מכשף...

ויימס

New member
הוא קצת מזכיר את רינסווינד. ../images/Emo3.gif

חוץ מהעובדה שהוא אשכרה עושה קסם.

keynant

New member
רגע, באור מופלא רינסווינד עושה קסם,

לא? או שזה היה האוקטבו עושה קסמים דרכו...?

ויימס

New member
ספויילר לאור מופלא

כן, הוא עושה קסם. בנוגע להאם זה הוא או הלחש הדעות חלוקות. רגע, אתה מדבר על הקטע עם פתיחת הדלת או בסוף כשהוא קורא את כל הלחשים? אני מדברת על הקטע עם הדלת. אני אומרת שזה הוא, כי כשהלחש עושה את זה סתמרוח לא מודע לכך בכלל, ושם הוא ממש... נו אתם יודעים, עשה את זה. הוא ציפה שהוא יצביע והלחש יעשה את זה לבד, וכשזה לא קרה, הוא עשה את זה בעצמו. זה קטע נחמד ביותר (התיאור הנרחב של איך שהוא בוהה בדלת וכזה, 'טוב, צירים, תתפוצצו! דלתות, הינמסו! משהו, תקרה!'). מצד שני, במעשי קסמים הוא שוב לא מסוגל לעשות אף קסם, אז... לא ברור. (הקטע בבור עם נייג'ל לא נחשב, כי סתם היה שם עודף של כשף שהסתובב וחיפש הזדמנות להתפרץ).

keynant

New member
אני מדבר על הקטע של הדלת...

שהוא עומד אח"כ כולו נדהם, ואומר לעצמו-"עכשיו אני מבין למה קוסמים לא עושים סקס...זתומרת, היו לי כמה אורגזמות, כמה אפילו עם עוד מישהו, אבל זה..."

ויימס

New member
לא לא לא לא!!!

אתה מבלבל! הקטע עם האורגזמות (זה היה משעשע. "כמה אפילו עם עוד מישהו"
) היה אחרי שהוא פינצ'ר כמה אנשי כוכב, זה היה לפני, וזה היה בהחלט הלחש. הקטע עם הדלת היה כשטרימון נועל את המכשפים הבכירים במרתף אחרי שהוא גונב את האוקטאבו, ואז סתמרוח, בת'אן וזוגפרח מוצאים אותם. אז המכשפים כזה "טוב, אולי תלכו ותקראו למכשף אמיתי?" אבל כולם ברחו או משהו כזה, אז סתמרוח אומר להם, "תזוזו הצדה ותמצאו משהו להתחבא מאחוריו!" וזוגפרח אומר, "הוא רציני, הוריד הזה שיש לו בצד של המצח מתנפח," אז סתמרוח מצביע על הדלת, ולא... קורה... כלום... הוא מנסה לשכנע את הלחש לעשות משהו, ולא מצליח. ואז הוא פותח את המנעול על ידי כך שהוא משתמש במוחו כמנוף ומנסה למנוע ממנו לצאת לו מהאוזניים.

עדיף

אני באמת חושב שעדיף לצאת מנקודת הנחה שהלחשים שהוטלו על ידי סתמרוח (השניים ב"אור מופלא" שהזכרת) רקנעזרו בו ככלי, ולא באמת הוא הטיל אותם. סך הכל, אם הדמות שהיא סמל הלוזריות של טרי תצליח להטיל לחש, היא תאבד את הצדקת קיומה. זה כמו, למשל, אם הוא יצליח למות.

ויימס

New member
לא מסכימה.

כשהוא הורג את האיש כוכב, זה הלחש. סתמרוח לא מתאמץ, הוא לא מודע בכלל למה שקורה, הוא גם לא התכוון בכלל להטיל לחש, הוא רק רצה לעבוד עליהם כמו שהוא תמיד עושה. לעומת זאת בקטע עם הדלת, הוא חשב שאם הוא רק יצביע הלחש יעשה את זה לבד, אבל הוא לא, אז סתמרוח עשה את זה בעצמו. וטוב שלא לקח לו חצי שעה לפתוח מנעול מסכן, נראה לך שהלחש היה מסתבך עם זה כל כך? ברור שזה סתמרוח. וזה לא אומר שהוא פתאום מכשף רב עוצמה, הוא עדיין סתמרוח, אבל הוא פתח איזה מנעול. אז עכשיו הוא יודע שהוא יכול להטיל לחש. אבל זהו. זה הכל. וזה לא הרבה. מה שאתה מעדיף לחשוב זה דבר אחר, אני חושבת שזה די ברור שסתמרוח פתח את הדלת.

