מכתבים מהקולג'

Midriff

New member
מכתבים מהקולג'

הילד בכיתה י' (סופומור) והם עשו PSAT (preparation SAT) בבית ספר. הילד קיבל ציון מצויין ועכשיו מקבל המוני אימיילים מאוניבסיטאות ידועות יותר או פחות (מאייוי ליג ועד קטנטנים באמצע שומקום שאף אחד לא שמע עליהם). יש משהו שכדאי לעשות עם זה? או שהם סתם מנסים לגרום לו לזכור את השם כשיגיע הרגע להירשם?
ראיתי שחלקם מארגנים camps בקיץ בסכומים צנועים של משהו כמו $2500 לשבוע. יש איזושהי סיבה ממש טובה לעשות camp כזה? זה עוזר במשהו ברישום אח"כ?

האוניברסיטאות קונות רשימות תפוצה מהקולג' בורד

אם את זוכרת הם שאלו בפרוש בטופס ההרשמה לבחינה אם מותר להם להפיץ את הציון שלו לאונברסיטאות וכניראה שסימנתם שכן.

בעיקרון המכתבים האלה הם פירסומת, אבל הם נשלחים לקהל היעד של האונברסיטאות הספציפיות שפונות אליכם, כלומר אם הבחור קיבל בין 1400-1600 יפנו אליכם האונברסיטאות ברמה הכי גבוהה בארה"ב. זה עוד לא אומר שהוא יתקבל אל האונברסיטאות האלה, הם שולחים, למשל, 10,000 מכתבים כאלה והם יקבלו בערך 1000 סטודנטים למחזור, אבל הבן שלך נמצא בחתך של התלמידים שהPSAT שלהם מספיק גבוהה לאונברסיטאות האלה, חוץ מזה הם ירצו לראות גם GPA גבוהה וגם פעילויות הנהגה, התנדבות וכ"ו.

בקשר לקייטנות באונברסיטאות, גם אנחנו קיבלנו כאלה הזמנות וזה נורא יקר והבנתי שגם לא ממש מרשים את מי שעושה את ההחלטות לגבי הקבלה לאוניברסיטה. הבת שלי עשתה אינטרנשיפ במעבדה בבית חולים ו"טעמה" איך יראו החיים שלה אם היא תלך למסלול שבו היא החליטה ללכת, לדעתי נסיון מעשי בשוק העבודה נראה גם יותר טוב על הרזומה וגם נותן הזדמנות לבחון האם הכיוון שלך הוא אכן הכיוון הנכון בשבילך.

לדעתי זה שווה אם הוא חושב ברצינות על אוניברסיטה מסויימת ואז הטעימה הזאת בהחלט יכולה להיות משמעותית, בנוסף, אם הנושא של הקייטנה מאוד מעניין אותו אז זה יכול להיות נחמד עבורו.

תאומות של חברה שלי התעניינו מאוד באוניברסיטת ברנדייס, וזה שהן בילו שם שבועיים בקיץ, זה בהחלט עזר להן להבין שהאוניברסיטה הזאת היא באמת זאת שהן רוצות ללכת אליה, ויכול להיות שזה גם עזר להן בתהליך הקבלה. הבת שלי קיבלה הזמנות כאלה למספר אונברסיטאות ובינהן BU בעבור 8,000$ (נדמה לי שזה היה לשבועיים), אבל בגלל שהיא לא הייתה ממש מעוניינת באוניברסיטה הזאת, והסכום היה אגדי אז החלטנו שאין בזה טעם.

אבל הוא עדיין מאוד צעיר, אם יש לו רצונות אחרים לגבי הבילוי שלו בקיץ, אז שיעשה מה שהוא רוצה, הקיץ שבו חשוב לעשות משהו בסגנון הזה הוא הקיץ בין ג'וניור לסיניור.

בהצלחה

Midriff

New member
תודה!

