מכשפה? מה באמת?

מכשפה? מה באמת?

כידוע, דת הויקה מיוחסת למכשפות. השאלה היא - האם כל אדם יכול להיות מכשף אם יחפוץ בכך? כלומר, האם כל אדם הוא מכשף פוטנציאלי אם מחליט להשתלב? או שיש אנשים שפשוט אין להם כוחות מאגיים והם סתם משלים את עצמם? נאמר וביום בהיר אחד החלטתי להיות ויקנית ולהפוך למכשפה. אז הלכתי וקניתי את כל הכלים באמחתה של מכשפה והתחלתי לערוך טקסים כאוות נפשי. זה הופך אותי למכשפה? גם אם אני כבר צוברת ידע ונעשית בקיעה?

neophile

New member
שאלה לי אלייך

כשאת שואלת האם כל אדם יכול להיות מכשף אם יחפוץ בכך, מה עולה לך בדמיון בהקשר של להיות מכשף?

דעתי היא..

שמכשף הוא מישהו בעל תודעות רוחניות. הוא יודע להבחין, להרגיש, לקרוא אנרגיה כשכולם לא מרגישים בה. הוא יודע להפוך מילים ומחשבות למציאות. יש לו את ההשפעה האנרגטית הזאת. הוא לא סתם משחק בשרביטים ופגיונות וחושב שהוא מגניב.

ברוכה הבאה!

קודם נעשה הפרדה קטנה - מכשפות לא חייבות להיות ויקניות כדי להיות מכשפות. הייתי אומר שרוב המכשפות אינן וויקניות כלל וכלל. יש דתות נוספות שהמאמינים בהן הם גם מכשפות (פרי Feri, ריקליימינג, סטרגיה וכו') ויש גם מכשפות יהודיות, נוצריות, מוסלמיות וכו' אשר לא עוסקות ב"דת כישוף" אלא רק בכישוף (באנגלית לרוב מבדילים זאת ע"י סימון דתות כישוף באות W גדולה, Witchcraft ועיסוק בכישוף שלא מתוך קונטקסט דתי ב-w קטנה - witchcraft). נשים שניה את נושא הויקה בצד - כישוף הוא כשרון כמו כשרונות רבים אחרים - שירה, ציור כן הלאה. כל אחד יכול לשרבט ציור כלשהו (בנאלי ומכוער ככל שיהיה), כל אחד יכול לשיר (ולזייף בצורה נוראית), אבל דרוש מישהו עם קצת יותר כשרון כדי שבכלל יוכל להיות זמר או צייר. אותו דבר עם כישוף - כל אחד יכול לעשות כישוף, אבל רק מי שיש לו קצת כשרון בזה יוכל להיות ממש מכשפ/ה (לאו דווקא במובן הדתי של הסיפור הוא שונה). לצבור ידע יכול לעזור, אבל חשוב יותר לצבור נסיון פרקטי. זה אומר לתרגל כמה כישורים בסיסיים וזה אומר גם לעשות כשפים. מכאן והלאה, הדיון הזה יתאים יותר לפורום אמנות המאגיה, אלא אם את רוצה לדון גם בכישוף בקונטקסט הדתי (וויקה, ריקליימינג, פרי, 1734 וכו')

אני אשמח

לדון בכישוף ובקונטנס דתי.. זה יכול לעזור לי להבין כמה דברים, בעיקר הבדלים ועקרונות בסיסיים..

RainBird

New member
זו שאלה מצויינת אבל בהחלט לא אחת שניתן לענות עליה ברגל אחת. זה דורש מחקר. זה כמו שאני אשאל- "מה ההבדל בין יהדות, נצרות ואיסלם ודומיהן מבחינת עקרונות?" בלי לדעת מהן הדתות הנ"ל- ומה מערכת העקרונות שלהן אין לי שום דרך לדעת.

זה באמת נושא לדיון ארוך יותר

אחרי שאני אסיים פרוייקט שאני מתעסק בו עכשיו, אני ארחיב יותר בנושא. כמו כן, באתר ה- Witchvox יש תיאור קצר של הרבה מהמסורות השונות.

לא כל מי שיש לו פסנתר הוא פסנתרן

האנרגיה קיימת בעולם. הכוח שאיתו מכשפות עובדות (וגם כמה בעלי עיסוקים אחרים) פשוט נמצא כאן, חלק מכולנו ונגיש לכולנו. עם זאת, בלי ידע מתאים ואימון בתחום, אף אחד מאיתנו לא ייקרא מכשף. אפילו אם יהיו את כל הכלים המתאימים. לכל אחד יכול להיות הכוח המאגי הזה, וכל אחד הוא מכשף פוטנציאלי. אבל זה דורש הרבה יותר מסתם החלטה.

gwizard

New member
נכון וגם...

לא כל מי שיש לו רכב הוא נהג. לא כל מי שיש לו רשיון נהיגה הוא נהג טוב. לא כל מי שיודע לנהוג יש לו רכב ורישיון נהיגה. כמובן, כל אחד ללא קשר אם הוא יודע לנהוג יכול לקרוא לעצמו נהג, אך מבחן המציאות הוא זה שקובע בפני הסביבה. מה שאני אומר הוא שזה לא משנה אם יש לך כלים או כישרון או ידע. מה שקובע זה הניסיון בפועל. לא קריאת ספרים ולא עשיית תרגילים, אלא כשפים שנעשו ועבדו.

למעלה