מכתב אישי לחיה דגן, ידידתנו מהכפר

אבי דין

New member
מכתב אישי לחיה דגן, ידידתנו מהכפר

שמחתי לקרוא את מכתבך בעלון "דבר האורנים" שקיבלתי בדואר בלפיד (אפשר לנחש את הסיבות לחלוקה בלפיד...) מה אגיד ומה אומר חיה, מעניין אם את מכירה כלל וכלל את טימי אישית, שאת מכנה אותו מוזר... לא אוהב... כועס... או שמא את מסתמכת על אנשים שמרעילים את דעתך? לא יכולתי שלא לקרוא את מכתבך ולראות שוב עד כמה הבדלי הדעות בינינו תהומיים למרות שהגדרות צמודות. אני ורוב שכני מלפיד הגענו ליישוב כדי לגור בישוב קטן של 500 משפחות. ולא בישוב של 2000 משפחות. מה לעשות? מוזרים אנחנו. חשבנו שילדינו יוכלו לרכב על אופניים בדרכם לבית הספר, ללכת לחבריהם ברגל בישוב שכל קוטרו הוא שני קילומטרים ומוגבל ברכבים. * אם הורים יכולים להסיע את ילדיהם 3 דקות לחוג, הם גם יוכלו להסיע אותם 10 דקות לחוג ושום דבר לא יקרה! או סליחה, בעצם דבר חשוב מאוד יקרה, ילדי לפיד יהיו יותר בטוחים ברחובות לפיד. "עיקוף בלתי הגיוני ומיותר" לדברייך... נו. * לעניין בתי הספר, אני מבין שברצונך לחזור למצב הנורא שהיה לפני שלוש שנים, שבו היו שכבות של 4 כיתות עם 40 ילדים בכל אחת. מצטער לומר לך, אני מעדיף שילדיי ילמדו בכיתות עם פחות תלמידים, בבית ספר פחות צפוף, עם כיתות מחשבים שלא נסגרות עקב חוסר מקום. * ועד כפר אורנים והעומד בראשו בעיקר, מתמחים בזריית חול בעיניים בדברי מתקתקות על כך שהם עושים הכל עבור לפיד. ממש צדיקי הדור. בתכל'ס בלפיד לא מתרשמים מזה... * דבר אחרון נוסף, בניגוד למה שאת אומרת "ובלבד שלא יצטרכו לבמפרים הבלתי אפשריים שבניתם לנו" - לידיעתך, ומה שמראה מכל את ההבדלים בין הגישות שלנו - הבמפרים לא נבנו עבורכם. הבמפרים נבנו עבורנו, תושבי לפיד, עבור הבטחון שלנו ושל ילדינו בכבישים. אם תושבי כפר האורנים היו מעדיפים לא לעבור דרכם, מדוע הם מתעקשים על השארת המעבר פתוח? חג שמח, אבי דין.

יש במכתב הזה הרבה צביעות

גם שכנים טובים יודעים לשמור על הפרטיות של הזולת. חיה היקרה אני באה לבקר אותך פעם בשבוע שבועיים ואת מתעקשת לבקר אותי כל בוקר וכל ערב ולפעמים גם בצהריים. תני גם לי לחיות בשקט ותתחשבי בי. אבל לך רק חשוב לחסוך לעצמך עוד 5 דקות של נסיעה. הכביש הזה הרס לנו את החיים את מסוגלת להבין את זה?

kiyossi

New member
תושבים כותבים ../images/Emo35.gif

חבל שהגברת דגן אינה מעודכנת יותר במתרחש בתחום החינוך והעשייה אך לא על זאת אגיב כאן. מתפלא אני על גברת עינת פלג שמבין כל המכתבים שנתקבלו אצלה במערכת העיתון בחרה היא דווקא לפרסם את הטור ה"בועט" הזה בעיתון שלכם שבאמת ערוך ומעוצב לתפארת כאילו שאין עניין אחר מעניין לציבור אצלהם בישוב. נ.ב-גם חלק מחברינו וחברי ילדינו הטובים מתגורר בכפר האורנים ומקטרים על זאת שאין להם גישה מכובדת לביתם ולא על עוד 3 דקות של נסיעה בטוחה ובטח שלא מתייחסים לכבישים בלפיד כאל קיצור דרך.

ronpel

New member
אבי אתה זורה חול בעיניים

9 שנים שאתם מתלוננים ואפילו פעם אחת לא באתם עם הצעה לפתרון. בישיבה עם תושבי שני הישובים העליתי שוב את ההצעה שאני כבר מציע שלוש שנים -כביש בצמוד לדרך הבטחון שלכם מצפון לישוב. אפשר לסלול זאת במספר חודשים ואפילו מכונית אחת לא תעבור דרך לפיד. התושבים בישיבה היו בעד. אלו שלא רוצים פתרון היו כרגיל נגד. תבדוק אצלכם מה באמת רוצים בוועד- בטיחות בישוב זה כנראה לא המטרה האמיתית. רונן

אבי דין

New member
באמת שאתה כמו תוכי

קשה לך להתייחס לדברים הנאמרים בתגובה שלי לחיה, ואתה חוזר על אותם דברים... ולעניינך, אתה מציע כבר 3 שנים את הדרך הזו, אנחנו מציעים כבר 9 שנים לסגור את המעבר. אז? - עוד לא הבנת שאם יש התנגדות בלפיד להצעה הזו, אז אולי צריך לחשוב גם על אפשרות אחרת, או שמא 3 שנים זה עדיין לא מספיק להבין זאת? אבי.

עצה קטנה לכולם - הביטו קדימה

לדעתי דוקא עכשיו הזמן הנכון לא להגיב לכל מה שנכתב. האמת, לא כל כך אהבתי את המכתב של חיה דגן בעלון "דבר האורנים", גם לא כל כך אהבתי את התגובה של אבי דין ואני ממש לא אוהב עוד הרבה תגובות שראיתי כאן ובפורום של כפר האורנים. בחלק מן הדברים יש צדק, לעיתים זהו צדק עבור אחד הצדדים. יש גם דברים שאינם נכונים, מסלפים ומכפישים. אני חושב/חושש ששרשרת ההתכתבויות הזו (ודומותיה) יכולה להוביל אותנו שוב במדרון החלקלק בו כבר היינו, חבל. אנחנו כרגע בעיצומו של מהלך חיובי בו קבוצת תושבים משני היישובים, מגובים בוועדים, מנסות לגבש פתרון מוסכם לבעיות שני היישובים. בואו נפרגן ונעודד, נעזור לשיפור האוירה ונתרום את חלקנו לפתרון הבעייה. לא צריך להגיב לכל מה שנכתב בפורום, זה לא תמיד תורם. אז יאללה חברה, משני היישובים, לחשוב חיובי, להביט קדימה, להתעלם מהעבר הלא נעים. בסופו של דבר כולנו שכנים, לא?

למעלה