חשבתי שאלה בעיקר פרסומות חסרות ערך. הבחור ממש לא מבין למה הוא ירצה ללמוד בקיץ וללכת לאחת האוניברסיטאות, אז אני מעדיפה להשתמש באלפי הדולרים האלה לקחת את כל המשפחה לישראל ולטייל...
אני כן חושבת לארגן לו Shadowing בכמה חברות שיראה מה עושים מהנדסים בחיים האמיתיים (תחום שהוא שוקל)

KallaGLP

New member
אצלנו יש שני ילדים, ושניהם מקבלים מכתבים בלי סוף

כבר שנתיים לפחות.
אנחנו זורקים כל מה שאנחנו מראש יודעים שלא רלוונטי (למשל אוניברסיטאות בסטייטס רחוקים וקרים, שברור שלא נשלח אותם אליהן בשום פנים ואופן). מה שלא בטוחים, משאירים ליתר ביטחון לרפרנס.
כעיקרון שניהם כבר נרשמו לכל מה שמעניין אותם, ולא התבססנו בהרשמה על הפרסומות שקיבלנו, אלא חיפשנו באופן פעיל על פי שיקולים של דירוג המוסד, תחום הלימודים, מרחק מהבית, עלות שכר הלימוד וכו' (לאו דווקא בסדר הזה).
אין מצב שנבזבז אלפי דולרים על camp מהסוג הזה. מבחינתי שווה ללכת לבדוק רק את הקמפוסים של המוסדות שבסוף יתקבלו אליהם (אלא אם כן מראש יחליטו שהם לא רוצים ללכת לשם כי יש להם אופציות יותר טובות) כדי שיהיה עוד קריטריון לבחירה בין האפשרויות הקונקרטיות, ואת זה אפשר לעשות בחינם.

gal1245

New member
נצל"ש - הכנה ל- PSAT

אמנם יש לנו עוד קצת זמן, אבל אשמח לדעת מנסיונכם כמה זמן מראש צריך להתחיל להתכונן ל- PSAT (אוקטובר 2019), ובהנחה שמתחילים ללמוד כבר בקיץ, האם יש ספרים/קורסים מומלצים (מבין ההצע האינטרנטי האינסופי)?
תודה!

Midriff

New member
למיטב הבנתי זה תלוי בשנה

לפחות אצלנו סופומורס עושים את זה יותר כדי לקבל תחושה איפה הם נמצאים ואיך המבחן הזה עובד אבל אין לתוצאות יותר מדי משמעות אמיתית. שנה אחרי זה לג'וניורס אצלנו לפחות הבית ספר מציע קורס שאפשר לעשות דרכם

nogala1

New member
SAT בעברית

אם הילד דובר עברית - כדאי לבדוק אם כדאי גשת מבחן SAT בנושא "עברית מודרנית" . המבחן מתקיים בתחילת יוני

Midriff

New member
ראיתי את זה באמת

וזה מבחן ממה שראיתי ברמת עולה חדש, אז יש סיכוי שהילד שלי מסוגל לעשות את זה. האם זה עוזר לאוניברסיטה? אם הציון הוא לא מרשים, האם אפשר להוריד אותו מהרקורד?

KallaGLP

New member
מבחן קל מאוד. שווה לעשות. לדעתי אלה נקודות מתנה.

כעיקרון את בוחרת אילו ציונים לשלוח לאוניברסיטאות. את לא חייבת לשלוח אותו אם את לא רוצה, אך לדעתי רוב הסיכויים שדווקא כן יהיה שווה לשלוח.

ממש לא מבחן קל

זה די הרבה שאלות במעט מאוד זמן, אם זה לא בא בשליפה זה לא קל.
אם הילד שלך הגיע מישראל ויודע קרוא וכתוב ברמה ישראלית אז זה בהחלט שווה, לבת שלי שנולדה וגדלה כאן, ולמרות שהיא למדה קרא וכתוב בעברית במסגרות פרטיות, זה לא היה מבחן קל. היא הוציאה ציון בינוני סביר (יפה מאוד לילדה שלא למדה מעולם במערכת החינוך הישראלית) אבל זה לא השתווה לציונים האחרים שהיא קיבלה והגישה לקולג' אז לא הגשנו אותו. יש מעט מאוד אונברסיטאות (הטופ שבטופ) שדורשות את כל הציונים של כל המבחנים שעברת, במקרה שלנו לא היה צריך להגיש את הציון הזה אז הוא מעולם לא הוגש.

Midriff

New member
תודה

זו הייתה ההתרשמות שלי מהשאלות שהוא הראה לי, נראה לי ששווה לו לנסות, אבל אני בספק שהוא יגיע לציון מדהים, אבל שווה לנסות

KallaGLP

New member
אכן התכוונתי שזה קל לילד שיודע עברית

ברמה של נגיד תלמיד ממוצע בכיתה ד'-ו' בישראל. לא התכוונתי שהוא קל עבור מי שאינו דובר עברית מהבית.

KallaGLP

New member
אוקיי, התכוונתי - יודע עברית ברמה שילד

שחי ולומד בישראל יודע (כולל קריאה וכתיבה) בגיל 10 בערך.

למעלה