מכשיר HF יש שניה

mattyr 4z7bde

New member
מכשיר HF יש שניה

שלום לכולם אני מחפש מכשיר HF יש שניה כדי להתחיל בבנית תחנה ראשונה מעיון באתר EBAY אני רואה שיש הרבה מאוד מכשירים למכירה מה נראה הכי מעניין ומתאים במחיר כרגע זה YAESU FT450 האם למישהו יש נסיון עם מכשיר כזה ואם המתאם אנטנה פנימי שלו טוב לעבודה עם LONG WIRE

4Z7BGG

New member
HF

אם אני מסיק נכון מאות הקריאה, אתה כרגע בדרגה ד'. אני ממליץ, עד שכולנו נקבל ב' בעקבות השינוי - שתימנע מרכישה כזו. דרגה ד' אינו מורשה בשום תחום של HF.................... אני מניח שזה עניין של כמה שבועות - לא יותר.

mattyr 4z7bde

New member
דרגה ד ב HF

למיטב הבנתי מותר לנו לשדר במורס 5 מילים לדקה גם ב HF האם אני טועה?

zukik

New member
סליחה על הבורות ...

אבל על איזה שינויי מדובר ? לא שאני צריך דרגה ה :)

4Z7BGG

New member
דרגות

מדובר על כך שבקרוב יבוטל הצורך בבחינה במורס עבור דרגה ב'. מכיוון שהמבחן הטכני ומבחן הנוהל זהה לדרגות ד' ו - ב' - הרי שכל מי שדרגתו ד' כרגע יקבל רשיון ב' באופן אוטומטי. ולך חובב צעיר - חוששתני ששכחת מהר מדי את טבלת תחום התדרים לחובבים ואת הרשאות השידור לדרגות. בשלב זה, לנו בעלי רשיון דרגה ד' מותר לעבוד רק ב - VHF ו - UHF . וגם זה - ב-5 ווט בלבד. תתאזר בסבלנות - ממילא לא יאשרו לך להקים תחנה HF .

4Z1PF

New member
מידע לא מדויק

לדרגה ד מותר לעבוד על כל התדרים מ50 מגה-הרץ ומעלה. ההספקים משתנים לפי התחום ומגיעים ל-150 ווט בתחומי VHF/UHF. ראו הספקטרום בדף האחרון של הרישיון http://www.iarc.org/~4z1pf/dwnload/license.pdf

zukik

New member
עכשיו אני מבין שאני (והרבה אחרים ) פריירים

התאמצתי קשה לעשות רשיון ב (לפני 30 שנה) ועכשו היתי יכול לקבלו עיי בחינה לדרגה ד.... :) אבל אני מברך על השינויי ... מי יתן וזה יוסיף עוד כמה משוגעים לתחביב הגוסס אם כי אני די ספקן ....

4Z7BGG

New member
פרייר

זוקיק אני עוסק בזה שנים - והמורס הפריע לי תמיד לגשת לבחינות השנה ניגשתי...............אז לפחות נשמה טועה אחת חזרה הביתה אני מניח ומקווה שההקלה הזו (שהיא אגב כלל עולמית) תביא לשורותינו עוד כמה חובבים

4Z7CBF

New member
טעות

התחביב חיי ונושם וכול שבוע עולים עשרות חובבי רדיו חדשים לאוויר !

kdr

New member
לא יכול שלא להסכים איתך על המילה "משוגעים"

4x4eyal

New member
כן זוקיק

כן התאמצנו לעשות דרגה ג במהירות 6 מילים בדקה ודרגה ב במהירות 12 מילים אבל אל תחשוב שאתה פראייר , אתה פשוט חובב יותר מנוסה ומיומן ההקלות וביטול המורס יביאו דור חובבים "שלא ידע את יוסף" וגלי החובבים יהפכו ל FRS מספר 2

zukik

New member
אל תדאג

הדור שלא ידע את יוסף גם לא ידע שיטות חדשניות ושהם ידברו ב "TAXI RADIO" באפנון FM רגיל הדור הטכני האמיתי מזמן ישדר באפנון דיגיטלי ובכלל לא ירגיש את "אנשי ה FRS" אז אל תדאג האנשים הטכנולוגים תמיד יהיהו בשנת דור מעל האנשים שרק יכנסו לתחביב .... אבל לא משנה העיקר שיכנסו אנשים חדשים ....

b13

New member
כמה שבועות ?

כמה שבועות יכול להיות גם בודדות, עשרות, מאות. אתה יודע להיות יותר מדוייק. האם מה שאתה כותב בדוק או שזאת הערכה אישית שלך?

4Z7BGG

New member
זמנים

המידע שיש בידי נכון לבחינות האחרונות. לאחר הבחינה שאלתי האם להתחיל להתאמן על מורס לשדרוג דרגה ל - ב'. מה שנאמר לי, ע'י נציגת משרד התקשורת, שבקרוב מאד השינוי יבוצע וכולנו נקבל אוטומטית דרגה ב'. לא יודע מה זה "בקרוב מאד" במושגים של משרד התקשורת , ואני מקווה שזה באמת קרוב. ואגב זוקיק - ההבדל היחיד בין הדרגות היום הוא מבחן המורס. כך שמבחינת ידע טכני וידע בנוהלי תקשורת - הדרישות זהות.

mattyr 4z7bde

New member
צודק

BGG אתה צודק עיינתי בהרשאות של דרגה ג במקום ד אני חושב לעשות את הבחינה של 5 מילים בדקה אבל לפי מה שאתה אומר אולי לא כדאי לעשות את הבחינה?

למעלה