אההה... ובכל זאת

לא בא לי להחליף את ההגדרה של סתמרוח מ"מכשף לא יוצלח שמעולם לא הטיל לחש" ל"למכשף לא יוצלח שהטיל לחש אחד". בעיקר כשמדובר בלחש כה שולי וחסר חשיבות לעלילה. לא נראה לי שטרי היה עושה את זה בצורה כזו. אם זו הייתה הכוונה, הוא היה שם את הלחש האחד הזה בסיטואציה הרבה יותר משמעותית מאשר שחרור שבעת ראשי המסדרים וקניית אמונם (בצורה מוגבלת למדי). מה גם, שלא ניתן להתעלם מהעובדה שגם הלחש הזה הוטל כש הלחש עדיין היה בתוך מוחו, חי ובועט, וחפץ יתר מתמיד למנוע מטרימון להניח את ידיו המיובלות על שבעת חבריו לאוקטאבו. נסי להסתכל על העניין מנקודת המבט של טרי: אני חושב שלו הוא היה כאן איתנו, והיה מבין עברית, ולא היה שומר שבת, והיה מחליט לקחת חלק בדיון, בקיצור - הוא היה מעדיף ללמד אותנו להתעלם מפרטים טכניים ולקרוא בין השורות. וכמובן, אני חייב לציין, שזה לא סוף העולם אם סתמרוח הטיל לחש אחד בודד. בכל זאת, הוא עדיין לוזר, עדיין בטלן, עדיין ציניקן ועדיין מריר, כך שהוא נשאר דמות למופת, והארוע המשמעותי (טראומתי?) הזה לא הרס אותו כהוא זה. מסקנה: אני הולך לקרוא שוב את קטע פריצת הדלת, ברגע שאחזור לבסיס שלי (השארתי שם את "אור מופלא")

ויימס

New member
נראה לי שאם היינו שואלים את טרי,

הוא היה אומר, "מה? סתמרוח עשה לחש? הממ, אני לא זוכר את זה..." גם אני הלכתי לקרוא את הקטע הזה אתמול, למרות שאני כמעט זוכרת אותו בעל פה... בכל אופן, תקרא אתה ותגיד מה אתה חושב אחר כך!

מ א ג ר ט

New member
זה לא אומר כלום../images/Emo58.gif

כי בשומרים! אז יש את אלה (איך קראו להם?) שמזמנים את הדרקון והם בכלל לא אמורים להיות מכשפים או משהו כזה. השאלה היא האם זה נחשב כישוף. שאלה- איך בכלל הם משיגים את הספר מהסיפריה? (כלומר יש תיאור של הספרן ישן... ואז?)

limilu

New member
תשובה

האח "אצבעות", שעבד פעם באוניברסיטה, יכל לקחת את הספר בלי שכל הספריה תשתגע.

ויימס

New member
ספויילר לשומרים-

החבר'ה של וונס בסך הכל קראו לחש מספר, סתמרוח דחף את המנעול באמצעות המוח שלו, הוא לא קרא לחש. זה שונה.

בסדר, בסדר, הנה אני מגיב

בסדר, אז ניצלתי את הימים האחרונים לקריאת הקטע המדובר ב"אור מופלא" פעם נוספת. לא באמת לקח לי ימים, כל המשימה ארכה רק דקות ספורות, כולל איתור הקטע בספר ועיבוד הנתונים. מסקנה 1: ויימס צודקת, אפשר להסיק מהקטע שהלחש הוטל בלעדית על ידי סתמרוח, ללא עזרה מהלחש שקינן אז במוחו. מסקנה 2: המילים המפורשות "לחש", "כשף" או "הטלה" לא מוזכרות בכל הקטע האמור. זה מעניין.

ויימס

New member
|קופצת באוויר בצהלות אושר|

אני צודקת! אני צודקת! ...אהם, כן. בספרים של טרי (לפחות המוקדמים, באזור צבע הכשף), כשאלו לא מילות כישוף, הוא לא קורא לזה לחש, אלא סתם... אה... 'לדחוף את זה באמצעות המוח'. בסדר?

למעלה