד...

אבל השאלה אם זה משפיע לטווח הארוך......?

יאיר B

New member
אני מניח שלא,

אבל עוד כמה "תאונות" כאלו בטח לא יוסיפו חיים לנגן.

weird dust

New member
זה מוריד לו מהחיים

תשאיר דיסק באוטו ותשים לב שהוא מתפרק. בעיקרון זה לא מורגש ובאמת כמה כאלה והוא חוזר לבורא הנגנים
צריך מאוד להיזהר הנגנים רגישים לקור כמו שהם רגישים לחום ויש צורך להיזהר איתם.

meidos

New member
מה לעזזל?

מה קור יכול לעשות לנגן?, כאילו אולי הוא קופא אבל הוא לא מפשיר חזרה? שמישו יכניס תנגן לפיזרז ויבדוק.קמצנים, תנסו,!

יאיר B

New member
קןר וחום הם הפכים - שניהם מזיקים

אם בחום רכיבים יכולים לימס (מלשון נמס), בקור יש בעיה עם התכווצות של רכיבים. חום גורם להתרחבות וקור להתכווצות. בנוסף, במצב של קפיאה יש סיכוי שתיכנס לחות לנגן והוא ויגרם קצר או משהו כזה. לכל מכשיר יש את רמות ההפעלה הסטנדרטיות שלו בטמפרטורות ולחות וזה מצויין בספר שלו (כמדובר במוצר של חברות טובות לפחות). המכשירים הללו לא מיועדים לשימוש בתנאים קיצוניים בעיקר כי הם עשוים שימוש בטכנולוגיה אזרחית. לשימושים צבאיים, למשל, יש צ'יפים עם יותר הגנה והם יכולים להחזיק בתנאים קשים יותר של טמפרטורה או לחות. והערה אחרונה: מאוד מאוד לא מומלץ לנסות לובדוק מה קורה לנגן בתנאים קיצוניים. האחריות לא מכסה נזקים כאלו (בשפה המשפטית של כתבי האחריות זה נקרא נזק מרשלנות או שימוש שלא לפי ההוראות.

homart

New member
שורה תחתונה, כמה זה הזיק למכשיר שלי

?? זה חשוב, תענו לי!!

salinasg

New member
ממממ רק אתה יכול לדעת

מתי שהוא לא ינגן יותר, תהיה בטוח שהוא נפגע.

למעלה