מכתבי המלצה ממקום עבודה - אינפורמטיקה ארה"ב

I130Form

New member
מכתבי המלצה ממקום עבודה - אינפורמטיקה ארה"ב

שלום,

התקבלתי לפוסט-דוק מחקרי באוניברסיטה בארה"ב. כחלק מתהליך הרישום נתבקשתי ע"י הHR להביא 3 מכתבי המלצה.

סיימתי את לימודי לפני כמעט עשור, ומאז בעיקר עבדתי, כך שאין לי קשר עם מרצים (ועם אף אחד מהם לא עבדתי באופן אישי).

האם ניתן להביא מכתבי המלצה ממעסיקים?

מה זאת אומרת לא עבדת

עם מרצים באופן אישי? לא עשית מאסטר ודוקטורט? זה כבר שניים, לא?

I130Form

New member
לא עשיתי תזה.

יש לי תואר המקביל למאסטר אבל לא כותבים בו תזה משמעותית, וגם העבודה הקטנה שעושים היא פרויקט צד הן של הסטודנט והן של החוקר (ונעשתה לפני יותר מ7 שנים).

ודוקטורט גם אין לך?

חשבתי שפוסט דוקטורט מצריך דוקטורט פר הגדרה. אם באוניברסיטה המדוברת הוא לא מצריך, אולי שווה להתייעץ עם פוסט-דוקים אחרים באותו מקום ולשאול אותם אילו מכתבי המלצה הם נתנו.
אם בעקרון הם קיבלו אותך על סמך הרקע שלך בעבודה, נראה לי לא בלתי סביר שמכתבי המלצה מהעבודה יהיו בסדר - אבל צריך באמת לברר.

ולמה אתה חושב שזה בעייתי לתת מכתב המלצה ממישהו שעבד איתך לפני יותר מ-7 שנים? הם הטילו מגבלות כלשהן על הזמן שחלף מאז עבדת עם הממליצים?

possum2

New member
שני דברים (וחצי)

נתחיל מהחצי: מה שאני כותב כאן הן ספקולציות שלי בלבד. אין לי מידע מבוסס על כלום, ואין בשום פרט שאכתוב למטה משום המצלה או עצה לשום דבר.

משהבהרנו את האמור לעיל, להלן שני דברים:

1) לפי שרשוריך בפורום המקביל, המשרה אינה באוניברסיטה "אמיתית" (כזו שאתר האינטרנט שלה נגמר ב דוט אי די יו), והיא גם אינה משרת פוסט דוקטורט (שכמו שכתבה זו שמעלי, בשביל להיות פוסט דוקטורנט צריך קודם להיות דוקטורנט). לכן, לא ברור לי מדוע אתה צריך מכתבי המלצה ממרצים דווקא.

2) אצלנו, לפחות, מכתבי המלצה נועדו כדי להעריך אם המועמד מתאים לתפקיד, ויש להם משקל נכבד בקבלה לתפקיד. מכיוון שאתה כותב שכבר התקבלת, ללא מכתבי ההמלצה, יש לי יסוד להניח שהקבלה נעשתה לפנים משורת הדין, ומכתבי ההמלצה נועדו לתת לתיק שלך מראית עין של הליך תקין (אי אפשר לקבל מועמד ללא מכתבי המלצה). מכיון שכך, אני מנחש שאין משמעות אמיתית למה שכתוב במכתבים שתספק, וגם אם הם ייכתבו על ידי מישהו שעבדת איתו מזמן.

למעלה